-15-

11 1 0
                                    

Nick

Het is maandag. In de tijd dat we naar zee waren hebben Jens en Janthe verkering gekregen. Toen vorige week Lucas dat vernam was hij daar niet zo blij mee. Ik heb hen nog niks vertelt over deze nacht en over de uiteindelijke relatie. Ik denk dat Linne er ook nog niets van heeft gezegd want anders stond Caro hier al in de deuropening. Ik weet nog niet zo goed wanneer ik het mijn ouders ga vertellen. Mijn vader is ondertussen al wel terug van zijn reis voor zijn werk. Het was niet zo'n reis van een maand zoals sommige andere keren. Ik trek wat makkelijks aan en neem zoals gewoonlijk mijn groene sweater mee naar beneden. Ik neem rustig een ontbijt en ga naar school. De laatste tijd ben ik steeds beter met opstaan. Vorige week heb ik me maar twee keer overslapen. Normaal gezien vier à vijf keer per week. En dan tellen alleen schooldagen. 

Als eerste kom ik op het kruispunt aan. Ik kijk naar de kerkklok. Het is niet zo heel vroeg. Oké, vroeger dan dat ik hier normaal gezien ben, maar toch... 

Na een minuutje komen Lucas en Jens tegelijk toe. "Hey jongens" "Hey" "Hey" Opeens begint Lucas tegen mij: "Nog iets van Linne gehoord?" "Euhm...." "Gast, je bloost! Wat is er gaande..." "Wel kijk, gisterenavond.... We hebben gekust." Lucas en Jens kijken elkaar met grote ogen aan. Jens weet natuurlijk niet wat er vorige week gebeurt is maar hij weet wel dat ik haar leuk vind en dat ze boos was. Ook weet hij dat ik gisterenavond zou proberen het goed te maken. "Gast, en hoe nu?" "Wel ja.... " "Zeg niet dat jullie al echt verkering hebben." "Toch wel." Ze heeft het gisteren gevraagd toen ik haar naar huis bracht. Ze woont op loopafstand van dat ene dak maar ik heb haar toen achterop mijn fiets gezet. 

Nadat ik een hele uitleg over Linne heb moeten doen, komen we aan op school. Als we uit de fietsenstalling stappen zie ik Linne en Caro ook aankomen. Zij zijn natuurlijk te voet. Caro roept naar mij:" Hey bro, wat heb ik hier gehoord?" Ze komen bij ons staan. "Sorry Nick maar ik moest het haar vertellen." "Is niks, deze moesten het ook echt weten hoor." Ze begint een beetje te lachen. Het maakt daar best sexy. Opeens gaan mijn vrienden weg en Caro gaat mee. Ik sta alleen tegenover Linne. "En? Goed geslapen?" "Eigenlijk wel ja, jij?" Ik denk even na. Ik heb eigenlijk niet zo goed geslapen. "Minder maar het gaat wel." "Wat was er?" "Ja, nu we geen clan meer hebben, is er 's nachts veel minder te doen en dat heeft blijkbaar ook invloed op mijn slaap." "Ja, wil je vanavond mee naar mij thuis? Dan kan je mijn ouders ontmoeten. Of ga ik te snel? Dan mag je dat altijd zeggen hoor." "Ja, ik wil heel graag mee." "Dan kom je maar gewoon met mij en Caro mee en dan kan je achteraf met haar naar huis fietsen." "Goed" De bel gaat. We gaan beiden naar een ander lokaal. 

Als ik in het lokaal aankom, zie ik Lucas en Jens al snel zitten. "Gasten, ik rij straks niet mee." "Man." "Ja sorry, ik ga naar Linne thuis." "Yo gast, please laat het niet te vaak gebeuren. We willen je niet kwijt he." "Maar nee..." Ik dacht eerst over Janthe te beginnen maar dat doe ik niet vanwege Lucas. Hij heeft nog niks gezegd en dat maakt me een beetje zorgen. Ik weet dat hij dat niet doet vanwege Janthe, hij is niet zo iemand. "Lucas, is er iets?" "Nee hoor." "Je zegt zo weinig." "Ik voel me gewoon niet zo lekker." "Als het echt niet gaat dan kan je je ziek melden he." "Ja maar..." "Gaat het of niet?" "Tja..." "Oké Lucas, dat zegt al genoeg, ga je nu ziek melden!" "Nick, Lucas en Jens! Gaan jullie nu nog zwijgen of niet?" Ik knik maar vanaf ze zich terug omdraait zeg ik: "Lucas, ik wil niet dat je weken niet naar school komt. Meld je nu gewoon ziek." "Mevrouw?" "Lucas..." "Ik voel me niet zo lekker." "Je bent ook niet zo lekker." OMG, meent ze dat? Wij hebben de beste leerkracht ooit!!! Heel de klas is verbaasd. Die opmerking was gewoon perfect. "Ga maar naar het secretariaat." Lucas loopt een beetje beschaamd de klas uit. 

De laatste bel gaat en ik sta meteen op. ik doe mijn boek in mijn rugzak en klop even op Jens' schouder. "Ik ben weg dan...." "Och ja, nu moet ik alleen fietsen...." "Ja sorry.... Kan Janthe misschien niet mee?" "Nee, ze gaat met de bus." "Waar woont ze misschien?" "Een paar dorpen verder maar allebei haar ouders werken hier." "Ja, van haar moeder wist ik het al." Ik loop het lokaal uit en zoek naar Caro en Linne.Ik vind ze vrij snel. "Gaan we?" "Mij goed." We lopen de school uit en na niet zo lang stappen komen we bij een huis waar we stoppen. "Hier woon ik!" "Weten je ouders dat ik kom?" "Ja, ik had ze deze ochtend al gevraagd of ik iemand mee mocht nemen." "Weten ze van mij?" "Nog niet echt maar ze weten wel dat ik een jongen leuk vind en hij mij ook." "Zullen ze het erg vinden?" "Nee, zo zijn mijn ouders niet. Ik heb twee oudere zussen he." "Hebben die al een vriend?" "Ja, Oona, de oudste, heeft een vriend en ze is daarom niet zo vaak thuis. Céline heeft ook al meerdere vriendjes gehad maar ze heeft er momenteel geen." We stappen naar binnen en ik zie meteen haar moeder. "Mam, dit is Nick." "Is hij je vriendje?" "Ja" "Oh wat leuk, je eerste echte vriendje." "Mam" "Hallo, ik ben Melice." "Ja je hoorde het al, Nick." "Waar is pap?" "Nog op het werk." "Oké." Caro staat nog bij ons maar ze zegt al vrij snel: "Ik zal jullie nu wel alleen laten, we hebben best veel huiswerk. Sorry Nick maar je moet alleen naar huis." "Geeft niks." "Gaan we naar boven?" "Oké" Ze loopt voor me de trap op en ik volg haar maar. Caro kent het hier misschien maar ik ben hier nog nooit geweest. 



Een iets minder spannend hoofdstuk maar ik hoop dat jullie het nog steeds goed vinden. Ik kan eigenlijk al verklappen dat de volgende hoofdstukken iets meer actie en spanning zullen zijn. Maar even over iets anders, op het einde ga ik extra hoofdstukken maken dus als er al hoofdstukken zijn waarvan jullie denken van 'Dat wil ik eens in een ander POV zien' dan kan je dat altijd in de reacties achter laten. 

groetjes Sunny

Kill my AlphaWhere stories live. Discover now