21. Jak to tedy bylo (PART II)

726 79 8
                                    

,,Kde jsou?!"

Jediná dvě slova, která Anubis odpověděl, vyplivl hlasem plným nenávisti a zlosti. Dokázala jsem si živě představit, jak sebou naši trhli. ,,Kdo, prosím?" promluvil zaraženě táta. Vykukovala jsem, takže jsem viděla, jak Anubis udělal pár rychlých kroků a výhružně se k nim přiblížil. ,,Nehraj si se mnou, smrtelníku!" zavrčel šakalím hlasem. ,,Ptal jsem se: Kde jsou?!"

Anubis bodl tátu ostrým prstem do hrudi. Ten se zapotácel a s výkřikem spadl do suchého listí. Egyptský bůh pružně seskočil za ním a v ruce se mu zjevil malý černý nožík. Než však stačil cokoliv podniknout, vyběhla jsem zpoza quinjetu a postavila se před něj. ,,Tak dost!" vykřikla jsem a byla hrdá na to, že mi ani nepřeskočil hlas.

Anubis na mě chvíli hleděl studenýma, obsidiánovýma očima, a pak se dal do smíchu. Ten štěkavý zvuk se odrážel od kamenů a zněl vskutku jako ze záhrobí. ,,Jak- statečné!" vyštěkl sarkasticky. Pak, jako ve zlomku vteřiny, ani jsem jeho pohyb nepostřehla, mě držel pod krkem nad zemí.

,,Nebuď hloupá, děvče... A dej mi ten kámen." zabroukal a nebezpečně se usmál. Zkřivila jsem obličej a pak se mi povedl vítězný úšklebek. ,,Máš ho mít," zachraptěla jsem, zavřela oči a soustředila se na Thora a zvuk hromu, kdykoliv Mjolnirem přivolal blesky.

Chvíli bylo ticho, ani lístek na stromě se nepohnul. Pak se Anubis znovu rozchechtal, ještě hlasitěji. A mě zamrazilo až do morku kostí.

Meserati zůstal Buckymu v kapse.

~

,,BAF!!!"

Hnědovláska, v psacím tranzu a duší v popisované situaci, úlekem nadskočila na židli asi o dva metry, převrhla ji a praštila se o stůl.

,,Tak jsi blbej nebo ještě blbější?" zavrčela na příchozího. Loki se zašklebil a položil jí na stůl tácek s miskou sušenek, pytlíkem bake rolls s příchutí pizzy a kelímkem latté ze Starbucks o pár ulic dál. Teda potom, co si Aria s Lucy udělaly noční výlet, už to bylo červeným sprejem opraveno na Stark - Bucky.

,,Tohle je tvoje večeře, seznamte se," uchechtl se. ,,Těší mě," zahučela hnědovláska a pak překvapeně zvedla obočí. ,,Počkej, večeře?" Loki se dal do smíchu. ,,Jo, je osm, zapadá slunce. Proboha, máš tu víc oken, než zdí, to sis nevšimla?" Rozmáchlým gestem ukázal na můj krásný výhled na New York a slunce nořící se do oranžového světla na západě.

,,Vždyť my máme naplánovaný ty filmy s děckama!" plácla se dívka do čela. Loki přikývl a opřený o skříň sledoval slunce. ,,Tak já to dopíšu a přijdu," slíbila. Černovlásek kývl a ponechal ji psaní. Pohlédla na počet slov a mezi obočím se jí utvořila odhodlaná rýha. Tohle zvládnu.

~

Takže jsem už byla vlastně mrtvá, spočítala jsem matematicky svoje šance a rezignovaně polkla. Bez Meserati nemám šanci Anubise porazit. ,,Hloupá chyba... Kde je ten tvůj prolhaný kamarádíček teď?" přimhouřil šakal oči a mírně naklonil hlavu na stranu, jak studoval rysy mojí tváře, než z ní udělá toaleťákem obalenou křížalu.

,,Chystá se tě chladnokrevně zabít," vypravila jsem ze sebe. ,,Je totiž docela cool, s tím ledovým pohledem, chápeš. Občas s ním nastane trochu mrazivá atmosféra, ale dokáže se zase zchladit-" Anubis mě radši přiškrtil, abych přestala plácat hovadiny. ,,To byla řečnická otázka!" zavrčel a obrátil oči v sloup.

