18

20 3 6
                                    

"Soo Yun, het is me opgevallen dat je de laatste tijd steeds closer bent geworden met Minhyuk. Ik dacht dat je hem niet uit kon staan?" vraagt Lí Húa die een gedeelte van haar noedels naar binnen werkt, ze kijkt het meisje tegenover zich met opgetrokken wenkbrauw aan.
"Hij is veel aardiger dan ik in eerste instantie dacht... Hij deed zoveel lieve dingen voor me dat ik hem wel een kans moest geven. We zijn hele goede vrienden geworden in de afgelopen paar weken." legt Soo Yun uit. "Wat mij betreft worden we meer dan dat." merkt Minhyuk op die naast Soo Yun plaats neemt aan de kantine tafel. Hij geeft het meisje een knipoog die hem met grote ogen aankijkt, ze verslikt bijna in haar eten. "Zo te zien gaat het wel erg goed tussen jullie." grijnst Hye-jin die de twee even aankijkt. De andere zes jongens nemen ook plaats aan de tafel. Hoseok neemt dit keer plaats naast Lí Húa, onder de tafel pakt hij haar hand vast, hij geeft er een zacht kneepje in.
"Vinden jullie dit niet super gezellig, aan het begin van het jaar zaten we apart en nu zijn we gewoon een soort van vrienden groepje geworden." Jooheon kijkt de groep glimlachend aan, hij slaat een arm om de jongere jongen naast hem en trekt hem dichter tegen zich aan.
"Een soort van vrienden groepje?" Soo Yun trekt een wenkbrauw op, ze wisselt snel een blik uit met beide vriendinnen die allebei hun schouders ophalen.
"Heb je er al over nagedacht?" vraagt Minhyuk die het meisje naast zich aan kijtk, alle ogen worden op haar gericht. Die plostelinge aandacht maakt haar een beetje verlegen en laat haar wangen lichtjes rood kleuren. "Nagedacht over wat?" vraagt Hyunwoo, de meiden zijn er achter gekomen dat die jongen minder arrogant is dan hij zich in eerste instantie voordoet. Als je hem beter leert kennen kom je er achter dat hij eigenlijk best wel heel erg aardig kan zijn, het is maar net hoe het hem uitkomt. "Of ze met me op een da-" "Niks, hij praat nonsense. Zoals altijd." onderbreekt Soo Yun de jongen, ze geeft hem een dodelijke blik waarna ze haar aandacht weer op haar eten richt. Minhyuk kijkt naar het meisje, hij moet moeite doen zijn lach in te houden.
"Ik ga alvast, moet nog even naar de bibliotheek." Kihyun staat op van de tafel, Hye-jin staat ook op. "Zelfde geldt voor mij." ze loopt achter de jongen aan de kantine uit.
In stilte lopen de twee richting de bibliotheek.

"Zeg, wat is het dat jij en de andere jongens precies doen." vraagt Hye-jin, haar ogen gericht op de grote kast vol met boeken. Eigenlijk was ze niet opzoek naar iets, ze deed maar alsof zodat ze eindelijk eens dit gesprek met Kihyun kon voeren. Hij is de enige die haar genoeg vertrouwt om haar iets te vertellen.
"Waar heb je het over? We gaan gewoon naar school zoals alle anderen, de een doet er wat meer moeite voor dan de ander." antwoordt Kihyun die een boek uit de kast pakt en leest wat er op de achterkant staat. Hij weet maar al te goed wat Hye-jin met die vraag bedoelt. Jooheon had hem vorige week al vertelt wat er gebeurd was.
"Kihyun, je weet wel wat ik bedoel. Jullie waren het, daar ben ik honderd procent zeker van." Hye-jin kijkt opzij naar de jongen, hij bijt op zijn lip en kijkt voorzichtig op van het boek in zijn handen. "Het kan geen toeval zijn geweest." gaat ze verder, Kihyun zet het boek terug in de kast, hij pakt Hye-jin bij haar pols vast en trekt haar naar het meest rustige stukje in de bibliohteek, zodat hij er zeker van is dat niemand ze kan horen.
"Ik had ze nog zo gezegd dat ze voorzichtiger moesten zijn. Die mondkapjes en petten waren echt niet genoeg." hoort ze Kihyun in zichzelf mompelen, de jongen drukt Hye-jin op een stoel neer en gaat zelf tegen over haar zitten.
"Hye-jin, je moet me beloven dat het volgende wat ik je vertel... dat je dat aan niemand door vertelt. Zelfs Soo Yun en Lí Húa mogen hier niet van af weten, zij mogen beslist niks te weten komen." Kihyun kijkt het meisje doordringend aan. "Wat? Waarom niet?"
"Het is allemaal voor hun eigen bescherming. Het is beter dat jij ook van niks weet, maar ik ken je goed genoeg om te weten dat je het hoe dan ook wilt gaan weten. Dus ik kan het je beter vertellen voordat je zelf op onderzoek uitgaat en jezelf in de problemen werkt." Kihyun zucht eens diep, weer kijkt hij voor de zekerheid of er echt niemand anders is maar op die twee na is de bibliotheek leeg.
"Je weet dat sinds een paar jaar geleden problemen bij je vriendinnen thuis zijn ontstaan, Soo Yun haar moeder verdween, haar vader kreeg een nieuwe vriendin maar die relatie bleek geen succes te zijn en sinds dat die relatie kapot gegaan is heeft hij een drank probleem waardoor hij niet in staat is voor zijn kinderen te zorgen. Hij verloor zijn baan en had geen geld meer om voor zijn gezin te kunnen zorgen, dus heeft hij ergens geld geleend om enigszins zijn kinderen nog iets te kunnen bieden, maar een groot gedeelte van dat geld vergooid hij in het café waar hij zich elke avond lam zuipt." vertelt Kihyun, met grote ogen kijkt Hye-jin hem aan. Hoe weet hij dit allemaal? Hij weet zelfs meer dan Soo Yun aan haar en Lí Húa had vertelt  misschien zelfs wel meer dan Soo Yun zelf weet.
"Lí Húa is een dochter van een rijke zakenman uit China, maar wat ze niet weet is dat het bedrijf van haar ouders een paar jaar geleden bijna failliet is gegaan. Door hulp van buitenuit hebben haar ouders het bedrijf kunnen redden. Maar die hulp heeft ze duur komen te staan." gaat de jongen verder, hoe meer hij vertelt hoe verbaasder Hye-jin hem aankijkt.
"H-hoe weet je dit allemaal? Volgens mij weten zij dit zelf niet eens."
"Ze weten er ook niks vanaf. Hun ouders hebben ze alles verzwegen." legt Kihyun uit. "Wat zijn de gevolgen?" vraagt Hye-jin die de vele informatie nog niet allemaal kan koppelen.
"Ze hebben geld geleend van de verkeerde mensen, een Chinese gang. Zowel de ouders van Lí Húa als de vader van Soo Yun hebben het geld niet optijd terug kunnen betalen. De gang is woedend op ze. En aangezien ze het geld niet hebben zien ze als enige optie hun dochters van ze af te nemen." Hye-jin haar ogen worden groot en nu valt alles op zijn plek, op een stukje na dan.
"Wat hebben jullie hier mee te maken dan?"

Innocent Love - MONSTA XWhere stories live. Discover now