-2-

15 2 0
                                    

Ik haal mijn schouders op en ga op een bankje in de kleedkamer zitten. Al snel roept de leerkracht dat de korte pauze voorbij is. We lopen de zaal weer in. "Oké, we doen nu een paar lesjes volleybal. Wie speelt er zelf volleybal?" Jens steekt zijn hand op. Maar ook Lina, Sofie en Jesper spelen volleybal. "Oké, jullie mogen even apart per twee naar elkaar sparren en zo, je kent het wel. Ze lopen naar het net, Jens en Lina krijgen een bal. Ze beginnen naar elkaar te spelen. Jens heeft me eens vertelt dat dat toetsen heet. Niet echt een leuke naam. Dan begint de leerkracht ons uit te leggen hoe we moeten toetsen. Ik heb het vrij snel onder de knie maar ik zie dat Lucas het wat lastiger heeft. Misschien is het omdat ik meer balgevoel heb. Ik heb nu eenmaal gebasket. Maar enkel op woensdagmiddag en zaterdagmiddag. Moest het 's avonds zijn dan zou het wel eens een beetje gevaarlijk kunnen worden. Als er nu ineens een wolf naast je zou staan..... Ik moet er niet aan denken wat er dan gebeurd zou zijn. Lucas heeft nooit een balsport gedaan. Hij ging altijd joggen. Sinds een jaar jog ik mee omdat ik met basket ben gestopt. Ja, als je op een gegeven moment alleen maar de mogelijkheid hebt om 's avonds training te volgen en je bent een weerwolf.... "Oké, nu gaan jullie elk aan een kant van het net staan en jullie gaan een soort wedstrijdje doen. Ik heb de veldjes al afgezet met kegels. Als de bal buiten het veld valt dan is het punt voor de persoon aan wiens kant de bal gevallen is behalve als die persoon hem aanraakt. Veel plezier." Ik ga tegenover Lucas staan. Ik begin met de bal op te gooien en te toetsen. Hij toets terug. Ik toets weer terug naar hem en nu maak ik punt. 

Zo gaat het een tijdje door en uiteindelijk is de stand 18 - 3 voor mij. Lucas heeft al door dat hij niet veel balgevoel heeft. Maar ja, hij kan wel heel snel lopen. Hij is de snelste van de klas maar ook van de clan. Met balgevoel ben je niet veel in de clan. Dan kan je beter snel of sterk zijn. Xyron is ook wel heel sterk. Hij en de Bèta's zijn de sterksten en ze zijn sneller dan de rest, behalve Vicso dan. Ja als ik de wolf bedoel dan zeg ik ook gewoon de wolvennaam. Want ja, Lucas zijn wolvennaam is Vicso. 

Als de leerkracht ons weer samenroept gaat de bel. "Doe maar een pull of jas aan en ga naar buiten. Na de pauze komen jullie gewoon weer naar de zaal, zoals altijd?" Niemand antwoord maar we lopen gewoon naar de kleedkamer. Ik doe mijn groene pull weer aan en ik wacht op Lucas en Jens. 

Samen lopen we naar de speelplaats van ons jaar. We zetten ons op een bankje. Ik zie Lars naar Janthe staren. Pfff, een verliefde vriend is niet echt heel handig. Maar ergens is het ook wel leuk. Ik hoor Lucas' gsm. Hij neemt op: "Ja... O.... oké....Euhm... Nick, Jens?" "Ja" "Kunnen jullie deze avond naar ons thuis komen?" "Ja tuurlijk..." "Hoelang zal hat duren? Ik moet nog naar de volleybal." "Sarah? Hoe lang zal het duren?... Een uurtje, Jens." "Oké, dan kan ik." "Ja zeker.... oké... Bye dan...." "wat was er?" "Sarah vroeg of we vanavond naar de studio konden komen. Ze hadden wat ideeën voor het nieuwe nummer. Geweldige ideeën volgens hun." "oké, ik zal er zijn. Vlak na school?" "Ja" "Oké" We kijken nog even op onze gsm. Jens is bezig met de groepschat van de volley in de hoop dat Janthe er ook zit. Lucas is naar muziek aan het zoeken en ik kijk even op snap, even op insta, even gewoon op internet,... Tot ik ineens een raar berichtje krijg. "Wolfje, wolfje hoe laat is het?" What? Het is een privénummer. Ik heb echt geen idee wie het is maar oftewel is het gewoon een grap en toeval dat het waar is, ofwel is het iemand van de clan, ofwel is iemand achter mijn identiteit gekomen. Nu twijfel ik. Zou ik terugsturen? Ik weet het niet. Oké ik stuur dit wel: "Wie ben jij? Je nummer staat op privé." Tot mijn verbazing krijg ik meteen iets terug. "Wolfje, wolfje hoe laat is het nu?" Ik negeer het bericht maar gewoon. Ik blijf nog even naar mijn gsm staren tot de bel gaat.

We lopen richting de kleedkamer en Lucas begint ineens over een liedje: "Hé, kennen jullie dit nummer?" Hij laat een nummer op zijn gsm spelen. We kennen het niet en hij verteld dat we daar iets kunnen uithalen voor ons eigen nummer. Niet overnemen maar bijvoorbeeld een bepaalde combinatie op het keyboard. 

In de kleedkamer aangekomen doe ik mijn pull uit en zonder op de rest te wachten, loop ik de zaal in. Ik zie de leerkracht al wat klaarzetten. Maar ik zie ook Janthe. Ze kijkt mijn richting uit en komt dan naar me toegelopen. "Hi..." "Hi, jij bent toch Janthe?" "Ja, hoe weet je dat?" "Beste vriend van Jens, we vroegen ons af wie jij was aangezien we jou hier nooit eerder hebben gezien." "En hij heeft  het verteld en gezegd dat ik bij hem op volley zit." "Ja, zoiets ja." "We trainen samen, voor matchen mag dat niet vanaf een bepaald jaar. Ik weet niet precies meer welk jaar maar ik weet wel dat we dat al voorbij zijn." "Aaah... Oké. Ik ben trouwens Nick." "Hi Nick." Ik begon zacht te lachen. Al snel komen Lucas en Jens de kleedkamer uit. Jens kijkt verward maar zegt snel: "Hi Janthe..." "Hi Jens..." Ik zag dat ze elkaar even in de ogen aankeken maar het was niet heel lang. Zal het Jens dan toch lukken om haar te fixen? Wie weet? Janthe loopt weer naar haar klas. "Zeg Nick, wat was dat?" "Ik kwam hie staan en ze kwam naar me toe." "En jullie zijn beginnen praten?" "Ja.... Ik zei dat ik jou kende..." "En? zei zij iets over mij?" "Niet echt, enkel dat jullie geen matchen samen hebben maar wel trainingen." "Ow..." 

De leerkracht komt binnen als de helft van de klas nog in de kleedkamer zit. Hoe lang kan dat toch duren? Ze gaat erheen en binnen no-time staat de hele klas er. We beginnen weer met L.O. We doen niet veel speciaal. Enkel nog wat oefenen op toetsen en we deden 2 tegen 2 matches. De volleyballers deden dit ook en als je naar hen keek zag je wel dat ze het allemaal al konden. Hoe dat eraan toeging? En ze deden ook andere bewegingen dan toetsen. Maar ja, die hebben wij nog niet geleerd.

Kill my AlphaWhere stories live. Discover now