21.kapitola - Pravda o dívce

5.6K 193 5
                                    


Byl už večer, když jsem seděla na židli v Harryho pracovně, kde jsem byla poprvé. Všechno bylo tmavé. Harry evidentně neznal jinou barvu, než červenou, černou. 

Poklepávala jsem svojí nohou nahoru a dolů. Byla jsem tu přesně na čas. On ovšem ne. Nechává mě čekat i když ví, že jde o důležitou věc. Zafuněla jsem a opřela se o opěradlo. Byla jsem už skoro rozhodnutá, že vstanu a půjdu ho hledat. Moje rozhodnutí přerušilo cvaknutí kliky a následně Harry. 

Přivřela jsem na něj oči a postavila se, přitom jsem dala ruce v bok.

,,Už jsem si myslela, že nedorazíš."

Nechápavě se na mě podíval a pak na hodinky. Usmál se a přesunul se ke stolu. Já ho přitom celou dobu sledovala. Pak se usadil a položil ruce na stůl.

,,Zdržel jsem se jen o dvě minuty a ty už vyvádíš."

,,No právě. Dvě minuty i když víš jak moc je tento rozhovor důležitý a taky teda potom netvrď o sobě, že jsi přesný jako hodinky, když nejsi."

Pohodila jsem rukama a sedla si zpátky. Jeho výraz byl ještě víc udivenější.

,,Jsi nervozní."

Teď jsem na něj naopak koukala já udiveně.

,,To teda nejsem."

Raději nic neříkal. Určitě věděl, že by to dopadlo jeho agresivním výbuchem což ví a taky ví o naší dohodě. 

,,Takže..."

Harry se ještě víc usadil do židle a odkašlal si.

,,Ještě se zeptám naposled. Jsi si jistá, že chceš slyšet vše o záhadné dívce?"

,,Ty víš moc dobře jak to je."

,,Jen se ptám."

Pokývala jsem na něj hlavou s tím aby začal. 

,,Nechci ti říkat jméno, ani věk a ani jak vypadala, prostě se budeme bavit jako o té dívce. Takhle dívka znamenala a znamená víc než cokoliv na světe..."

,,Takže neumřela?"

Skočila jsem mu okamžitě do řeči a on na mě hodil smrtící pohled.

,,Nepřerušuj mě kurva, nebo se nic nedozvíš, jasný?"

,,Jo, promiň."

Měla jsem si tu pusu zašít, to je jasný.

,,Takže byla pro mě víc než cokoliv na světě. Poznal jsem jí na pouti."

Chtěla jsem mu zase do toho skočit, protože mi přišlo děsně vtipný, že zrovna Harry byl na pouti. Tyhle dvě věci mi nešli dohromady. On je spíš ten typ na temná místa jako je opuštěná budova, skladiště, parkoviště a další divná místa. Sice jsem se nadechla, ale taky hned zavřela pusu. On si toho všiml a taky mě proto neseřval.

,,Otázky až nakonec. Takže na pouti. Byla hrozně kouzelná. Vyšla z jedný atrakce a hrozně se smála. Nebyla jako ostatní. Všichni tu trapárnu rozdýchávali nebo zvraceli a ona se jen smála, usmívala se a poskakovala. Přišla mi jako malé dítě, ale to byla ta první věc co mě na ní upoutala. Vždycky jsem měl takový ty holky co se okolo tebe lepí a snaží se být sexy. Jen štětky."

Všimla jsem si, že Harry se u téhle vzpomínky usmíval víc než kdy jindy.

,,Měl jsem tam jednu prácičku, která nebyla tak důležitá. Mojí prioritou se stala ona. Byla pro mě jako nějaká droga, která na tebe volá. Musel jsem jí poznat. Chtěl jsem o ní vědět něco víc. Jak zní její hlas, jak se doopravdy chová. Nechápal jsem sám sebe. Musel jsem jí prostě mít. Všiml jsem si, že šla ještě tenkrát s nějakýma kamaráda ke střelnici. Byla to moje možnost jak mě zaujmout. Myslel jsem si, že takovouhle nevinou holčičku zaujmou mnou. Myslel jsem si, že tyhle holky mají rádi nebezpečné chlápky. Byli jsme jako světlá a temná stránka."

