seventeen- His girlfriend?

1.2K 80 14
                                    

Pohled Hope:

Vstoupím do třídy a jdu k mé lavici. Jason tu ještě není. Usadím se do své lavice. Připravím si na první hodinu a koukám po třídy.

Do třídy vejde ta holka, s kterou jsem se srazila a Jason. Přišli spolu? Znají se? Jak je to možné?

Povídají si a ta holka se směje. Samozřejmě dělám, že mě to nezajímá, ale něco vevnitř mě mě užírá a nevím, co to je. Štve mě to. Nechci mít tenhle zvláštní pocit. Odvrátím pohled a pak se znovu otočím, což je chyba. Protože oni se políbí! Vážně se políbí! Vytřeštím oči. Jen, co se odtáhnou, tak se nezaujatě otočím zpět a nenápadně se koukám po třídě.

,,Ahoj, ani jsem si tě nevšiml." pozdraví mě Jason a usedne si vedle mě.Jeho hlas zní trochu nervózně, ale proč? ,,Hmm, jsem zvyklá, mě si nevšímá nikdo." pokrčím rameny a pozoruji tu holku. Jen, co se na mě podívá ji spražím pohledem a ona mě nenávistným. Je už teď vidět, že mi dvě se nebudeme mít rádi.

Jen, co přijde do třídy učitel, tak svoji pozornost nasměřuji k němu a občas zatoulám očima k té holce, která pokukuje po mém spolusedícím. 

,,Co děláš dnes odpoledne?"zazubí se na mě Jason o přestávce. ,,Budu doma." odseknu. ,,A nechtěla by jsi se mnou někam zajít?" usměje se, jako by to bral jako samozřejmost. ,,Víš, napadlo mě, že bychom mohli zajít do kina a tak jaksi už mám lístky na jeden film." ,,Já ale nemůžu." namítnu. ,,To mi, ale lístky propadnou." zašklebí se a zamává mi s nimi před očima. ,,Nejsem tu jediná, pozvi tam třeba svojí holku, ne?" řeknu nepříjemným tónem v hlase. ,,Proč to říkáš tak? Počkat... proč se najednou chováš tak... no moment, tobě vadí Caroline?" uchechtne se. 

,,Mě nikdo nevadí, buď si s kým chceš. My jsme něco jako kamarádi." odseknu. ,,Já chci jít, ale s tebou." ukáže znovu na lístky. Na rtech se mi, po jeho slovech, vytvoří malý úsměv, proto se kousnu do rtu, abych úsměv zakryla.

,,Možná by to šlo, ale můj drahocenný čas být s tebou, to nevím jestli půjde." provokativně na něj mrknu. ,,Jistě, že by to šlo. Svůj drahocenný čas nestrávíš s nikým lépe než se mnou." na oplátku na mě též mrkne. ,,To určitě." odfrknu si. ,,Tak co?" zazubí se s nadějí v očích. ,,Na, co by jsme šli?" přimhouřím oči. ,,To je tajemství, ale bude se ti líbit." Usměje se. ,,Jak to můžeš vědět?" nechápavě natočím hlavu na stranu. ,,Už o tobě něco přeci jenom vím."  pronese vážně.. ,,Tak co?" stále naléhá. ,,Fajn, půjdu." usměji se.

,,Co to tady děláte?" přiběhne k naší lavici  ta Caroline a přimhouří oči. ,,Nic, co by tě zajímalo."  provokativně se na ni usklibnu.

Nebudu lhát ani samotné si nic nalhávat, prostě mě Jason zvedl náladu tím kinem. Sice mi zatajil, že má holku a možná mě to trochu štve, ale stejně nic víc než kamarádi být nemůžeme. Víc k tělu si ho nemohu připustit, nejde to. Mám svá pravidla a tohle mi to usnadňuje.

,,Vy se znáte?" podívá se na nás Jason. ,,Ano, ta holka mě srazila na zem a zničila mi šaty, podívej." zakňučí. ,,Nepřeháněj." zavrčím a propaluju ji pohledem.

,,Uvidíme se odpoledne?" obrátí svůj pohled na něj. ,,Už něco mám." pokrčí rameny. ,,A co?" když se zeptá, tak se při vzpomínce na náš předchozí rozhovor kousnu do rtu. ,,Jdu s kámoši na pivo." pokrčí znovu rameny a ona odejde. 

,,Proč jsi ji zatajil naše společné odpoledne? Já myslela, že ve vztahu se nelže." né, že by mi to vadilo, poté by mě ještě víc nesnášela, což by mi bylo také jedno. ,,Proč bych se ji měl svěřovat, navíc v nuceném vztahu nemusíš říkat pravdu." zadívá se mi do očí, ve snaze že to pochopím. Ale nechápu to asi. Jak to myslí? Proč to tak říká? Proč se mi dívá tak hluboko do očí?

Chci se ho zeptat, jak to myslel, ale nestihnu to, protože do třídy vejde náš přísný učitel přírodopisu.

Vaše názory?
PrincessGirl19

Dívka s kapucí Where stories live. Discover now