9. Věšáček, Špíz, Asasín

1.2K 114 29
                                    

,,Povídej," ozvalo se několik hlasů najednou a lukostřelec se uchechtl. ,,No, když se vyhrabala z těch trosek, byla celá špinavá a domlácená," začal. ,,Zatím to nevypadá moc pozitivně pro mě," založila jsem si ruce na hrudi. ,,Dej mi chvilku." slíbil a já se s přimhouřenýma očima uklidnila. ,,Na co jsi v tu chvíli, kdy na tebe spadl barák, myslela?" zeptal se mě. ,,No... Abych zachránila Wolfíka. A aby Steve kryl Sis." rozpomněla jsem si.

Luskl prsty. ,,To je ono! Myslela jsi tady na Kapitána," usmál se vítězně. Střelila jsem pohledem po Sis a opatrně od ní kousek odstoupila. ,,Moc to neříkej, nebo tu budeme mít dva Hulky," varovala jsem střelce. Roztržitě mávl rukou, že jo. ,,No, ten jeden z tvých přívěšků, ten s tím měsíčním kamenem, byl úplně čistej. Není to divný?" podotkl.

Ozvalo se sborové sténání. ,,Prosím, už ne žádný magic šutry! Nikdy!" Clint smířlivě zvedl ruce. ,,V klidu," ztišil je. ,,V tu chvíli jsi myslela na-" zarazil se a opatrně pohlédl na Sis. Přišlo mi, že trochu zelená. Každopádně ten kouř z uší se nedal popřít. ,,Jo, jo." doplnila jsem ho. ,,Protože měl ten štít. Z vibrania. Nezničitelný." Zatvářil se, jakože teď nám to má dojít. Ale jen jsme tupě zírali. Vzdechl a udělal facepalm.

,,No a teďka před chvilkou sem vpadl tady Strange-" ,,Doktor Strange," opravil ho trochu povýšenecky Stephen. Clint zakoulel očima. ,,Kapitán Jack Sparrow," zapitvořil se. ,,No prostě on. Takže jsi na něj logicky pomyslela," zagestikuloval. ,,Jo, a co?" Souvislost mi pořád unikala. Zato už stačil naštvat dva lidi tady. ,,Proboha a jestli řekneš, že jsem myslela na Tashu, rozbiju ti nos rychleji než Bruce," varovala jsem ho.

,,Ale prd. Máš pěknej přívěšek. Nic se mu nestalo, když na tebe spadl dům a tys přemýšlela. No...? Co umí Stevův štít...?" ,,Nerozbít se...?" zkusila jsem to. Vítězně se rozzářil. ,,Jo! A co umí tady pan Jack Sparrow?" ,,Vyjebávat realitu...?" Stephen se přidal k Hulk army. ,,Hele, uklidni se. Zelená by ti neladila k tomu pláštíku," máchla jsem k němu omluvně rukou.

,,No a taky portály." doplnil Clint. Najednou mi bliklo. ,,No jo! Takže... MUHAHAHAHA!" Začala jsem ďábelský smích a poskakování po mýtině. ,,Hej Thore! Přihrej tu asgardskou vrtačku!" křikla jsem rozjařeně. Nechápavě se zamračil. ,,To kladivo," přeložila mu z debilštiny Lucy a on po mě tedy Mjolnir mrskl. Soustředila jsem se na Thorův obličej a prostě tu potvoru chytila.

,,Eeeeey bitčiz I am worthy!" zařvala jsem, čímž jsem spustila menší bouřku a vyplašila všechnu zvěř v okolí tak patnácti kilometrů.
,,Ehehe, to je pěkný, teď mi to vrať," požádal dost nervózně Thor. Loki do něj začal důrazně šťouchat loktem a významně se křenit. Neochotně jsem se šroubováku vzdala a hledala další oběť.

,,Ne, nedívej se na mě!" zašermoval v panice rukama Bruce. Zakoulela jsem očima, ale zvolila si Lokiho. Přičarovala jsem si tu super helmu. ,,Jestli začneš křičet Kneel before me, zažaluju tě za authorský práva," pohrozil mi. Spokojila jsem se tedy s tím, že jsem si začala hrát s ledem a falešně zpívat ,,Let it gooooo, let it goooo...!"

Čekali, než mě to přestane bavit. Než jsem si stačila vzpomenout na Helu nebo Thanosovu fešnou rukavici, donutili mě se uklidnit. ,,Fajn, fajn, to stačí." přikázal pevně Steve a počkal, než ze mě vyprchá ten ožralý pocit. Zahnala jsem jednorožce v hlavě a kývla, že se budu chovat normálně.

