-21-

7 0 0
                                    

Dit is mijn moment, ik moet naar voren stappen maar dat doe ik niet. Ik kan het niet. Nu heb ik het zeker verpest. Opeens roept Hannah: "Nee! Ik ben mijn tekst even vergeten, we moeten opnieuw starten." Een zucht van opluchting verlaat mijn mond. Nu moet het wel lukken. Ik zie dat Caro weer iets tegen Linne zegt. We beginnen weer opnieuw. Linne staat niet meer vooraan maar op een gegeven moment zie ik Caro da camera naar haar draaien en ze staat op en loopt naar voren. Dit staat waarschijnlijk echt goed op beeld. Nu mag ik het niet verpesten. Ik zet even al mijn gedachten aan de kant en ik stap naar voor: "Wow, ik moet ook nog wat vertellen, Linne!" Ik wijs naar haar en haar ogen worden groot. Ze komt vlak voor me staan terwijl ik rap. "Dit liedje is te kort om alles te zeggen." Ik stap weer opzij zodat Sarah en Hannah verder kunnen en op dat moment drukt Linne haar lippen op de mijne. Ze hadden het blijkbaar verwacht want in plaats dat we verder gaan met het liedje, doet Lucas een drumsolo. Linne stapt weer naar achter en we werken het liedje af. Ik ga naar haar en ze slaat meteen haar armen om me heen. "Bedankt Nick" "Geen dank hoor, ik hou gewoon van je." "Dit was zo speciaal." "Dat was dan ook de bedoeling." "Was dit je geheim? Was dit de reden? Heb je tegen me gelogen voor dit?" "Ja" "Je bent echt geweldig." 

Het is ondertussen een week later. Ik ben  een week niet naar school geweest. Ik ben een week niet buiten geweest. Volle maan is net voorbij. In deze week heb ik vooral Lucas gezien. Linne is ook wel vaak langs geweest maar Lucas was hier denk ik nog net iets vaker. Ook omdat hij mijn boeken wou aanvullen. Jens heb ik niet meer gezien maar niet dat dat me verbaast. 

-flashback-

Het is een dag na de opnames van de clip. Ik heb met Lucas en Jens afgesproken. Lucas is er vrij snel maar Jens laat op zich wachten. Hij zit waarschijnlijk weer bij Janthe. Ik moet een manier verzinnen om hem bij haar weg te krijgen maar ik heb echt geen idee. Hij is de laatste tijd echt vaak bij haar. Ik ben ook best vaak met Linne maar ik maak nog tijd voor mijn vrienden. Jens is zelfs in de pauzes bij haar. "Lucas? Heb jij toevallig een idee hoe we Jens bij Janthe weg krijgen?" "Nee sorry... " Opeens heb ik spijt dat ik dat heb gezegd want Jens staat er al. "Ik heb het wel gehoord hoor." Ik neem het woord terwijl Lucas maar stil blijft. "Jens, ze is niet wat het lijkt." "Oh nee? Volgens mij ken ik haar beter dan jullie." "Ze is gevaarlijk, we willen je enkel beschermen." "Jullie willen ons alleen maar uit elkaar maar oké, ze had me hier al voor gewaarschuwd maar ik zei: Het zijn mijn vrienden, ze zouden zoiets nooit doen, ik kan ze vertrouwen." "Dat kan je ook." "Ze zij al dat jullie geen goede gasten waren. Maar weet je wat? Oké, het is al goed, blijf gewoon uit mijn buurt." Hij loopt weg. Dit had ik nooit van hem verwacht maar Janthe heeft hem gewoon helemaal gek gemaakt. Ik kijk naar Lucas maar hij kijkt ook verward. Gelukkig heb ik hem nog. Nog iemand die ik kan vertrouwen. Want zeg nu eerlijk, wie is er betrouwbaarder dan die Lucas? Hij staat altijd voor me klaar: Als Lucas en als Vicso.

-einde flashback-

Ik ga nu na een lange tijd weer naar buiten. Die dagen binnen zitten heeft me niet echt goed gedaan als weerwolf zijnde. En zeker niet tijdens volle maan. Die nacht zou ik het liefst van al vergeten. Ik loop naast Minthe. Ze zegt niks en daaraan merk ik dat er iets is maar ik zeg er niets van. 

We komen aan bij het bos. "Chalk, ik ga even hardlopen. Blijf jij hier?" "Oké, ik red me wel." "Fijn" Ik mag nog niet hardlopen aangezien ik de laatste dagen niet in een wolf ben veranderd. Het is een soort van ziek zijn maar dan als wolf of zo. Als je voor het eerst na lange tijd weer wolf wordt, dan voel je je gewoon slecht en lopen  is dan echt helemaal niet fijn. Opeens hoor ik wat achter me. Caro is weg en de andere kant op gelopen. Lucas was haar voor. Ik draai me om en kijk recht in twee ogen. Ik sta oog in oog met Mezquita. Ze gromt maar ik roep: "Hier staan we dan weer. 1 tegen 1 in het bos." "O denk je dat?" Opeens verschijnen er nog 4 weerwolven achter haar, waaronder Greenflix. "Kan je niet alleen misschien?" "Dat kan ik wel." Ze springt op me en ze drukt me op de grond. Ik kan haar al snel op de grond werken en dan sta ik op maar zij duwt me weer op de grond. "Ik ben een bèta, Chalk." Is ze echt een bèta? Ze is wel sterk moet ik toegeven. Ik schrik op door Greenflix' stem. "Laat hem heel, Mez." "Begrepen Alpha." Is ze zo onderdanig? Is de clan van Greenflix echt zo streng dat Greenflix de leiding heeft over alles, zelfs over de bèta's? Ze gaat van me af en ik sta op. Opeens zie ik iemand. Gwinn. Gwinn aan hun kant. "Gwinn? Wat die jij hier?" "Had je niet verwacht he Chalkie." "Wat?" "Ja, ik ben al de hele tijd een spion geweest. Een wereld gaat voor me open. Ik kijk naar Greenflix en alles wordt duidelijk. 

Kill my AlphaWhere stories live. Discover now