-1-

27 3 0
                                    

"Nick, school!" Ik lig in mijn bed en ik heb nu eens echt geen zin om op te staan. De paasvakantie is net voorbij en school begint weer. Ik weet dat Caro al aan beneden is. Misschien is ze zelfs al naar school vertrokken. Ze is altijd vroeg. Caro kan 's ochtens gewoon meteen opstaan. Ik dus niet. We zijn allebei weerwolven, bijna niemand die het weet, onze ouders weten het zelfs niet eens. Enkel de mensen uit de clan weten het. Als mijn moeder voor de tweede keer roept, stap ik uit bed. Ik trek mijn kleren aan en neem mijn groene sweater mee naar beneden. Ik neem snel een croissant en steek die in mijn mond. Dan stop ik er nog eentje in een zak en steek die in mijn boekentas. Met een croissant in mijn mond trek ik mijn sweater aan en ga de deur uit. Ik stap op mijn fiets. Terwijl ik naar het kruispunt rij, eet ik de croissant verder op. Als ik net zoals nu geen zin heb om vroeg op te staan, dan is dit mijn ochtendroutine meestal. Niet dat we elke dag croissants hebben maar andere dagen doe ik het met zo'n ontbijtkoeken. Het is lente en al vrij warm. Onder mijn sweater heb ik een shirt met korte mouwen. In de lente gebruik ik mijn sweater meestal als een soort van jas. Ik doe hem uit als het te warm word. Dat doen mijn vrienden ook. Als ik op het kruispunt aankom, staan Lucas en Jens er al. "Had je weer geen zin om op te staan?" "Jongens, ik ben nog net op tijd." Ik wijs naar de kerktoren. Ik ben echt gewoon net op tijd. We fietsen verder naar school en Jens verteld over zijn avonturen die hij heeft beleefd in de Ardennen. Ik en Lucas zijn samen naar zee geweest. Jens wou mee maar hij zat in de Ardennen. Waar wij gaan aan de zee, daar is een stuk duinen. 's Nachts is daar niemand en kunnen wij dus als wolf door het zand lopen. Jens weet niets van ons tweede leven. Daarom was het best goed dat hij niet meeging. 

Als we op school aankomen zie ik Finn aan de schoolpoort staan. Ik merk dat hij ons iets wil vertellen maar door Jens zal het moeilijk worden. Maar ik merk meteen dat Jens wat last heeft met zijn sleutel. Ik grijp mijn kans en ga naar Finn. "Hé, Nick. Waarom waren jullie niet op de vergadering zaterdag?" "Wij wisten niks van een vergadering, en we waren aan zee." "Oké maar Xyron is niet zo blij." "Ja, sorry hoor maar wij wisten niks van een vergadering, anders waren we vroeger naar huis gekomen." "Hoelang waren jullie al weg?" "Een week." "Dan is het oké. Er is niets speciaals beslist hoor." "Oké." Ik zie Jens en Lucas al aankomen. "Had je niet kunnen wachten?" "Sorry hoor..." Ik tik op Lucas zijn schouder en knik naar Finn. "Straks..." Hij knikt. We gaan op een bankje zitten en nemen onze gsm. Niet dat we meteen asso doen maar we zoeken allemaal naar goeie muziek. We zijn een soort van bandje. Ik doe gitaar, Lucas doet drum en Jens keyboard. We hebben ook twee zangeressen. Sarah en Hannah. De zus van Lucas en haar beste vriendin. Ze zitten op een andere school. Ze zijn allebei 15 en wij zijn 18. 

De bel gaat. We stappen naar het 1ste lokaal. Ik ga helemaal vanachter zitten. Lucas en Jens zitten naast me. Wij zijn niet echt de heel brave jongens die geen woord lossen maar we zijn ook niet zo'n kinderen die de les de hele tijd verstoren. Lucas doet zijn sweater al uit. Ik nog niet. Het is nu niet zo warm. We zijn nog druk aan het discussiëren over een volgend nummer dat we zullen maken. Meestal als we een nieuw nummer hebben, dan zetten we die op YouTube. Maar dan komt de leerkracht binnen. We zwijgen en hij begint aan zijn les. En voordat ik het weet is de les al voorbij. Nu hebben we L.O. Sporten kan ik wel. Ik haal dan ook best goede punten. We lopen naar de sportzaal en kleden ons om. Als we uit de kleedkamer komen zie ik mijn zus uit de meisjeskleedkamer komen. Ze hebben tegelijk met ons L.O. Maar dan in een andere sporthal. In onze school hebben we een grote sporthal, daar hebben twee klassen tegelijk L.O. En er is een kleine sporthal voor één klas. Daar zit Caro normaal maar de kleedkamers daar worden geschilderd dus nu kleden ze zich hier om. Naast mijn zus loopt een meisje. Dat is waarschijnlijk Linne, de beste vriendin van mijn zus. Ik heb haar nog niet vaak gezien. Als zij naar ons thuis komt, zit ik meestal muziek te spelen in de kelder van Lucas. Dat is een beetje onze studio om het zo maar te noemen. Linne is best knap. Ze is een beetje de populaire in hun jaar. Ze is niet echt één van de populaire want ze gedraagt zich niet zo maar door haar uiterlijk zijn er nogal veel jongens in haar geïnteresseerd. Dat is volgens Caro dan. Ik weet niet of het waar is want ik zie hun jaar bijna nooit. Linne is vrij lang, niet groter dan ik maar wel één van de grotere. Ze heeft lang bruin haar. 

