Poglavlje 46.

964 61 1
                                    

Skakale smo, trčale. Igrale smo. Nisam bila ovoliko pokretna ni na sekciji. Oslobodila je jedan djelić mene. Ubacila sam tricu u koš. Nasmijala sam se.
- To želim da vidim. Samo osmijeh.- rekla je. Spustila sam glavu ali sam se i dalje smijala. Osjetila sam nečiji pogled na sebi. I dalje smo igrale. Znoj je spadao sa mene kako sam trčala i skakala. Rebeka je gadjala koš ali je lopta udarila od obruč i krenula spadati. Skočila sam, uhvatila loptu i zakucala. Rebekina faca je bila...pa neobjašnjiva.
- Jedva čekam sledeću sekciju.- rekla je. Dodala sam joj loptu. Ispala joj je. Kada se okrenula da je uzme ugledala je Jungija kako je drži u ruci. Gledao je u mene. Posmatrao je modrice. Podigla sam ruku da ih prekrijem ali je on spustio glavu. Prišao mi je i spustio moju ruku.
- Ne vide se.- rekao je.
- Loš si u utjehama, znaš.- rekla sam. Nasmijao se.
- To je zbog tebe.- krenuo je staviti ruku na moj obraz. Zatvorila sam oči i samo okrenula lice. Izmakao se.
- Idite u kuću, ja ću još malo igrati.- rekla je Rebeka. Krenuli smo u kuću. Mom ocu nije bilo drago što ga vidi. Jungi je izvukao neke papire iz džepa i dao mu.
- To je dokaz da ono nije moj dosije. Čist sam.- rekao je hladno. Krenuo je za mnom u sobu.
- Brzo ću.- rekla sam. Ušla sam u kupatilo da se istuširam. Okrenula sam ključ dva puta. Na brzinu sam se istuširala. Kada sam izašla iz tuša shvatila sam da nisam uzela odjeću. Moje tijelo se ponovo počelo tresti.
- Moraš se osloboditi Luna.- rekla sam tiho sebi. Otključala sam vrata i malo ih odškrinula.
- Možeš li okrenuti ledja kupatilu?- upitala sam ga. Okrenuo se prema vratima.
- Luna.- rekao je. Nije imao u planu da se okrene. Uzdahnula sam.
- Ne trebaš da se bojiš.- rekao je. Ogrnula sam se peškirom. Došao je do vrata i otvorio ih. Krenuo je uzeti moju ruku ali se zaustavio. Samo ju je ispružio. Zatvorila sam oči i stavila svoju ruku na njegovu. Blago me je povukao i izašla sam iz kupatila. Otvorila sam oči. Zadržavala sam dah.
- Nije teško.- rekao je. Pustio je moju ruku i malo se pomakao. Otišla sam do ormara. Krenula sam uzeti duks i trenerku ali me je zaustavio.
- Ovo.- zavukao je ruku u moj ormar. Izvukao je svijetlo sivu majicu kratkog rukava i crni sportski šorc. Uzela sam iz njegove ruke i otišla u kupatilo. Vratila sam se po donji veš i grudnjak. Obukla sam se i izašla. Stavila sam ruku na vrat gdje je bila najvidljivija modrica.
- Govorimo ti da se ne kriješ a ti to uporno radiš. Biće ti lakše.- rekao je. Sklonila sam ruku. Uzeo je deku i složio je. Stavio ju je iza ledja.
- Uzmi je.- rekao je hladno. Poečešala sam se po ruci nesigurno.
- Hoćeš da se sakriješ? U redu. Nema problema. Sve što trebaš je da uzmeš deku.- i dalje ju je držao iza ledja. Krenula sam lagano prema njemu. Nisam znala kako da je uzmem. Stajao je ispred mene a obje ruke su mu bile iza ledja. Prišla sam mu bliže i zadrhtala.

Loš momak Where stories live. Discover now