-6-

12 2 0
                                    

Nick

Het is ondertussen middag. Ik zit met Jens en Lucas aan de picknicktafels op het grasveld. We zeggen niet veel. Jens is met Janthe aan het chatten, weeral. Oké, het is leuk voor hem maar.... Ik weet niet. Hij is zo afwezig. Net zoals Nora, Nora is vandaag ook afwezig. Opeens springt Jens omhoog: "Yes, yes yes yes!" "Alles oké?" "Janthe wil morgen na de training wat gaan drinken... En ze vraagt mij mee." "Wow! Dat is wel echt euhm... wow, nooit gedacht dat jij een meisje zou kunnen fixen." "Zeeeg..." Nu steekt Jens zijn gsm naar ons toe en laat ons de chat lezen:

Janthe: Hy, wdj?

Jens: Zit met vrienden te praten... jij?

Janthe: Hetzelfde.... Maar het is niet echt interessant...

Jens: [verwijderd bericht]

"Jens... Wat stond daar?" "Oh euhm... Niks hoor...." "Daar stond zeker niet dat het bij ons ook niet interessant was he..." "Nee joh..." "Ma oké..."

Janthe: Ga jij morgen naar volley?

Jens: normaal wel... Wrm?

Janthe: Ik ga na de volley waarschijnlijk nog wat drinken, zin om mee te gaan?

Jens: sure...

Janthe: Leuk... 

Jens: tot morgen dan....

Janthe: Tot morge

"Wow, volgens mij heb je haar al binnen." zegt Lucas opeens. "Denk je?" "Gast, ze vraagt je uit..." "Ze wil gewoon wat drinken..." "Met jou!" "Ja en..." "Denk je dat ze iets zou gaan drinken zijn moest jij niet meegaan?" "Dan zou ze toch met vriendinnen gaan..." "Maar ze vraagt het eerst aan jou!" "Misschien wouden haar vriendinnen niet of zo?" "Denk je dat nou echt... Je moet er zelf ook wat vertrouwen in hebben he." Jens kijkt naar zijn chat en knikt dan... "Ze is zo geweldig..." Ik rol met mijn ogen en kijk dan Lucas aan. Hij kijkt ook met opgetrokken wenkbrauwen. In de verte zie ik Caro aankomen. Ze kijkt naar mij en Lucas en dan naar Jens. Waarschijnlijk wil ze iets zeggen over iets van weerwolven ofzo. Ze komt naar onze tafel toegelopen: "Mag ik Nick even lenen?" "Wat is er sis?" "Vertel ik je zo wel." 

"Kijk, je weet over Joeya hè..." "Euh ja..." "Dat kan Nora zijn." "Nora van mijn klas?" "Ja..." "Hoe weet jij dat en hoe ken jij haar?" "Dat is de zus van Naomi... Nora is vorige nacht verdwenen. Naomi zegt dat ze er vaak 's nachts op uittrekt maar dat ze daar ook een reden voor heeft. Een reden dat ze niet kan vertellen. En, Nora is even oud als Jouya." "Wow, dit klinkt wel alsof het waar kan zijn..." Ik ga met mijn hand door mijn haar. Op dat moment komt Linne. Ze staart me even aan en gaat dan naast Caro staan. "Wat is er?" "Oh euhm... Niet echt iets speciaal..." "Ow..." "Euhm ja,... Bro, dit is Linne. Linne, dit is mijn broer Nick." "Hi..." "Hallo.." Dan een ongemakkelijke stilte. 

"Mam, Ben thuis!" "Euhm... Nick?" "Ja?" "Kan je je kleren al aandoen?" "Ik heb toch al kleren aan..." "Ja maar je kleren voor het etentje...." "Etentje?" "Ja, met mijn bazin." "Is dat vandaag?" "Ja. Maak ju nu maar klaar!" "Oké!!!" Ik loop de trap op en ik zoek in mijn kast. Er is niet echt iets deftig. Ik blijf maar naar mijn kast staren maar nee, echt helemaal niks. "Mam? Wat moet ik aan?" "Ik heb je hemd over je bureaustoel gehangen." "Ok oké, thanks mam." "Graag gedaan hoor." Ik trek het hemd aan en dan is het makkelijk om een bijpassende broek te vinden. Ik loop mijn kamer uit en ik bots bijna tegen Caro. "Wow, Sis, Je ziet er prachtig uit!" Caro heeft een zwart jurkje aan met wat zilveren accenten. "Niet echt helemaal mijn stijl maar bedankt voor het compliment." Ik zie ook dat ze haar haar al heeft gedaan. Ze heeft haar haren los. Die lange blonde haren. Ik zie dat ze het heeft gestijld. Maar nu zit zij in de badkamer en ik moet daar ook zijn. Ik moet nog gel in mijn haar doen. Ik heb zo geen zin in dat etentje, er gaan zelfs een meisje van mijn leeftijd en een jonge van Caro's leeftijd zijn. Mam denkt natuurlijk meteen dat dat iets wordt... Ik dus niet. Ik laat de liefde nog even buiten. 

We zitten aan tafel. Dit restaurant is eigenlijk nog best chic. Ze hebben hier ook een klein bosje naast. De bazin van mijn moeder is er nog niet dus nu heb ik nog even de kans om mijn gsm te nemen. Dat doe ik ook en ik stuur meteen een berichtje in de groep chat met mijn vrienden.

Ik: Yo gasten, iemand online?

Jens: Hey ja ik

Ik: Leuk. Die bazin van mn moeder is dr nog ni.

Lucas: Hey, ja ik ben dr ook.

Ik: Hy, ik vv me hier zo!!!

Jens: ocharm

Lucas: Wij zijn dr toch

"Nick, gsm weg!" Mijn moeder klinkt boos maar ik merk meteen dat er een vrouw aan de deur van het restaurant staan. Mijn moeder zwaait naar haar.

Ik: Ja gelukkig. Ow wacht moet stoppen.

Als de vrouw naar ons toekomt zie ik een jongen van inderdaad Caro's leeftijd. De jongen schrikt als hij Caro ziet en blijkbaar schrikt Caro ook. IK wil vragen waarom maar dan komt het meisje tevoorschijn. Mijn ogen worden groot als ik Janthe zie staan. Nu pas valt het me op dat ze op Caro lijkt. Caro trouwens, die zit nog steeds verbaast te kijken. Ik wil eigenlijk wel weten waarom... Ik fluister in haar oor: "Wat is er , sis?" "Die jongen, euhm... lang verhaal maar ik ken hem spijtig genoeg." Ik kijk dat de jongen naar Caro staart. Volgens mij vind hij haar leuk. Ik schrik van de stem van mijn zus: "Mam, ik moet heel dringend naar het toilet, ik kom wel." Mijn zus loopt naar het toilet en een paar seconden daarna komt de bazin van mijn moeder aan onze tafel. "Hallo Annicke" Hoor ik mijn moeder zeggen. "Hallo Marleen." "Dit is mijn zoon Nick, en mijn dochter Caro is even naar het toilet." "Dit zijn mijn dochter Janthe en mijn zoon Dillan." Ik schud handen en wacht op Caro. Als ze aankomt zie ik Dillan iets in haar oor fluisteren. Ik kan het maar net horen "Hello my angel. Niet gedacht je hier te zien." "Ja he DEVIL. zo leuk... Niet dus." "Ik vind het wel leuk hoor." "Je weet wat ik ervan denk." Vanaf dan zwijgen ze. My angel.... zei hij dat nu echt? Caro vond er alleszins niks aan. 

Kill my AlphaWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu