14. TeamSpaceDonut a nekvalitní české větve

1K 94 19
                                    

Fury nám nabídl kafe a donuty. Tedy, Aria si nabídla a pár krabic nám donesla. Kde to vyhrabala z toho písku, netuším. Podstatné bylo, že byly výborné. Nadýchané a s takovou tou epickou vesmírnou polevou. Prostě černá s modrými a fialovými fleky a bílýma tečkama. Omnomnom.

Tony si ten donut tak nostalgicky prohlédl a pak hodil pohledem po Stephenovi, který kroužil zápěstím. ,,Team Space Donut?" zazubil se a nabídl mu. Stephen neodmítl, zakousl se a blaženě usmál. ,,Team Space Donut." přikývl. ,,Tyjo, to by chtělo Spider-kida," zasnil se Tony a nacpal si zbytek donutu do pusy.

,,Já chci Buckyho!" zapojil se do konverzace Steve nadšeně. ,,A já chci Kouzelnou Berušku a Černýho Kocoura!" zakoulela očima Lucy. ,,Co by tu Ant-Man a Black Panter dělali?" zamračil se předstíraně nechápavě Clint a vyvolal tak výbuch smíchu.

,,OK, dejte mi ještě Space Donut a jdu na to." natáhl se do krabice Stephen. Schroustal nebohé pečivo a pak naposledy zatřepal zápěstím. ,,Nemáte tušení, před jakou dobou se to tak stalo?" zeptal se Furyho, který začenichal vůni donutů a šel zjistit, co to provádíme.

,,Před dvěma dny. Zrovna jsem byl v kontaktu tady s nimi," upřel na nás poněkud vražedný pohled, asi nám ještě úplně neodpustil toho Batmana, ,,když nás k zemi poslala střela. Nouzově jsme přistáli a pak se to tu celé začalo obrovskou rychlostí plnit pískem. Nejdůležitější místa už jsme vyčistili, ale nedaří se nám nahodit přístroje. Písek se nám dostal do techniky a my nejsme schopni to opravit."

,,Dva dny. To jste udělali kus práce." ocenil Bruce a rozhlédl se. Velitelský můstek už byl v podstatě čistý. ,,Osmačtyřicet hodin, to nebude problém," pokýval Stephen hlavou. Zašermoval rukama před tím kůl náhrdelníkem a ten se se zelenou září otevřel.

Stephen se prudce rozmáchl rukama, rozpažil a jen tak tak, že nedal Pandě do nosu. Kamarádka vyjekla, přikrčila se a radši zacouvala někam, kde na ni nedosáhne. Konkrétně za Lokiho a co nejblíž ke krabici s donuty.

Zatímco náš soukromý stroj času tancoval makarenu, vrátili jsme se k tématu ,,Já chci toho a toho". ,,No, tak už nám tu přistál jeden. Když si počkáme, bude Assemble?" zazubila se Tasha.

Náhle si Fury na něco vzpomněl a začal se přehrabovat v kapsách. ,,Kapitáne, něco jsme v tom písku našli," houkl na Steva a vytáhl z kapsy maličkého plyšáka. Mělo to tvar člověka, dlouhé tmavé vlasy z vlněné příze a levá ruka byla obalená alobalem.

,,Jé, můj Bucky plyšák!" zajásal Steve a s něžnou opatrností si ho převzal. ,,Sám jsem si je vyráběl! Tony, jednoho jsem ti dal k Vánocům, pamatuješ? Použil jsi ho jako Woodoo panenku!" vzpomínal láskyplně. Ozvala se hlasitá rána, jelikož jsme všichni zaráz udělali velmi důrazný facepalm.

Stephen si přestal hrát na větrák a spustil ruce. Náhle se ozvalo praskání a hučení. Všechny obrazovky zablikaly a postupně se rozjely. ,,Spraveno! A teď chci další Space Donut!" zaradoval se. Sis mu podala krabici a on si jeden blaženě nacpal do pusy. ,,Děkujeme, pane Strangi," usmál se Fury. Než stihl Stephen odpovědět, svorně jsme vykřikli: ,,KAPITÁN Jack Sparrow!"

