1. Špagety alá Avengers a zmrzlina na asgardský způsob

2.3K 182 150
                                    

Náš dům měl výhodu v tom, že tu bylo plno míst, kde se dalo spát. Dole byla ložnice rodičů, obývák a také můj pokoj. Nahoře byly čtyři další menší pokoje, tři patřily mým starším sourozencům a ve čtvrtém byl počítač a taky mámin starý šicí stroj. Tam se matrace nevlezla. Po několika minutách dohadování a Tonyho přemlouvání Lokiho a Thora, ať spí vedle sebe v manželské posteli mých rodičů, jsme jednotlivé Avengery rozmístili tak, aby se všichni vyspali. 

V ložnici rodičů jsme ubytovali Natashu s Brucem, ať je trochu posun ve vztahu, jak zažertoval Clint a následně utíkal dokolečka po dvoře před rozzuřenou Ruskou. Natashino vyhrožování  smrtí bylo však neobvykle něžné a přátelské. Do obýváku na rozkládací gauč jsme poslali spát Steva. Vedle něj si na matraci ustala Sis. Steve protestoval, že jí gauč klidně přenechá a byl rudý jako Tonyho oblek. Dívka však rezolutně zamítla a Steve byl násilím donucen spát na nejlepším místě v domě. A ještě si stěžoval.

O můj pokoj se strhl menší sourozenecký boj mezi Thorem a Lokim. Černovlasý bůh jednoduše skočil šipku do mojí postele a když se ho Thor snažil z ní vytáhnout, jen mu se smíchem odpověděl: ,,Nejsi toho hoden!" Usmyslela jsem si, že to bych si měla udělat jako potisk na polštář, zatímco Thor s hraným rozhořčením zabral pokoj mé sestry, hned první v horním patře. Jako uragán tam za ním vtrhla Panda a okamžitě sebou plácla vedle jeho postele se zarputilým výrazem, že se svým spacím místem nehne ani o cenťák.

Do druhého pokoje nahoře se nastěhoval Tony a do třetího předposledního, kde byla postel rozkládací, jsme umístili Ariu a Lucy. No a já, já jsem se vetřela na matraci k Lokimu a Clintovi do mého pokoje. Sem se v pohodě vešli tři lidé, jeden spal na posteli a na zemi jsem měla místa dost. Menší problém byl ale s polštáři a dekami, protože tolik jsme toho v domě prostě neměli. Thor se okamžitě nabídl, že bratrovi přenechá na přikrytí svůj plášť - a vyvolal tím bouři láskyplného awww od ostatních. Pak jsem si vzpomněla na spacáky, které jsme měli schované nahoře v malé komůrce, kam jsme dávali všelijaké harampádí, a rozdala jsem je.

Výsledkem byla spokojenost a byli jsme na sebe hrdí, protože jsme dokázali nacpat tolik lidí do jednoho domu. Steve se marně snažil zdvořile mě dotlačit na jeho gauč. ,,Tak si tam vezmi tady Pandu," navrhl Thor a vyvolal tím záchvat smíchu. ,,Ty dohazovači jeden," chechtal se Clint, dokud mu na obličeji nepřistál Thorův polštář. Strhla se menší polštářová bitva... Menší. Mlátili jsme se ložním prádlem asi hodinu, dokud nebylo úplně všude. Řeknu vám, že Thor má opravdu dobrý švih. Touto tělesnou aktivitou nám docela vyhládlo - a nastal problém. Máma nám nechala zásoby mražených krabiček s připravenými jídly v lednici, ale to počítala s pěti pubertálními dívkami. Nyní nás bylo dvanáct a dva z toho byli ke všemu Asgarďané

,,Vyhlašuju poplach," prohlásila zoufale Lucy. ,,Budeme muset něco uvařit."

Po těžkém rozhodování jsme se dohodli, že uděláme obří kotel těstovin a nakydáme do toho vše, co bude po ruce. A protože jsme tu měli návštěvu, bude i dezert - domácí ovocná zmrzlina. Jelikož v našem domě nebyla žádná adekvátně velká nádoba, byli jsme donucení jako plochý hrnec využít Stevův štít. ,,Už jsem dělal spoustu věcí... Ale vařit špagety na vlastním štítu," kroutil nevěřícně hlavou a míchal bledé těstoviny velkou dřevěnou lžící, kterou Panda vyhrabala v nějakém temném koutě naší kůlny. 