,,Okej, jestli ses vyblbla, tak teď seriózně." požádal mě. ,,Jo, jo, už jsem klidná... Hej, teď mě napadlo, co třeba-" Lucy mi duchapřítomně zacpala pusu. ,,Nic nebude," řekla přísně. Vlček Altair kdesi v mé hlavě zmáčkl tlačítko Drž hubu a kejvni a já provedla. ,,Kdyby nějaká přežila, dala bych ti slaninu." uchechtla se kamarádka a odstoupila.

,,Tohle možná bude důvod toho útoku. Taková věcička, vezmi si, co všechno by se s tím dalo dělat." podotkla Tasha. ,,To dává logiku... Fuj. Já myslela logicky?!" vyděsila se Panda a všichni se dali do smíchu. ,,Takže nám zbývá zjistit, kdo útočil." promnul si ruce Tony. Pak se ozvalo dunění motoru a na mýtince s kovovým zvukem přistál jakýsi železný barel.

,,Á, prototypy jsou tu." usmál se vítězně. Přiskočil k tomu, chvilku se šťoural v malém čtverečku a pak se celá ta věc rozložila na tři držáčky. Vlevo byl kovový návlek na předloktí a pětice malých tlustých válečků. Také tam bylo položené asi metr a půl dlouhé kovové kopí se špicí, která vypadala jako kulka z pistole. Po obvodu se táhly svítivě modré pásky a další taková ploška byla na vršku návleku.

Na pravém držáku leželo cosi, co vypadalo jako kovový návlek na ramena a horní část paží. Vpodstatě urvaný kus Iron Mana. Vsadila bych cokoliv, že to dokáže létat, o spoustě nepatrných známek, že je v tom skrytý bambilion zbraní, nemluvě. Uprostřed spočívala dvojice dalších návleků na předloktí.

,,E-48, S-27 a R-patnáctka." máchl velkolepě rukou Tony. ,,Alias Špíz, Asasín a Věšáček." ,,Věšáček?" zeptala se nevěřícně Aria. ,,Jo. Je to přes ramena a ramínko na šaty..." vysvětloval své myšlenkové pochody Tony a zubil se. ,,Špíz pro Sis. Je to kopí, které dává dost silné elektrošoky, pozor na to. Po hodu se vrací zpátky k tomu návleku, vysvětlovat, jak to funguje, je marný, stejně by mě nikdo nepochopil. Ale pro jistotu tu máš několik náhradních."

Steve pomohl nasadit Sis její vestu a návlek na pravou ruku. Tony se mezitím věnoval Lucy. ,,Věšáček má celkem stupidní název, ale věř mi, užiješ si s tím. Upravil jsem ho pro snazší používání. Můžeš s tím jednoduše lítat i střílet, a..." Strčil jí do ucha maličké sluchátko, ,,Jarvis ti s tím pomůže." Pak přešel ke mě. ,,No a Asasín. Taky to střílí, jednak klasické náboje, ale i například uspávací šipky. Zaměřovač ti pomůže v případě, že jsi úplný dřevo. I když s tímhle na krku to možná ani nebudeš potřebovat," přejel pohledem měsíční kámen a ušklíbl se.

Pak přešel k závistivě se tvářícím Arie a Pandě. ,,No, a vy si vyberte. Věšáček, Špíz nebo Asasín?" zeptal se. ,,Věšáček! Asasín!" ozvalo se jednohlasně. A Tony jednoduše vytáhl další R-15 a S-27 a prostě jim je věnoval. ,,Není třeba závidět." zašklebil se.

Natáhly jsme si ty neprůstřelné vesty. V hrudi se mi šířil nepopsatelný pocit. S obdivem a jistou pýchou jsem si prohlížela dva Asasíny na mých předloktích. ,,Někdo mě prozvoňte. Teď by se ta znělka hodila." prohlásila jsem odhodlaně a zasmála se.

Nevím, kdo zničil Milonice, ale brzo mu nakopeme brambory. A já mu zazpívám Let it go.

Wooohoooo, nová kapitola je tu dřív, než jsem čekala! XD

Takže, co říkáte na vývoj děje? A chtěli byste Věšáček, Špíz, nebo Asasína? XDDD

Avengers v ČR [FF]Where stories live. Discover now