7. Nick Fury tě vytočí, hned mu sleze obočí

1.3K 117 21
                                    

,,Já jen přemýšlím, co jsem komu udělal, že mi to karma pořád takhle vrací," potřásl Tony hlavou. Veškerá přeživší obočí v okruhu deseti kilometrů vyjela do nebeských výšin. ,,No, každopádně, co teď?" zvedla se Tasha a začala ze sebe otřepávat listí. Aria potřásla hlavou. ,,To by mě taky zajímalo." zatvářila se kysele.

,,Heeey, Stevie, vel," luskl prsty Tony. Kapitán se nervózně poškrábal na zátylku. ,,No... Pro začátek bych navrhl vrátit se k letadlu, máme tam veškeré vybavení. Pak bysme měli kontaktovat S.H.I.E.L.D. Je to banda tajných agentů, budou vědět o všem, co se tu šustne. Rozhodně víc, než my. Fury už nám nějaké ty povely dá, a pokud ne, plán vymyslíme pak." rozhodl po chvíli.

,,Perfecto. Takže směr provizorní letiště," zvolala Panda a vydala se vpřed po lesní cestě. Vydali jsme se za ní. Šli jsme svižně a probírali možná vysvětlení, proč nám ve vesnici přistála Tonyho karma. Cesta nám uběhla za třináct minut, pak jsme stanuli na dobře ukryté malé mýtince. Dopřáli jsme jim při převlékání soukromí a pro odlehčení jsme předčítali nějaké Avengers imagines z Wattpadu. Z letadla k nám doléhaly výbuchy smíchu a významných óch a ách.

,,Jestli už jste se načančali, mademoiselle, mohli bysme zavolat tomu Furymu," křikl na ně Tony. ,,No jo, boha. Ne každej má samonasazovací oblek," ozvalo se Tashino brumlání. Následně nás Steve vyzval, ať jdeme dovnitř.

,,Je to tu dost těsný," zachrčela Sis, když ji Thor přitiskl na stěnu. ,,Ou, omlouvám se!" odtáhl se polekaně, jestli křehkou děvčicu náhodou nerozmačkal svými vypracovanými bicáky, ale Sis se zdála v pohodě. Na rozdíl od Pandy, kterou málem zašlápl, když dělal místo. Lokimu se nějak podařilo udělat facepalm. Vskutku výkon, když mu Aria lezla téměř do břišní dutiny z důvodu nedostatku životního prostoru.

,,Vlez mi na záda," vybídl mě Clint přátelsky. Vydala jsem ze sebe zvuk sysla, kterému právě někdo odkázal klíče od obilného skladu místního jézédéčka, a vyškrábala se na něj. Následně jsem se málem omráčila o strop, jelikož i lukostřelec nebyl nijak zvlášť velkého vzrůstu - tohle jsem v životě neřekla, jasný?! -, letadlo mělo poměrně nízký prostor.

,,V pohodě?" zeptal se se starostlivým úsměvem. ,,Jep," hlesla jsem a zatřepala hlavou. Radši jsem se přikrčila, s letadlem už se mi na berany berany duc hrát nechtělo. Bruce ťukal do klávesnice a za chvíli už na velké obrazovce visel Furyho podmračený obličej. Upíral na nás jednooký pohled a zamračil se ještě víc, když si všiml, že Avengers nejsou sami. Vskutku bystrý postřeh, byly jsme totiž celkem nenápadné.

,,Kapitáne?" vyhmátl si Steva, který balancoval na špičkách a zatahoval břicho, aby přílišně neomezoval čtoucí Lucy na osobní svobodě. ,,Mhm?" vzhlédl a nějakou černou magií se mu podařilo prosáčkovat až k obrazovce. Fury stiskl rty. ,,Mohl byste mi laskavě vysvětlit, co ve vašem letadle dělají ty děti?" zeptal se přísným hlasem. ,,Ehm..." odkašlal si Steve nervózně. Už se nadechoval, že spustí vysvětlování, ale nic ho nenapadlo, tak se pro jistotu zakuckal ještě jednou.

