4. Avengers u rybníka aneb Neškrť toho divočáka!

1.6K 132 29
                                    

Vylezli jsme z kavárny a nasáčkovali se do Tonyho skládacího auta. Teda, ve třech vrstvách. Ten pocit, když sedíte na klíně Hawkeye, který zase sedí na klíně Lokimu a řeší spolu, že tohle je možný benefit práce pro hlavního superroztomilého záporáka. Vedle nás Sis vesele dřepěla na Stevovi, který do sedadla zamačkával navýsost spokojenou Pandu. Podařilo se jí nacpat nos do jeho podpaží a celou cestu na zmrzlinu ho šňupala.

,,Nech mi tam taky," zasípala Lucy zpod Ariy, která se to snažila vytvořit v Ibis Paintu. Pod nimi byl vidět pramen blond vlasů, jediný důkaz, že někde v tajemných hlubinách sedačky je Thor.  Vpředu na sedadle spolujezdce se k sobě tulili Bruce s Tashou a Tony si jakožto řidič rezervoval privilegium nebýt s nikým na sedadle.

,,Musím řídit," zdůrazňoval svou důležitost. ,,Provoha, vždyť to stejně řídí Jarvis a ty držíš volant, aby se neřeklo," zachroptěl Clint přidušeně. Loki pod námi začínal decentně modrat, nevím, jestli chladem, nebo nedostatkem kyslíku, ale nestěžoval si. Aha, takže ten kyslík. Tony radši nic neříkal a soustředěně předstíral řízení.

Zaparkovali jsme to před zmrzlinárnou. Měli tu úžasný výběr, až mi oči přecházely a žaludek volal ,,SEŽER TO VŠECHNO!!!" Lákaly mě i různé kombinace, například Slaný karamel a Nuttela, nebo Bílá čokoláda a jahody. První u mě nakonec vyhrála a - protože platil Tony, jak jinak - jsme všichni dostali i spešl kornoutek, skořicový a namočený v čokoládě.

Žužlala jsem dva obrovské kopečky zmrzliny - Stevovy vlasy chutnaj líp - a byla naprosto totálně božsky šťastná. Proboha, právě nás na zmrzlinu pozval Tony Stark, nedávno nám přistáli na zahradě a spím v jednom pokoji s Lokim a Clintem!

Když jsme přijeli domů, navrhla Panda, abychom zajeli na nedaleký rybník zvaný Pavlovák, kde bychom se mohli vykoupat. Mnohem lepší než dvanáct lidí vmáčknutých do jednoho bazénu. A tak se sbalily plavky a ručníky, rozebraly sluneční brýle a naskládalo se zpátky do skládacího auta.

Dostala jsem bojový úkol Tonyho navigovat, protože Pavlovák byl tak zapadlý, že to ani Jarvis nenašel. To bylo poněkud napínavé, ale po dvaceti minutách strávených na polňačkách jsme přeci jen šťastně dobloudili k rybníku. ,,Um... Na převlečení tu žádnou kabinku nemaj?" zvedl obočí Tony. Panda se zašklebila. ,,Vítej na Moravě," zazubila se na něj a skočila do pšeničného pole, aby se převlíkla.

Za chvíli se ozvalo přidušené kvičení a ze zlatých klasů se vynořil Steve, v jedné ruce decentně škrtil divočáka, který sebou zmítal a divoce kvičel. ,,Ono mě to chtělo zabít," postěžoval si jako ublížené štěňátko. Divočák zachroptěl nedostatkem kyslíku.

,,Steve! Nemůžeš jen tak rozmačkávat divočáky!" napomenula ho Sis. ,,Hned ho pusť!" Steve změnil pohled štěňátka z ublíženého na provinilý a hodil zvíře zpátky do pole. Prolétlo se padesát metrů, pak vděčně zapištělo a zmizelo, v jeho mozku mu kolovala jen myšlenka, že propříště už nebude útočit na turisty.

,,Mohli jsme ho opéct na večeři. Pečený divočák s medem a bylinkami nad ohněm..." zasnil se Thor. ,,Myslím, že by se do naší trouby nevešel," poplácal ho po rameni Loki s mírným úsměvem. ,,Mm, to asi jo," uznal Thor a vzdal se představy pečené zvěřiny. ,,Tak jdeme?" zeptala se nedočkavě Lucy a stála na břehu s oblázky.

,,Že váááháááš!!!" ozvalo se veselé pištění a náhle přes ni skočil šipku Clint. Plácl sebou do vody a vynořil se celkem daleko od místa, kam skočil, totálně dodřený z toho důvodu, že rybník byl začátku poněkud mělký a kameny nebyly ani půl metru pod vodou.

