BÖLÜM 4: ERZAK DEPOLARI

27 5 2
                                    

Odadan çıkan ikili doğruca depolara gittiler.

Sancar başladı söze...

"Ne kadar yetecek erzak var."

"Topraklarımız her daim verimlidir lordum iyi bilirsiniz."

"Artık öyle değil!"

"Nasıl efendim?"

"Gelen hasatların belli bir miktarını başka bir vadiye biriktirteceksin. Her nakliyeyi kimsesiz birine yaptıracaksın ki ölünce arayanı çıkmasın. Bu şekilde sessizce halk kuraklığa gidecek ve ben de her gece sarayda kutlamalar düzenleyeceğim. Ama senden ne zaman sorulsa hasılatın hep iyi olduğunu söyleyeceksin. Bir süre sonra halk ayaklanacak ve ben orda ortaya çıkıp hakkım olanı alacağım. Bu yaptıkların elbette ki sadakat yeminin sayılacak ve sen de benim naibim olacaksın.

"Ama..."

"Aptal olma. Ben elbette bunları yaptıracak başka birini bulurum ama o zaman seni öldürmem gerekiyor. Anlıyorsun değil mi? Öyle değil mi çocuklar?"

Sancarın beş fedaisi ki-bunlar gerektiğinde seve seve Sancar için ölecek kadar bağlı askerlerdi.- saman balyalarının arasından ortaya çıktılar. Ellerinde gerilmiş oklar olduğu halde.

"Ama neden bunun için tahta çıkmasını bekliyoruz diyecektim lordum?"

"Onu zehirlersem, çok sevdiği ve çok da sevildiği halk tarafından kahraman ilan edilir. Ağıtlar yakılır. Oysa ben onun yerine değil... Hakkım olan yere geçmek istiyorum. Halk beni istemeli.Ben, Kuzey ırkının kurtarıcısı ve en büyük kralı olmalıyım..."

"Lordum!"

Dizlerini yere vurup selamladıktan sonra çekildi.

Ertesi gün ulaklar dört bir yanda bildiri okudu....

Vezir Hazretleri, evsiz, anasız atasız kalmış çocukları kendi bünyesinde himaye altına almak istemektedir. Sarayında onlara bir yuva tahsis edecek ve bundan sonra onların velisi olacaktır.

Bu durum Nehirvadi'de yayılmış evsiz kalan 10-15yaşındaki bütün çocuklar gelmeye başlamıştı. Özellikle bu yaşta olanlarseçiliyordu. Çünkü bu süreç, eli kanlı bir süreçti ve zaman gerektiriyordu. Hersene 16 yaşına gelen hasata baş olarak gidiyor ve bütün hasadın söylenen kadarki kısmını kendi arabasıyla alıp Körvadi'ye götürüyordu. Yanlız gideceği yersadece ona söyleniyor ve böylece diğerleri de Körvadi adını duyupkorkmuyorlardı. Gerçi söylense de fark etmezdi. Onlar beyinleri yıkanmışintikam piyonları idi ki -bilinir ki piyonlar şahı düşürmek için hiç düşünmedenfeda edilir.- Yine de tedbir elden bırakılmıyordu.

ÇAKARALMAZМесто, где живут истории. Откройте их для себя