Vyslali jsme Lokiho na zahradu s jeho helmou a instrukcemi oškubat všechno ovoce, které najde. Po dvanácti minutách se vrátil, pevně držel provizorní misku za rohy a mohl se potrhat smíchem. S Thorem měli na starosti dezert. Vysypal ovoce všeho druhu na dřevěnou desku a Thor do té směsi začal jednoduše mlátit Mjolnirem. Loki následně na chvíli strčil ruce do mrazáku, dokud nezmodral, a rudofialovou patlanici - kterou Thor rozstříkal po celé kuchyni, mimochodem - zmrazil. Spatlal z toho velikou mraženou kouli a oddělal ji bokem, aby nezavazela. 

Tony na sebe vzal přetěžký úkol celý proces dokumentovat a házet na insta. Rovnou to taky přeposlal Pepper a Furymu, aby se Obama s páskou podíval, jak kapitán jeho elitního týmu míchá těstoviny na vlastním štítu a okolo krku mu u toho visí nadšená puberťačka.

Bruce do špaget nakydal všechno, co našel v ledničce a co se tam dát dalo - omylem tam teda přistála i ostružinová marmeláda, ale co už -, ale Natasha prohlásila, že je toho málo. A tak jsme Lokiho s jeho helmou opět poslali na zahradu, tentokrát oškubat veškerou zeleninu. Za chvíli už jsme byli všichni od kousků rajčete, protože když Thor dělá rajčatové pesto, tak vskutku láskyplně a dává do toho opravdu celou duši. Nicméně za chvíli už na štítu bublala podivná, ale překvapivě lákavě vonící směs špaget, zeleninové drti a ostružin. 

Steve se velkoryse nabídl, že to sní ze štítu, aby se šetřilo nádobí. V rámci tohoto projektu Lokimu směs přistála v helmě a ne v misce. Thor nám dovolil olízat z kladiva zbytky ovoce a pak jsme posedali v obýváku, spojeném s kuchyní a jídelnou. Tahle část domu byla volně propojená a průchozí. Tony to vyfotil, Loki, jak dlabe špagety z vlastní rohaté helmy a Steva, jak vylizuje štít, to, jak Panda nenápadně ocucává Mjolnir, zatímco Clint se v záchvatu smíchu válí po zemi, protože zjistil, že na Primě zrovna dávají Avengers jedničku. 

Tony se po chvíli vynořil ze sklepa s několika láhvemi piva v rukou. ,,Milááášku," pohladil jedno z nich a Natasha zakoulela očima. ,,Ne, Starku, dneska se neožerem, jasný?!" zavrčela a schovala ty Kozly zpátky. Tony se zatvářil zkroušeně. ,,Ale notááák..." zabručel a začal trucovat. Když mu však Bruce strčil pod nos talířek s zmrzlinou na asgardský způsob, přešlo ho to a vesele se jí začal ládovat. Všichni jsme byli na vrcholu blaha - zažili jsme asi patnáct záchvatů smíchu, špagety alá Avengers byly ve výsledku výborné, měli jsme zmrzlinu a vesele jsme se koukali na jejich vlastní film.

Když Sis usnula Stevovi za krkem, bylo asi půl páté. V záchvatu Marvelení jsme měli svatou povinnost ukázat jim všechny možné parodie, fanfikce a fan arty, a samozřejmě se museli některý ty písničky naučit zpaměti. ,,Hey, I just met you, and this is crazy, but I'm from Asgard, my name is Loki. And all these humans will obey me, but I'm a god, so KNEEL BEFORE ME!" křičeli jsme společně s Lokim, který se postavil na křeslo a zpíval nejhlasitěji. A pak jsem mu prostě musela ukázat moje parodie na táborovky. Dokonce jsme na jednu udělali i menší hranou scénku.

,,Vyzkoušel jsem spoustu nápadů, hau, jak dostat světy pod svou nadvládu, hau, parodovat mýho tátu, vymáchat Thorův ksicht v blátu, s Tesseractem vládnout Midgardu!"  hýkal smíchy. Následně se ostatní také začali dožadovat vlastní parodie a Aria našla YouTube kanál, který přesně tohle dělal. ,,Just a young god, with my hammer, now I will fight, with Bruce Banner..." zpíval Thor parodii na Thunder od Imagine Dragons. Někdy okolo půl sedmé jsme usoudili, že nemá cenu jít spát. ,,Tomuhle se říká životní styl alá Tony Stark," uchechtl se Clint. Tony s úšklebkem přisvědčil. ,,Loki? Dá se v tý helmě uvařit kafe?"


Další část is here a slíbené Vaříme s Avengers taky! XD Tohle bych fakticky chtěla zažít XD

Doufám, že se vám tahle retardace líbí XD

Avengers v ČR [FF]Kde žijí příběhy. Začni objevovat