BÖLÜM 21: HER SUSKUNLUK APTALLIK MIDIR?

10 2 4
                                    

Bilge kral, kraliçenin selamını almış gibi rahat bir uyku çekti. Sonrasında birkaç gün fırında derin bir sessizlik hakim oldu. Hesaplar yapılıyordu ve hummalı bir çalışma vardı. Bir hayal ordusu gibiydi yine Balamir'in adamları. Zırhları üstünde bir düzen halinde. Kalenin önünde bekleyen bir mızraklı ordusu gibi. Her geçen gün mızraklar yere vurulmaya başlanıyordu. Hiç şüphesiz kral bu savaş marşını duyuyordu ve o da en önde her zamanki yerini almış miğferini takıyor ve kılıcını çekip doğru zamanı bekler gibi atını hazır tutuyormuşçasına heyecanlı bir şekilde çalışıyordu.

Kuzgunlar savaş çığırtkanı gibiydi orada geçen her gün. Nehirvadi'de savaş ne alemde o merak konusuydu çünkü. İyilik, asalet mi yoksa kan ve ihanet mi kazanacaktı? Derken kuzgun indi. Kağıdı hızlıca açtı Kral ve okumaya başladı.

Kralım,

Prensimiz Sancar, vezir Abbas ile konuşurken duydum. Her sene bir çocuk hasatın belli bir kısmını Körvadi'ye götürecekmiş. Ve, geri dönmesin diye de orda öldürülecekmiş. Halk da bundan prensiniz Ayhan'ı sorumlu tutacakmış. Amacı tahta çıkmakmış. Üstelik prensimiz Ayhan'ı aşağılatarak.

Emrinizi bekliyorum.

Sadık askeriniz Santiago

--------


Santiago,

İlk iş olarak yeni valinin Ersagun'un olmasını sağla. Ersagun bizzat benim yetiştirdiğim çocuklardan biridir ve onu Sancar'ın yanına ben özel olarak yerleştirdim. Sonra onu al ve buraya getir. Ona bizzat anlatacağım neler yapacağını.

Kralın 1. Ayhan

Körvadi'nin yeni valisi de böylece belli olmuştu. Bu 3. valiydi Körvadi'deki ve kozlar bu defa tamamen kralın elindeydi. Bir batak masasında gibilerdi. Kendi ve büyük oğlu Ayhan'a karşı kardeşi ve küçük oğlu. Hiç şüphesiz büyük oğlunun da eli sağlamdır ama elinde bu kadar koz olabilecek kağıt varken oğlunun sadakatini daha fazla test etmek yerine yükseltip ihaleyi almayı seçti.

Balamir!

Emredin kralım!

Ayhan'ın yanına dönüyorsun. Dirilme vaktin geldi eski dostum!

Onu iyice hazırla! Ben de dirileceğim az kaldı! O gün gelene kadar iyice hazır olmalı. Çok kanlı bir süreç olacak! Onu koru!

Buyruğundur kralım!

Selamlayıp çıktı.

Birkaç gün içinde Körvadi'nin yeni valisi Ersagun olmuştu. Ersagun, Sancar'ın sadık adamlarından biriydi. Hiç şüphesiz Sancar planlarına devam edeceğini sanıyordu ama karşının kozuna üflediğinden haberi yoktu.

Kartlar açıldığında ortaya çıkacak olan gerçekse şuydu; Bilge kral o çocukları öldü gösterip kendi yanına alıyordu. Ve onlara orada kutsal bir dava için çalışma fırsatını sunuyordu. Sancar'ın gafletiydi ki beyin yıkamayı sadece geçmişi gösterip başarılar ve ölmüş büyükleri üzerinden yapabileceğini sanıyordu ve çocukların hepsi bilge kral 1. Ayhan'ın yolundan gittiklerini sandıkları için bilge kralı kendi babaları biliyorlardı. Bu yüzden bilge kral onları yanına aldığında onun bir efsaneden çok daha fazlası olduğunu gören çocuklar babalarına kendini beğendirmeye çalışan erkek "evlat"lara dönüşüyorlardı. Ve bunun geri dönüşü olmayan bir yol olduğunu zaten en başından beri bildikleri için bir tanesi bile geri dönmeyi düşünmüyordu.

Giden çocukların geri dönmemesini fırsat bilen Sancar bunun lobisini yaparken, vadideki Kral 2. Ayhan onun ihanetini görmüştü. Kardeşinin idamını düşünürken Balamir gelmişti. Kraldan haber getirmişti ona...

Oğlum,

Duyuldu! İhanet de insanın ruhuna üflenmiş bir karakter ne yazık ki ve herkes onu durdurup ruhunu kontrol altına alamaz! Şehvetin filizlendiği ruhlar ise alamaz değil almazlar. Onlar için yapacağın hiçbir şey onları düzeltemez! Onlarla sadece akıl ile başa çıkabilirsin! Sadakatindir oğlum! Sus ve bekle! Şüphen olmasın ki sana öyle bir hediye göndereceğim ki hainler kendilerini öldürecekler!

Baban 1. Ayhan

İşte o gün Huzur Yarı'nda umutla bakan ihtiyar Balamir ve Kral 2. Ayhan değildi sadece. Kral 2. Ayhan aynı zamanda babasının gözüyle de bakıyordu. Yani gerçekte artık 3 kişilerdi.

ÇAKARALMAZWhere stories live. Discover now