Fury čekal, až ho ta ebola přejde, ale když se nic nedělo, s povzdechem se obrátil na Tashu. ,,Agentko Romanovová?" oslovil ji. ,,Nikdo nám neřekl, co dělat s bandou pubertálních děcek, u kterých jsme přespávali a na dům jim spadla bomba," pokrčila rameny. Furyho obočí vyskočilo tak vysoko, až zmizelo i z toho Full HD záběru.

,,A jak to sakra přežili?" podivil se. Odpověděla jsem mu místo Tashy. ,,Síla lásky Stevis a... Vrata." zazubila jsem se. Jeho obočí se momentálně nejspíš nacházelo někde na zátylku, když mu ve volném pohybu nebránily vlasy. Ještě chvíli, a sleze mu někam na záda. Potlačila jsem záchvat smíchu a pokusila se mu tvrdý pohled oplatit, ale místo toho mi z nosu sklouzly brýle.

,,Ehm," zakuckala jsem se taky a zrudla až za ušima. Loki mi je ochotně podal, teda, úspěch, že se vůbec předklonil, v tomhle návalu. Bylo to tu jako ve školní frontě na obědy, když je jednou za milénia něco dobrýho.

,,Bomba. Na nějakej dům spadla bomba?" zopakoval a marně se snažil najít někoho zodpovědně vypadajícího. Steva, který se po zmínce o Sis rozkašlal ještě víc, ebola konečně přešla a promluvil. ,,No, na celou vesnici. Pochybuju, že to někdo kromě nás přežil." řekl vážným hlasem. Krutá pravda mě praštila mezi oči a málem mi znovu srazila z nosu brýle.

No jo. Tohle není sranda. Mohla jsem umřít... Tak jako všichni tady. Polil mě ledový pot a roztřásla jsem se.

,,Pšššt," sundal mě z Clintových ramen jemně Thor a sevřel mě v pevném objetí. Bojovala jsem s návalem paniky. ,,Ehm, omlouvám se," zakoktal se Steve, ale Fury ho gestem vybídl, ať pokračuje. Odhodlaně polkl a srovnal si myšlenky. ,,Nevíte o tom něco?" zeptal se. Jednooký muž se zamračil a jeho obočí se vrátilo z výletu kolem světa.

,,Co si o nás myslíte?" zavrčel, ale Steve zašermoval rukama v obranném gestu - a málem vrazil Brucovi facku. Všichni na chvíli nasadili výraz čistého zděšení, vědec se však naštěstí mírně zaklonil. Ozvalo se hromadné oddechnutí a on se nervózně zasmál. ,,Já nechtěl říct, že S.H.I.E.L.D.," vysvětloval Steve. ,,Jen jestli nemáte v hledáčku nějaké nepřátele."

Fury se trochu upokojil. Vypadal jako vaše tetička, když jí řekněte, že její sušenky jsou fakt nechutný. Ony teda jsou, ale není nejlepší nápad jí to sdělovat, zvlášť pokud má za zadkem armádu agentů. ,,Ne, momentálně je relativní klid. Žádné organizované útoky ani nic takového." zavrtěl hlavou. Následně se na jeho straně ozval hlasitý třesk, jekot, řev "Kterej mamomrd" a spojení se trhaně přerušilo. Jen okrajově jsme zahlédli kovový lesk obrovské střely, která jako nic protrhla zeď za ním. Pak jen černo.

,,Jo prej klid," protáhla Aria. Pomalu jsme vyšli ven a já náhle ucítila v kapse kalhot vibrace. Pak se nahlas ozvala znělka Avengers a Steve se zatvářil zmateně. ,,Co? Máme se tvářit odhodlaně?" zeptal se nechápavě a pro jistotu požadovaný výraz nasadil. Vytáhla jsem z kapsy mobil.

Tony se vesele zašklebil a zavěsil. ,,Já jen, že tomu něco chybí." prohlásil a sáhl pro helmu Iron Mana.






Nová kapitola! Vůůůbec jsem k tomu, abych ji napsala, nepotřebovala výhrůžky nebo tak něco! Fakt ne! 😅

Že, terysekh...?

Mimochodem, kdo postřehl odkaz na Wizzoryho v názvu? Sledujete ho? XD

Avengers v ČR [FF]Where stories live. Discover now