,,Ty jseš vážně pako, Burtone!" křikla za ním pobaveně Tasha a vlezla do vody poněkud bezpečnějším způsobem. Za chvíli už jsme v chladivém zeleném žabi- pardon, rybníce - cákali všichni. ,,Všichni na Bruuuuuceeeee!" vřískla nadšeně Aria a pověsila se na něj v marné snaze utopit ho. Potom, co se mu na zádech ocitlo puberťaček pět, jednoduše se zhluboka nadechl a potopil. Protáhl nás půlkou rybníka a pak poloutopené zvedl nad hladinu.

,,Zkuste radši Tonyho," mrkl přátelsky a tralalá, nebo spíš trololo si odplaval zpátky k Tashe.

Najednou mi za krkem přistála sněhová koule a já zaječela mrazem. Počkat, sněhová- jo, vlastně... ,,Lokiii!" vypískla jsem se smíchem a přidala se ke koulování. Mrštila jsem sníh Tonymu do obličeje a zasypala i Pandu, než mě potopil Clint. Začala divoká vodo-sněhová bitva. Uprostřed července. Přesně tak.

Když už padla tma, pomalu jsme se začali sápat ven. Převlékli jsme se z mokrých plavek, usušili a nasáčkovali se ve formaci trojvrstvé kapesníky do Tonyho auta. Sotva jsme z polňaček vykličkovali na silnici, Tasha už spala schoulená Brucovi na klíně a Sis taky poklimbávala. Steve ji dvorně přidržoval, aby se jí nepodařilo z auta vypadnout. S její šikovností...

Jakmile jsme však dojeli a zazněl pojem večeře, spánek obě dvě přešel.
Ohřáli jsme si pizzy v troubě a udělali si pohodu v obýváku. Schoulila jsem se Lokimu na klíně a vrněla spokojeností jako můj mobil, když tři hodiny nejsem na WiFi a pak mi začnou chodit všechny ty upozornění. ,,Zahrajeme si tichou poštu?" navrhla Sis. ,,What," nechápala Lucy a snažila se sežvýkat obří sousto rozpuštěného sýra v puse.

,,Okeeeey, Tony, začínáš!" nebrala ji Sis na vědomí. ,,Fajn..." Tony se zamyslel a pak se vítězoslavně usmál. Pošeptal to do ucha Arie vedle něho. Ta zakoulela očima a poslala to dál, Pandě. Natasha, já, Loki, a takhle celá skupinka. ,,Mám!" zavolal vítězně Clint a zvedl ruku. ,,Tak říkej," vyzval ho Bruce a ukousl mi kus pizzy.

,,Tonyho oblek potřebuje přelakovat narůžovo!" zvolal nadšeně lukostřelec a obývák se začal chichotat. ,,Bylo to Tonyho oblek potřebuje přelakovat, o růžové nebyla řeč," ohradil se miliardář a založil si ruce na hrudi. Steve se křenil až příliš bezelstně. ,,Fajn, fajn. Mám lepší nápad! Lístečky!" navrhla Panda.

Rozškubali jsme papír a každému dali tužku. ,,Znáte to, ne?" otázala se Aria. ,,Fajn. První nějaké přídavné jméno..." A hráli jsme asi půl hodiny. Jedna z perliček byla například Nadržený Bruceův imaginární kamarád velmi hlasitě padal, schovaný pod Furyho páskou při bitvě s Lokim s mrtvolou, protože mu to připadalo užitečné. No... Hlavně logický a smysluplně, že jo?!

Jakožto milý hostitel - nesmějte se mi tak nahlas - jsem se rozhodla uvařit čaj v letní úpravě. Uděláte mátový čaj z čerstvé máty, která přežívala na zahradě, pak ho necháte vychladnout a do každého hrnku nalejete tolik, aby byl způli prázdný. Nebo plný, psychologie, hůůů. Dolila jsem čaj ledovou vodou a rozdala hrnky. ,,Jestli je něco super na spánek a uklidnění, je to mátový čaj," zopakovala jsem slova mojí mámy.

,,Tebe si necháme. Budeš mi ho vařit." prohlásil Bruce, uznale pozvedl hrníček a zhluboka se napil.




Nová kapitola is hereeee!

Teďka jsem podruhé viděla Avengers: Age of Ultron a věřte mi, s kamarádem vymyslíte mnohem víc vtípků než sami. XD Celé titulky jsme strávili čekáním na potitulkovou scénu, ale najednou se tam zjevili animátoři. A já jsem sebou prostě švihla na kolena a poklekla před těmi bohy XD ❤️ Z vlastní zkušenosti vím, že kdybych měla dělat takovej film, i když s armádou dalších nebožáků, hráblo by mi XD

No nic XD

Draci a Marvel s vámi, Altair ❤️

Avengers v ČR [FF]Where stories live. Discover now