hoofdstuk 19; 'Uitleg'

388 30 0
                                    

Caden

'Ze weet het zelf niet, Caden,' zei Leon toen hij mijn verschrikte gezicht zag. 'Maar herinner je je die hanger?' Ik knikte. 'Die heeft de echte koning aan haar gegeven net voordat zijn vrouw en hij vermoord werden door Ferdinand.' Mijn hand gleed in mijn zak en voelde aan het kettinkje. Ik dacht aan Belles laatste woorden. ''Vergeet me niet'' Ik haalde het hangertje uit mijn zak, en liet het aan de rest zien.

'Jullie bedoelen deze?' vroeg ik. Mijn vader knikte verbaasd.

'Hoe kom je daaraan?'

'Ze heeft het me gegeven, net voordat we weggingen,' antwoordde ik. Mijn vader reikte naar het kettinkje in mijn hand.

'Mag ik?' vroeg hij. Ik wilde nee schudden. Belle had het me gegeven in vertrouwen. Als een aandenken aan haar. Maar Belle was Belle niet meer. Belle was een prinses en haar broer zat gevangen in de kerkers van het paleis. Zelfs haar naam was niet meer hetzelfde. Mirose. Ik probeer iets bij de naam te voelen, maar ik voel niets. Dus gaf ik het kettinkje aan mijn vader.

'Ik wil het wel terug.' Mijn vader knikt en kijkt naar het kettinkje. Dan geeft hij het aan Caspians vader.

'Maar ze is dus veilig in Vrijheid?' vraagt mijn vader dan. Noah knikt.

'Zo veilig als ze maar zijn kan.' James en Dave komen er ondertussen ook bij staan.

'Maar u kent Vrijheid dus, vader?' vraag ik. Mijn vader knikt en kijkt even naar James en Dave.

'Ja, Lord Ruud en ik zijn al ons hele leven op de hoogte van Vrijheid, en ook van het bestaan van Belle en Sander. We hebben de koning en koningin altijd geholpen, en kregen het voor elkaar Belle en Sander uit handen van Ferdinand te houden,' legt mijn vader uit. Nu worden er een paar dingen duidelijk. Onder andere waarom Lucius Equador te hulp wilde komen. Maar nu ook het plotselinge verschijnen van het meisje en het altijd stiekeme gedoe van mijn ouders.

'Maar waarom heeft u dan niets gezegd?'

'Het spijt me, zoon, maar het was te gevaarlijk. Als ook maar iemand lucht van de verblijfplaats van Belle en Sander kreeg, was het voorbij. Ferdinand heeft Sander en gebruikt hem als middel tegen ons. Daarom is het van het grootste belang dat Belle veilig is, en aan onze kant staat.'

'Ze is veilig,' zei ik nogmaals. 'Maar ik snap nog steeds niet waarom u het me niet gewoon verteld heeft. Ik ben uw zoon,' zei ik tegen mijn vader.

'Het spijt me, Caden,' zei deze.

'Wat doet iedereen hier trouwens nog? Het is midden in de nacht?' vroeg ik toen. Dit keer was het Caspians vader die antwoord gaf.

'De ontmoetingen moeten altijd s'nachts plaats vinden. Overdag is het niet veilig, en we willen dat het onbekend blijft wie er allemaal bij de opstand betrokken zijn,' zei deze. Dat begreep ik wel.

'Maar, vader, wat moeten we nu gaan doen? Een groep van bijna vijfhonderd man arriveert over een paar dagen bij Equador om te helpen bij de opstand,' zei hij. 'Dat is waarom we hier in de eerste plaats heen kwamen. En wat moeten we met Belle, ehm Mirose?' ging hij verder.

'Op dit moment hebben we de omgeving rond zowel het oostelijke als het noordelijke kasteel in handen. Voornamelijk kleine dorpjes. Ferdinand biedt veel verzet, en het is ontzettend moeilijk om meer dorpjes te veroveren. Bovendien dreigt hij elke keer Sander iets aan te doen, zoals we al gezegd hadden,' antwoordde zijn vader. 'En Belle is veilig in Vrijheid, dus is het het beste dat ze daar blijft. De aanval op jullie woonplaats buiten het hek was bedoelt om haar te vinden. Ferdinand heeft haar herkend tijdens de veroordeling, en legde pas veel later de link. Maar zover wij weten weet hij niet van het bestaan van Vrijheid af, dus is ze daar veilig.' Caspian knikte.

VeroordeeldWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu