27. Prvý apríl

271 15 1
                                    

,,Na úlohu mi spravíte dvojstranovú esej o všetkých zaklínadlách, ktoré ste sa doteraz učili. Všetky až od prvého ročníka." Prikazoval nám profesor Flitwick, keď zvonilo na koniec hodiny.
,,Čo keď som sa žiadne neučil?" neodpustil si hýkavú poznámku Sirius a on aj s Jamesom sa začali chrochtavo smiať. Drobný učiteľ na nich iba karhavo pozrel, ale radšej sa nevyjadroval. Aj tak by to nemalo zmysel.

,,Hej Wazexová! Dobrý účes!" zakričal na mňa niekto na chodbe.
,,Vďaka!" zakričala som mu späť a musela som sa pousmiať. 

Aby ste boli v obraze ohľadom mojich vlasov a chrochtania a hýkania Jamesa a Siriusa, dnes je totiž prvý apríl. No a samozrejme, aký by to bol prvý apríl, keby sme si zo seba navzájom nevystrelili. Najskôr som si myslela, že chalani a ja spravíme nejaké blbosti ostatným študentom, ale nakoniec to postihlo aj mňa, tak som im to jednoducho vrátila. Oni mi totiž moje krásne dlhé hnedé vlasy, skrátili na ježka a dokonca prifarbili ako dúhu. Ja som si to však len tak nenechala. Zoslala som na nich totiž krochkacie a hýkacie zaklínadlo, takže teraz nemohli povedať nič bez toho, aby nezahýkali, alebo nezakrochkali. Je celkom sranda počúvať ich rozhovory. Hlavne na hodinách, keď sa snažia hovoriť pošepky. Keď prvý krát prehovorili na transfigurácii, celá trieda vybuchla smiechom. Dokonca aj Minnie sa pousmiala. Zrejme pochopila, čo ich postihlo, pri pohľade na moje vlasy a tak im nedala ani trest za narúšanie hodiny. V takejto veselej nálade sa nieslo celé vyučovanie.

,,Dnes..Hík..je trénhííkning..." pokúšal sa prehovoriť James pri obede, ale namiesto toho, aby ho celý chrabromilský tím poslúchal, sa iba všetci rozosmiali.
,,Prepáč Paroháč, ale nejako sme ti nerozumeli," uťahovala som si z neho.
,,Žehík..jhíííke..." radšej to vzdal a vražedne na mňa pozrel. Presne som vedela, že chce, aby som ho odčarovala. 
,,Spravíme obchod, vy mne pričarujete späť vlasy a ja vám zase normálne vyjadrovanie," navrhla som.  Aj Sirius aj James prikývli a o chvíľu som mala svoje vlasy späť. Začala som sa pohrávať s myšlienkou, že im tie hlasy nechám tak, ale to by som potom schytala dvojnásobne. Mávla som teda prútikom a James hneď spustil: ,,Dnes je tréning. Opovážte sa niekto meškať, ináč vám to nedarujem," rozkrikol sa, až sa na náš stôl otočili všetci naokolo, a pozrel na svojich hráčov. Ako zázrakom sme tam boli všetci. 

,,Vítam vás deti," prehovorila mladá profesorka Borbageová energickým hlasom. ,,Dnes si preberieme muklovskú komunikáciu. Robte si prosím poznámky," vydala nám pokyn a potom začala diktovať niečo o pošte. Potom došlo na nejaké telefóny a nakoniec to skončilo pri nejakom fackovaní. Alebo faxovaní? Kto sa v tom má vyznať. Mne predsa stačí moja sova.

,,Pozorne si prečítajte jednotlivé vysvetlivky k daným runám a potom preložte tento text." Prikázala nám profesorka Babblingová na starobylých runách a my sme sa jej nesnažili odporovať. Poslušne sme si otvorili učebnice a začali sme študovať rôzne runy. 

Na herbológii sme si opakovali všetko od samého začiatku. Vraj kvôli MLOK-om. Stále nám to musia pripomínať. Najhoršie je, že ten čas sa neskutočne kráti.
Dnes sme si opakovali, ako sa starať o Upínavec jedovatý. Poviem  vám, sranda to veru nie je. Mali sme čo robiť, aby sme sa vyhli jeho dlhým útočným tykadlám. 
,,Výborne, výborne. Chválila Lily profesorka na konci hodiny, keď sa jej ako jedinej podarilo poriadne zaliať túto rastlinu.

* * * * * * * * 

,,Babyyyy!" pišťala Marlene na celú izbu, keď sme sa po herbológii všetky stretli na izbe. ,,Thomas ma dnes na aritmancii pozval do Rokvillu!" skákala po posteli a píšťala, až z toho uši boleli. Ale nedalo sa na ňu hnevať. Na pozvanie na rande od Thomasa čakala už veľmi dlho. 
,,To je skvelé!" pridala sa k jačaniu aj Alice a všetky tri sme Marlene objali.  Vzápätí sme si všetky sadli sa začali sme sa jej vypytovať na podrobnosti.

Why Me?  (Marauders)Where stories live. Discover now