We lopen door naar de zaal meer de leerkracht is er nog niet. Ze is meestal wel te laat maar ergens had ik verwacht dat ze vandaag op tijd zou komen. Eigenlijk is onze L.O. les korter dan die van anderen. Deels omdat de leerkracht te laat komt maar ook omdat er een pauze tussen zit. Dan stoppen we op de bel maar eer dat we na de pauze weer gestart zijn... Ik kijk naar Jens en zeg: "Waar blijft ze nu?" "I don't know. Misschien is ze wel ziek." "Dan zouden we daar een mail over gekregen hebben." Ik loop snel naar de kleedkamer en ik pak mijn gsm. Ik open mijn mail maar ik heb geen mail van een afwezige leerkracht. Ik ga terug naar Jens en Lucas: "Geen mail." We gaan op de grond zitten en Jens geeft me een por: "Hé, zie je haar?" Ik kijk naar de andere kant van de zaal. Daar krijgt een andere klas van ons jaar L.O. Jens wijst naar een meisje met lang blond haar. "Ja, ik zie haar." "Zij wordt de mijne." "Ken je haar dan?" "Ja, ze zit bij mij op volleybal. Al een paar jaar, en ik heb al een paar jaar een oogje op haar." "Dus jij wil haar fixen?" "Ja.... Ze zit maar van dit trimester bij ons op school. Daarvoor zat ze op de school van jouw zus, Lucas." "Hoe weet je dat?" "Een paar keer een praatje met haar gemaakt." "Hoe heet ze eigenlijk?" "Janthe." "Wow, dat is wel een mooie naam." "Hey, ze is van mij." "Sorry hoor." Ik kijk nog eens naar Janthe. Ze is best knap. Als Jens haar kan fixen dan heeft hij geluk. Dan komt eindelijk de leerkracht binnen. :" Sorry hoor, ik stond met mijn auto voor de brug." Ze heeft ook altijd iets voor. "Euhm... Is iedereen er?" Ze kijkt even de klas rond. "Waar is Michiel?" "Hij moest nog praten met de vorige leerkracht." "Oké, bedankt Jens." "Ik ben Jesse mevrouw." "Ow ja Jesse, wie was dan weer Jens?" "Ik, mevrouw." "Ah juist ja.... Oké, begin almaar met wat rondjes lopen als opwarming." We beginnen met lopen. Ik zie dat Jesse af en toe stapt als de leerkracht niet kijkt. Ik snap niet waarom je dat zou doen. Oké als Karen of Simon het doen maar Jesse. Jesse doet atletiek. Karen en Simon zijn niet echt goed in sporten, en ze zijn dan ook snel moe. Jesse daarentegen is echt een goede sporter. Waarom zou hij stappen? Ik loop alleszins gewoon door. Als de leerkracht zegt dat we mogen stoppen en drinken stormt iedereen op de kleedkamer af. Wij stappen rustig. Ik heb er niet echt veel moeite mee, en Lucas ook niet. Jens wel meer. Hij stormt dan ook op de kleedkamer af. Ik grijp mijn kans om Lucas te vertellen over wat Finn gezegd had. Als we de kleedkamer inkomen vraagt Jens: "Hoe komt het toch dat jullie nog niet moe zijn? Jullie houden het altijd zolang vol!" Dat komt omdat we half wolf zijn. Maar ja, dat kan ik nu niet luidop zeggen.




Eindelijk deel één vanaf nu komt er waarschijnlijk om de twee dagen een hoofdstuk. Ik hoop dat jullie blijven lezen en sorry als ik een keer niet op tijd upload. Alvast veel leesplezier

Sunny 

Kill my AlphaWhere stories live. Discover now