Save James

853 40 5
                                    

James' P.O.V.

Eindelijk word ik wakker, ik moet bewusteloos geraakt zijn nadat de Blackdeathers me vastgebonden hebben. Ik heb hoofdpijn en de lucht die ik inadem is erg stoffig. Waar ik ben weet ik niet, maar het is erg donker, af en toe gaat er iets langs het raam waardoor het helemaal donker wordt, en daarna schijnt het grijze licht weer naar binnen. Ik probeer rustig te worden en me te bedenken waar ik in godsnaam kan zijn. Dan weet ik het! Ik zit in een molen, de wieken suizen langs de ramen. Het is hier erg benauwd.

Ik zit vastgebonden op een stoel en de ijzeren kabel snijdt in mijn polsen. Waar zou Emma zijn? Als ze haar iets aangedaan hebben sla ik ze verrot, iets wat ik veel eerder wilde doen maar dat kon natuurlijk niet in de flat. Ik heb te veel vragen aan mijn hoofd het helpt de hoofdpijn bepaald niet te verminderen.

Wat willen ze van mij en Emma, en van wie nog meer? Waar is Emma, leeft ze nog? Hoe zit het met de rest van onze hechte groep? Plots gaat de deur van het kamertje open, fel licht schijnt mijn ogen binnen en ik knijp mijn ogen tot spleetjes om de drie gestalten goed te kunnen zien, al heb ik een goed vermoeden wie het zijn. Micheal, Mike en de zogenaamde James.

Emma's P.O.V.

'Blackdeathers vermommen zich als mensen, vandaar dat je dus dacht van die neppe James, oké en ehm... Blackdeathers hebben de meest dodelijke krachten van alle wezens, zo kunnen ze hele werelddelen verwoesten, dat hebben we gemerkt ja. Blackdeathers zijn uit op bezit en macht, ze proberen steden, staten, hele werelden in bezit te nemen. Verder is er nog niet erg veel meer bekend over deze wezens.' Leest Skye voor uit een werelden encyclopedie dat ze uit Heartland gejat heeft. Ik span mijn boog en schiet, mis, ver weg van het doelwit.

Ik zucht. Ik ben ook zo dom dat ik de neppe James gewoon zomaar vertrouwd heb, ik heb ongeveer gekust met de meest dodelijke wezens. Al mijn woede laat ik los in het pijl en boog schieten, maar dat heeft duidelijk geen effect. 'Rustig maar Em, klaar met oefenen? Je moet zo gaan.' Vraagt Skye en klapt de encyclopedie dicht waarbij er een stofwolk de lucht in vliegt. Ik merk aan haar stem dat ze het eng vindt dat ik ga, en misschien wel weinig vertrouwen erin heeft.

Ik knik, ik ga zo opzoek naar James maar dat kan natuurlijk niet zonder voorbereiding! 

'Dus je moet in die richting.' Brent wijst naar een groot stuk droog platteland, de rand ervan is de stad. 'Het zwakke punt van Blackdeathers is... ehm....' Stamelt Skye. 'Ze hebben geen zwakke punten, dat is nog niet bekend in elk geval.' Zeg ik, Skye probeert me alleen gerust te stellen, maar ik weet zelf ook waar ik aan begin en dat ik weinig overlevingskans heb. 'Je hebt alles denk ik.' Zegt Twan. Ik knik, maar ik heb het gevoel dat ik iets vergeet. Ik ga alles kort langs, de stevige geleende motorschoenen, de rode helm, de motorsleutels, het veel te grote lerenjack, een fles water, een oud broodje en ... nog iets... 'MIJN PIJL EN BOOG!' Roep ik, bijna vergeten! Louis sprint weg terwijl we alvast naar de motor lopen. We zetten de rugzak met spullen in de zijspan en hijgend komt Louis aangerend met mijn pijl en boog. Ik doe de boog om en hang de koker met pijlen om mijn rug. 'Nou, ik zie jullie later, hoop ik.' Zeg ik, als ik nog levend terugkom. Skye geeft me een stevige knuffel. 'Be careful!' Fluistert ze. Ik knik en slik de brok in mijn keel weg. Ook Louis en Twan geef ik een knuffel en zwaai de rest uit. 'YOU CAN DO THIS!' Hoor ik Brent nog na roepen. Ik probeer alles wat Twan me in zijn 'snelcursus motor rijden voor beginners' heeft geleerd te gebruiken. Mijn handen trillen van spanning, waar ben ik mee bezig? 

Ik ga James redden!

☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝

Wowowow, ik ben weer terug van vakantie in IBIZA. Het was superleuk, en er waren heel veel cutie zwerfkatten :) 

Maar heeeel cool news: Er lag een huge jacht, en weet je wat de naam was? LIONHEART!!! Echt zoooo cool!!!!!!! (En het was echt een mooi jacht) Foto's zijn te zien op www.lionheartfans.weebly.com en bij de media!

En dan nu de winnaar van de wedstrijd, namen bedenken voor de neppe James is geworden....

*tromgeroffel*

@albertha2000 met de naam: Sauron, dus heet Sauron maar welkom in het verhaal (hoewel hij natuurlijk niet zo liefjes is...). De rest van de namen waren echt geweldig! (geen grapje!) Maar Sauron was toch echt de winnaar.

Nogmaals (en dit is zeker niet de laatste keer dat ik dit ga zeggen) heeel heeel heeel erg bedankt dat jullie me steunen door stemmen en lieve comments achter te laten en sowieso al door te lezen!

groetjes Laura <3

Keep calm

and

keep reading

Lionheart 2 - secretsWhere stories live. Discover now