Poglavlje 47.

1K 63 4
                                    

Prišla sam mu bliže i zadrhtala. Udahnula sam duboko. Obgrlila sam ga rukama da uzmem deku. Brzim me je pokretom jedom rukom zagrlio. Drugom rukom je prostreo deku.
- Priznajem, ovo sam uradio kako bi mogao da te zagrlim.- moje ruke su bile iza njega ali u vazduhu. Lagano sam ih obavila oko njegivog tijela. Stavila sam glavu na njegova prsa. Duboko sam udisala njegiv parfem. Toliko mi je falio. Uzeo je deku i pokrio se. Njegova ruka koja je bila oko mene je uzela dio deke, kao i druga ruka. Zagrlio me je tako da me je deka čitavu pokrila kao i njega.
- Ispunio sam obećanje.- rekao je tiho. Nisam se pomjerala. Zatvorila sam oči. Naslonio je svoju bradu na moju glavu. Blago nas je njihao.
- Jel ti neugodno?- upitao me je. Odmahnula sam glavom.
- Bilo je na početku.- rekla sam. Zavukao je svoju ruku pod moju kosu. Jače sam ga zagrlila.
- Nemoj.- rekla sam. Zaustavio se i povukao ruku.
- Nemoj da se bojiš. Nikada te ne bi povrijedio.- rekao je. Stavio je ruku pod moju kosu.
- Ja sam kriv. Pusti me da sada ispravim ovo.- šapnuo je.
- Kako?- upitala sam.
- Želim da ti obrišem to sjećanje. Da ti pokažem da to nije onako kako ga je on prikazao.- krenula sam se odvojiti od njega alj njegove ruke mi nisu dopuštale. Moje ruke su se našle na njegovim prsima.
- Mislim da je previše. Pusti me.- krenula sam paničiti. Gledao me je direktno u oči.
- Jung...-
- Shhh.- rekao je. Naslonio je svoje čelo na moje. Jeza je prošla kroz mene.
- Neugodno mi je. Ne mogu. Molim te pusti me.- zaplakala sam. Obrisao je palčevima moje suze.
- Luna, jel me voliš?- upitao je. Naježila sam se na njegove riječi. Ćutala sam.
- Voliš li me?- ponovio je. Nakon nekog vremena sam odgovorila.
- Volim.- rekla sam smireno.
- Jel mi vjeruješ?- upitao je. Otvorio je oči. Njegovo čelo je i dalje bilo na mom. Klimnula sam glavom.
- Reci to.-
- Vjerujem ti.- rekla sam. Skinuo je deku sa sebe. Stavio ju je oko mene i približio me je sebi. Čvrsto je držao deku. Njegovo lice se počelo približavati mom. Osjetila sam njegov dah. Naslonio je nježno svoje usne na moje. Ljubili smo se. Suza mi je skliznula niz lice. Izmakao se.
- Nemoj stajati.- rekla sam. Stavila sam svoju ruku pod njegovu kosu. Nasmijao se jedva primjetno. Ponovo me je poljubio. Spustio je dio deke kako bi otkrio vrat. Ostavio je sitan poljubac na njemu. Svukao je deku sa mene. Obgrlio me je oko struka i privukao sebi. Naslonio je ponovo svoje usne na moje. Rukom je lagano prelazio preko mojih ledja. Malo mi je podigao majicu i stavio svoju ruku na moja gola ledja. Stala sam. Srce mi je zakucalo jače.
- Nemoj misliti o tome. Molim te, vjeruj mi.- rekao je. Klimnula sam glavom. Stavila sam svoje ruke oko njegovog vrata. Nastavio me je ljubiti. Njegova ruka se lagano penjala prema mome grudnjaku. Imao je problema sa otkopčavanjem. Tada sam uradila nešto što sam mislila da neću uraditi.

Loš momak Where stories live. Discover now