Fury se na nás nechápavě zamračil. Loki mávl rukou. ,,Soukromý vtip," zazubil se. Fury potřásl hlavou a už to neřešil. ,,Jak máme s tím tvorem bojovat?" změnil Bruce téma na problém jménem Pan Pískoviště. ,,Má s sebou potvoru, co vypadá jak naše matikářka." zavrčela Lucy. ,,Tím myslí Amemait Požíračku. Sakra, to jsem tu jediná, co se někdy aspoň trochu zajímala o egypskou mytologii?" zakoulela jsem očima.

,,Já vím jen, že je to konkurence a to mi stačí." zavrčel Thor a výhružně si prokřupal klouby. Fury potřásl hlavou. ,,Abych pravdu řekl, netuším. Mé zkušenosti ohledně boje s bohem se omezují na to, že má svítící tyč a přebírá mi agenty." Loki se nevinně zazubil. ,,Najednou ta stará konverzace o faraonech nabírá nový rozměr." šťouchl ho do ramene přátelsky Clint.

,,Až přestanete dělat reference na Avengers jedničku, mohli bysme zkusit třeba vymyslet plán," založila si Aria ruce na hrudi. ,,No, už bychom se měli vrátit," přerušil ji kvapně Steve, kterému se evidentně nic vymýšlet nechtělo a bylo nad slunce jasné, že by ten plán měl na starosti právě on.

Stephen mi zaťukal na rameno. ,,Teďka magičím já," varoval se a široce se zubil. Uchechtla jsem se. Vyvolal Křemílkovochomůrkovský portál zpátky do našeho skalního tábora a mávl na nás, že můžeme. ,,Nashledanou, řediteli Fury!" zahulákali jsme a než by nás stačil zastavit a seřvat, naskákali jsme do oválu.

,,Hey lidi. Já mám pořád ty donuty!" zařvala vítězně Aria a vytáhla zbývající dvě obří krabice. Radostně jsme zavýskli. Pak se ale ozval praskot větví a mezi jehličím na stromech cosi slétlo dolů.

Bucky se omluvně zazubil a rozdrtil zbytek větve, který mu zůstal v železné ruce. ,,Poznámka propříště: český větve mě neudrží." uchechtl se. Steve zapištěl asi jako my, když nám poprvé přistáli na zahradě, a vrhl se mu kolem krku. Pak se ozvalo pištění a svištění a Tonymu něco červeného přistálo za krkem.

,,Pane Starkuuuuuuuu!" A bylo jasný. ,,Nazdar," vyhekl Tony a třel si zátylek. Peter vesele poskakoval kolem něj. ,,Pane Starku, pane Starku, já jsem tak rád, že jsem zase tady!" pištěl nesouvisle. ,,A pak že my jsme potřeštěný fanynky." založila si Sis ruce na hrudi.

,,Co tu sakra děláte?" podivil se Loki. ,,No to je právě to boží! Zrovna jsem šel do pekárny pro rohlíky, když v tom najednou ke mě přišla Autor-" Bucky mu zacpal pusu rukou - naštěstí tou normální, jinak by už asi neměl zuby. No možná ani tu pusu ne. ,,Ty taky musíš všechno vyspoilerovat, co?" zavrčel káravě. Peter něco omluvně zahuhlal a Bucky ho pustil.

,,Slyšel jsem, že potřebujete někomu namlátit. Tak jsem tu." zazubil se. Pak mu padl pohled na ty krabice, které měla Aria v náručí. ,,Ale prvně se nakrmím." prohlásil hladově.

Nová kapitola! Eeey! XD

Takže teď nám tu přistáli Bucky a Péťa Pavouček! Předem se omlouvám, protože obě postavy ještě neznám tak dobře jako zbytek Avengers - ještě pořád jsem neviděla ty Capy XD

No nic, co říkáte na vývoj situace?

Avengers v ČR [FF]Kde žijí příběhy. Začni objevovat