Možná to nebylo ani tak vinou těch keců, ale těžkého kusu kovu, který ho praštil zezadu do hlavy.

Lucy ho prostě sejmula ramenem jako ve frontě na obědy. To je přístup. Překulila jsem se, odstrčila nic nechápající mámu na rampě do quinjetu a popadla moje Asasíny. Chvatně jsem je natáhla na předloktí a aktivovala. Anubis už se sbíral ze země a Lucy měla problém. Silný naráz totiž Věšáček zřejmě poškodil a vyřadil většinu funkcí jedné strany.

Seskočila jsem z rampy a vystřelila dvě šipky. Neškodně se odrazily a dopadly na zem. Naštěstí jejich starší sestřička šakala odhodila asi o dvacet metrů dozadu. Tony přistál a pokynul rukou Hawkeyeovi, který popadl naše, nacpal je do quinjetu a chvatně startoval.

Anubis se zřejmě naštval, to je běžné, když vás někdo srazí protiletadlovou střelou. Cosi křikl jeho nesrozumitelnou egypskou řečí a oči mu zlatě zazářily. Ozvalo se bručení, prvně slabé a postupně sílilo. Země se začala vlnit jako moře za bouřlivého větru a pak - pak z ní začaly vyrůstat mumie.

Zaječela jsem, jako bych viděla pavouka. Tedy, toho jsem viděla taky, protože Peter se zhoupl na pavučině zavěšené v koruně stromu a posrážel několik mumií zaráz, ale teď mám na mysli normálního pavouka. Sakra, tyhle myšlenkový pochody...

Konečně se tu objevil i zbytek party a dali se do boje. Jak se stále vzrůstajícím počtem nemrtvých, tak s šakalím bohem samotným. Anubis však šel na jistotu. Skočil po Buckym, jediným úderem mu utrhl kovovou levou ruku a druhou mu zadupl do země. Všichni měli plno práce s Anubisovými mumiemi všude kolem, takže jsme mu jaksi nemohli pomoct.

,,Jsem v háji, lidi!" křikl Bucky, aby na sebe upozornil, a mermomocí se snažil zabránit Anubisovi vytáhnout mu Meserati z kapsy. ,,Tak mu dej do držky!" křikla Aria a střílela mumie Asasíny. ,,Nemám čím!" zaúpěl tmavovlásek a zarputile se s Egypťanem přetlačoval. ,,Tak mu dej do držky tou druhou rukou!" poradila tentokrát Sis.

,,Tu mi zamačkává do země!" odsekl Bucky a válel se z boku na bok, aby Anubis nedosáhl na jeho kapsy. Tony zakoulel očima, protože mu došlo, že od nás se chudák Bucky pomoci zřejmě nedočká. ,,Jarvisi, nastav tam protokol Mrazák!" zavelel a pak prostě chňapl po levé ruce obleku. S jiskřením drátů ji urval a mrskl směr Bucky. ,,Pomocná ruka!" zahlaholil a chopil se té Buckyho, povalující se vedle. ,,Tohle mi bude muset stačit." zamumlal a už zkoušel, jak to k obleku připojit.

,,Počkej, to je fakticky dutý?!" zajímala se Panda, vylétla výš a setřásla tak jednu mumii. ,,My jsme o tom vedli diskuze!" zavolal Stephen a oranžovým diskem uťal soupeři nohu. Mumie se zapotácela a on ji snadno dorazil. Pak se ozval rozzlobený řev, až se stromy otřásly, a Tasha si oddechla. ,,No sláva," usmála se a dovolila si letmý pohled směrem, odkud zpoza stromů vyběhl Hulk a začal drtit mumie po třech.

,,Já půjdu trošku bokem..." zahuhlal Loki a jal se couvat, Thor ho ale povzbudivě poplácal po rameni. ,,To bude dobrý," konejšil ho s úšklebkem. Ten mu ale za chvíli z tváře zmizel.

,,Nebude..." zachechtal se Anubis. Bucky ležel bezvládně opodál, Steve už mu panicky nahmatával puls a šakal v dlani svíral slabě zářící přívěsek.


Takže to vypadá na ještě jednu kapitolu, než bude epilog :)

Co na to říkáte? Líbí se trochu jiná forma psaní?

Avengers v ČR [FF]Where stories live. Discover now