24. Ples

262 18 1
                                    

Nakoniec som na tie raňajky predsalen šla a len čo ma Lily zbadala prichádzať do Veľkej Siene, okamžite sa rozjasnila. 
Po raňajkách sme sa len tak poflakovali, aj keď baby sa stále sťažovali, že nič nestihnú. Sedeli sme v klubovni a rozprávali sme sa. 
Okolo obeda mi prišiel lístoček od Alexandra, že ma bude o šiestej večer čakať pred Veľkou Sieňou. Okamžite mi úsmev z tváre odpadol a vystriedalo ho napätie. Vtedy som si predstavila, že by ma namiesto Alexandra pozval Sirius, alebo Remus a hneď sa úsmev objavil. 
O tretej po skvelom obede sme sa začali chystať.
,,Na čo tak skoro?" začala som hundrať, keď sme vstávali z gaučov v klubovni. 
,,Presne moja reč," podporil ma Sirius. ,,Čo tam pre Merlina chcete so sebou stvárať tri hodiny?" nechápal. Iba som pokrčila plecami a vydala sa za babami.
,,Lily, ešte stále si nám nepovedala, s kým ideš," podpichovala ju Marlene. Lily sa na tvári objavil záhadný úsmev, ale neprezradila nič. 
,,Uvidíte, chcem, aby to bolo prekvapenie," mrkla na nás a otočila sa smerom ku svojej skrini. 
,,Je to James, že hej? Musí to byť on!" vyhŕkla nečakane Alice. 
,,Merlin, robíš si srandu? Vážne si myslíš, že by som s Potterom šla?" nakrčila obočie a tvárila sa nanajvýš pobúrene. 
,,Idem sa okúpať," vyhlásila som, keď som videla, že toto nikam nevedie. Aj tak sa to dozvieme až na plese. Zhrabla som potrebné veci a zamkla som sa v kúpeľni. 

-------------------------

Za desať šesť sme sa všetky pobrali do Veľkej Siene. Keď sme vychádzali z izby, tak som si hovorila, že sa na to vykašlem a ostanem v izbe, ale potom som sa pozrela na seba, koľko s tým bolo roboty, tak som poslušne kráčala za babami. Spoločne sme šli chodbami a baby sa rozprávali, zatiaľ čo ja som bola zahĺbená do seba. 
,,Skutočne mám tie šaty dobre napravené? A ten make - up?" upravovala sa cestou ešte Marlene.
,,Neboj, skutočne si nádherná, Mar. Ver mi, Thomas z teba odpadne," ubezpečovala ju Lily. Alice sa medzitým odpojila a odišla so svojím vyvoleným Frankom Longbottomom, naším spolužiakom, s ktorým už istý čas chodila. Ostali sme teda len ja, Marlene a Lily. Oni dve začali konverzovať na tému: aké kapely majú prísť. Ja som opäť mlčky pozorovala svoje topánky na opätku, ktoré pomaly ani nebolo vidieť pod krásnymi bledomodrými šatami. Snažila som sa nezakopnúť, aby Lilyna práca s mojimi vlasmi nevyšla navnivoč. Mala som ich totiž vyčesané do pekného vysokého drdolu a pozdĺž tváre mi viseli dva pramienky vlasov. Na líčenie som veľmi nebola, preto som si dala iba maskaru a rúž. Odmietala som akýkoľvek make - up. Aj tak by mi to moju hroznú tvár nezakrylo. 

,,Už je to tu..." ozvala sa Lily a nervózne sa obzerala všade naokolo. Som vážne zvedavá, s kým sa dohodla, aj keď som mala takú predtuchu, že napriek všetkému by to James predsalen mohol byť. Zahli sme za roh a pred nami sa rozprestrelo schodisko dolu, pod ktorým sa zhromažďovali žiaci. Lily ešte raz preletela očami svoje tmavozelené šaty a ešte raz sa Marlene opýtala na svoj make - up. Potom zišli dole. Ja som neisto šla za nimi aj preto, lebo Alexander tam už čakal. Ako sme tak schádzali dole, nedalo sa nevšimnúť si, že niektorí chalani, aj napriek tomu, že pred nimi stáli ich priateľky, sa na nás dívali dlhšie, ako by si ktokoľvek prial. Záškodníci boli medzi nimi tiež. Aké prekvapenie to bolo, keď Lily zamierila zrovna k nim. Respektíve k jednému z nich - k Jamesovi Skutočne sa mu to podarilo. Sama pre seba som sa musela usmiať. Potom som im všetkým kývla na pozdrav a vydala sa smerom k Alexandrovi. Medzitým aj Marlene zamierila k svojmu Thomasovi Gellenovi z bystrohlavu a už si ju odvádzal preč. 


,,Ahoj Alexander." pozdravila som ho, keď sa mi k nemu podarilo prísť. 
,,Vyzeráš krásne," zložil mi poklonu namiesto pozdravu. 
,,Vďaka," povedala som jednoducho a potom sme sa aj my pobrali do Veľkej Siene, ktorá bola mimoriadne vyzdobená. Nemohla som nezaregistrovať, že ma chytil za ruku a namiesto toho, aby sme šli k našim spolužiakom z chrabromilu, čo som teda aj očakávala, sme šli ku skupinke nejakých chalanov, ktorí rozhodne neboli z našej fakulty. Zdalo sa mi, že toho jedného som vídavala na hodinách mukliny a bol z bifľomoru. Predstavil ho ako Ruperta Holmera. Zo slušnosti som si s ním potriasla rukou, zatiaľ čo Alexander sa zvítaval s ostatnými kamošmi, ktorých mi taktiež predstavil. Potom som sa otočila na môjho partnera: ,,Pôjdeme k našim?" položila som mu otázku, ale jeho odpoveď ma vážne dostala.
,,Nie, dnes chcem byť s priateľmi, ale môžme si ísť zatancovať ak chceš." podával mi ruku. Ak som sa celý večer nechcela nudiť, nemala som inú možnosť, ako prijať jeho ruku. Šli sme teda na parket, kde už tancovali nejaké páriky. Začali sme tancovať, ale vôbec som si to neužívala. Namiesto toho som pozorovala svojich priateľov. Lily a James tancovali ako o dušu a na niečom sa poriadne smiali. Sirius a Remus sedeli za stolíkom a popíjali punč a vôbec si nevšímali hlúčik dievčat pozorujúcich ich obďaleč. Na chvíľu sa nám stretli pohľady so Siriusom a ja som prevrátila očami. Potom som pokývala bradou za nich, kde stala skupinka už spomínaných dievčat. On sa otočil, ale na moje prekvapenie sa otočil späť a pokrčil plecami. 