,,Počkej Harry. Vím, že jsi říkal abych měla otázky až nakonec, ale připadá mi, že tohle bude dlouhý příběh a já se musím zeptat."

Jen se na mě podíval pohledem, který jsem u něj ještě nikdy nezaregistrovala.

,,Chci vědět, jestli tohle myslíš vážně, protože tohle je úplně jiná stránka tebe."

Šlo vidět, že nad odpovědí přemýšlí.

,,Není a uvidíš, že se k tomu dostaneme."

Raději jsem nic dál neřekla a nechala ho pokračovat.

,,Šel jsem k té střelnici. Ukázalo se, že umí lépe střílet než já. Šel jsem po jejích kámoších. Znáš to, hodíš očko a pak uděláš to co umíš. Jenže tahle holka udělala přesně to samé.  A v ten moment jsem věděl, že když jí budu mít tak jí nepustím i za cenu života. Po tom co jsme udělali tuhle scénu jak ze zkurvenýho filmu, jsme hodili řeč. Pak jsme měli randě. Několikrát. Zjistila co jsem zač a čeho jsem schopný. Neopustila mě i když věděla, že bych jí nenechal. Byla první a poslední člověk, kterého jsem miloval a miluju. Věděl jsem, že byla stvořená pro mě. Byla mým parťákem i v tomhle podsvětí. V podstatě jsem jí předal část temna a ona ho bez námitek přijala."

Najednou se Harry zvedl a přešel k baru, kde si nalil do skleničky wisku a přesunul se zpět. Tušila jsem, že teď přijde ta špatná část. Pozvolna se napil a pokračoval.

,,Bohužel to měla se mnou dost zlý. Začal jsem být čím dál tím víc majetnický a žárlivý. Bál jsem se, že o ní přijdu. Byl jsem tak zkurveně posedlý. Několikrát jsem jí uhodil, dokonce jsem jí i zamykal v pokoji. Vždycky se se mnou prala. Byla hrozně divoká. Měla několik svých stránek, které jsem nechápal. Jenže jeden den jsem všechno posral a posral jsem to. Jednou jsem měl podezření, že mě podvádí s Joshem. Hodně jsem pil a vytáhl na ní zbraň. Chtěl jsem jí střelit, opravdu jsem chtěl, ale když jsem se podíval do jejích očí, viděl jsem pravdu. Viděl jsem, že žádná nevěra neproběhla a sklonil jsem zbraň. Pak přišel Josh a všechno viděl. Skočil po mě a začal se o tu pistol prát. Pak zazněl výstřel. Oba jsme strnuli a já viděl jak padá k zemi. Najednou jakoby všechno šlo s ní. Všechno bylo zpomalené a já jen vím, že jsem křičel. Pak jí odvezli k našemu doktorovi, byl tam pulz. Viděl jsem jí, ale ona neviděla mě. Byla naživu, ale taky to byl  naprostý konec."

Věděla jsem, že je to konec. Zírala jsem na něj jako na blázna. Byla jsem v šoku. V hlavě mi běželo tolik otázek na které jsem chtěla odpovědi. Zvedla jsem se ze židle a začala chodit sem a tam abych si všechno srovnala. Nadechla jsem se a šla k Harrymu. Z mého začínajícího chrlení mě přerušili dveře do kterých vstoupil Josh. Jak tématické. 

Vypadal docela vystrašeně, když přicházel k Harrmu, který byl už na nohách.

,,Harry, máme problém."

,,Jaký problém?"

Jen jsem na ně zírala  a čekala co to bude."

,,Tohle bys měl vidět. V hlavní místnosti."

Harry se zamračil a okamžitě vyšel a já hned za ním.

...............................................................................

Tadadadááááá :D

Další díl je tu. Konečně jsem se k tomu dostala :D bylo moc práce, však to znáte. 

Děkuji za krásné ohlasy :)

Pac a pusu


Tasty fearWhere stories live. Discover now