,,Idem si sadnúť," prehovorila som po chvíľke tancovania.
,,Idem tiež, doneseš vodu?" spýtal sa a začal sa o niečom baviť s tými svojimi kamarátmi. 
,,Hej Bollt! Na chvíľu si ju požičiam." skríkol za nami Sirius a už ma ťahal preč.
,,Black! Nechaj moju partnerku na pokoji!" vyštekol naňho Alexander.
,,Keby si sa k nej aspoň správal ako k partnerke!" sršali čiernovlasému chlapcovi blesky z očí. Bolo jediné šťastie, že hudba hrala naozaj hlasno, inak by už boli stredobodom pozornosti.
,,Samozrejme, že sa k nej správam ako k partnerke." nedal sa blondiak.
,,Zatiaľ čo ty sa tu zabávaš so svojimi pofidérnymi kamarátmi, ona sa tu nudí a musí tu sedieť!" 
,,Prestaň! Tváriš sa, akoby si s ňou chodil!"

,,Bodaj by! Aspoň by som mal o dôvod viac zbiť ťa! A navyše, to nieje tvoja vec! Keby bola na plese so mnou, určite by som ju nenechal len tak sedieť, zatiaľ čo ja by som sa bavil s niekým iným!" vyčítal mu stále Sirius. Toto má fakt milo prekvapilo a chvíľu som ostala aj prekvapene stáť. Chvíľu mi trvalo, kým som sa prebrala z prekvapenia a zasiahla som: 
,,Alexander, svoju časť dohody som splnila. Šla som s tebou na ples. Ale je už moja vec, s kým odtiaľto odídem. Teraz je čas, splniť tvoju časť dohody." povedala som a už som aj ťahala Siria preč.
,,Fajn. Tak si choď s tým debilom," zakričal za nami a ja som mala čo robiť, aby sa môj kamarát neotočil a nevrazil mu jednu.
,,Poď kašli naňho. Je to obyčajný imbecil." ťahala som ho na parket a začali sme tancovať. 

Tancovali sme, až kým nás Minnie nevyhnala všetkých do postele. Mohlo byť asi pol piatej ráno. 
,,Toto bol asi ten najlepší ples, aký som kedy zažil," smial sa Sirius.
,,Som podobného názoru. Teda, až na ten začiatok." potvrdila som.

,,Som zvedavá ako to sa bavili James a Lily." poznamenala som po chvíli chôdzi do chrabromilskej veže.
,,Podľa mňa sa teraz niekde spolu zašívajú a robia nekalé veci." zaškeril sa môj spoločník a obaja sme sa začali smiať.
,,Nekalé veci budem robiť až teraz, keď vás na mieste priškrtím!" ozvalo sa za nami výhražne. Otočili sme sa a opäť sme prepukli v smiech, pretože za nami stáli tí dvaja spomínaní.
,,Najvyšší čas na útek." zavelil Tichošľap a obaja sme vzali nohy na plecia. 

,,Chceš niečo vidieť?" spýtal sa ma Sirius, keď sme boli už dostatočne ďaleko. Kývla som hlavou na súhlas a on ma začal ťahať smerom na astronomickú.
,,O chvíľu bude východ slnka." objasnil mi, prečo ma tu vytiahol. Vyštverali sme sa hore na strechu a čakali, kým začne slnko vychádzať. O chvíľu sa tak stalo a bolo to vážne nádherné. 

Ako sme tak sedeli na tej streche, zrazu mi niečo napadlo.
,,Niečo chcem skúsiť," vyhlásila som a hneď som sa aj postavila. Nečakala som na reakciu spolusediaceho, zišla som zo strechy a prekročila som okraj veže, čím som začala voľne padať.
,,Merlin Adaaaaaa!" počula som za sebou krik Tichošľapa. Zatiaľ čo on sa stresoval, ja som si plne užívala voľný pád. Vietor mi svišťal vo vlasoch ešte viac ako na metle. Kúsok pred dopadom na zem som sa premenila na malého drozda a vletela som späť na vežu, kde ma už čakal celý prestrašený Sirius.
,,Pre Merlinové staré gate, toto mi už v živote neurob!" začal mi vyčítať, ale takmer hneď ma začala drviť v objatí.
,,Ani nevieš, aké super to bolo." uškrnula som sa a on na mňa pozrel.
,,Keby som mohol, hneď by som to skúsil." priznal mi tiež. 

Po chvíli sme sa už úplne unavení pobrali do chrabromilskej veže a hneď, ako sme sa dotkli prikrývok našich postelí, sme zaspali.


------------------------------------

Ospravedlňujem sa, že dlhšiu dobu nebola kapitola, ale bohužiaľ, nemala som príliš veľa času. :/ 
Ďakujem za všetky prečítania a votes. :) 

Why Me?  (Marauders)Where stories live. Discover now