19. Duely a incidenty

279 21 1
                                    

Od Removej noci už ubehol celý týždeň. Konečne ho už madam Pomfreyová pustila z nemocničného krídla a tak sa mohol už naplno venovať škole. 
Práve máme obranu. 

Vo dvojiciach, ako sedíme máme robiť duely.  Za ten čas, čo som s Regulusom Blackom vo dvojici, sme sa už celkom spoznali a časom začínam zisťovať, že nie je až taký hrozný, akého ho opisuje Sirius. Práve, že je celkom milý a je s ním aj celkom sranda. Keď sa občas na hodine zasmejeme, vyslúžime si karhavý pohľad nielen od profesora, ale aj od Siriusa a Jamesa. 

,,Tešíš sa do Rokvillu?" spýtal sa ma Regulus pošepky, zatiaľ čo Smith vysvetľoval pravidlá duelu. 
,,Neviem sa dočkať. S babami ideme kupovať šaty na ples. Ostatne ako takmer všetky ostatné baby." uchechtla som sa.

,,...a teraz sa všetci postavte." započula som cez náš rozhovor. Všetci sme tak teda spravili a on odsunul všetky lavice k stene, čím v strede miestnosti vytvoril dosť miesta na duel.
,,A keďže slečna Wazexová a pán Black dávali mimoriadny pozor, pôjdu nám ukázať svoje duelantské schopnosti ako prví." rozhodol, keď sa už všetci utíšili. Obaja sme si vymenili prekvapené pohľady. Pozrela som aj na Záškodníkov, z ktorých mi iba Remus a Peter venovali povzbudivý úsmev. Zvyšní dvaja sa na mňa iba pozreli, akoby chceli povedať:,, čo si si navarila, to si aj zjedz." S úsmevom som teda vykročila za Regom do uvoľneného priestoru v strede učebne. Okolo nás vytvoril učiteľ hranicu, aby kúzla nikoho nemohli zasiahnuť okrem nás. Postavili sme sa oproti sebe a mierne sme sa uklonili. Potom sme sa otočili a spravili tri kroky dozadu. Znova sme sa otočili a čakali sme na povel od profesora.
,,Jeden....dva....tri." na tri sme obaja naraz vyslali odzbrojujúce kúzlo. Naše kliatby sa stretli presne v strede, čím vytvorili veľký zhluk svetla. Odklonila som kliatbu dohora a hneď na to som vyslala Stupefy.
,,Protego!" bránil sa okamžite.
,,Relacio! Obscuro! Expelliarmus!" kričala som všetko za sebou, ale on to dokázal všetko pekne vykryť. 
,,Rictusempra! Oppugno! Expelliarmus!" stále sa mu to podarilo vykrývať. Potom však prešiel do protiútoku on.
,,Levicorpus! Expelliarmus! Petrificus Totalus! Reducto!" vysielal to na mňa ale nie tak rýchlo, že by som to nestihla vykryť. Tú poslednú kliatbu som nevykryla schválne. Iba som sa zohla a kým kliatba preletela ponad mňa, ja som naňho vyslala Locomotor Mortis a on sa zvalil na zem so zaviazanými nohami.
,,Expelliarmus" povedala som pokojne a jeho prútik sa ocitol v mojej ruke.
Profesor zrušil ochranné bariéry a ja som Regovi rozviazala nohy. Podala som mu ruku a pomohla mu vstať. 

,,Dobrá práca," pochválil nás profesor. ,,Každý dostanete desať bodov pre svoje fakulty, ale zároveň vám dva stiahnem za to, že ste sa na začiatku hodiny bavili." 
,,Ďakujeme," poďakovali sme obaja ale to sa už profesor otočil na študentov.
,,Teraz sa všetky dvojice rozmiestnite po učebni a skúsite si aj vy takýto duel. Upozorňujem však, že nebude tolerovaná žiadna čierna mágia a už vôbec nie neodpustiteľné kliatby. Všetci sa teda rozostavili po učebni a keď profesor odpočítal do tri, všetci začali bojovať. Ja a Regulus sme na seba vysielali iba také kliatby, aby sa nepovedalo. Bojovať sa nám teda už vážne nechcelo. 
,,Melofors," vyslala som naňho a jeho hlava sa premenila na tekvicu. Obaja sme sa začali smiať. To samozrejme Siriusovi, ktorý bojoval vedľa nás neušlo a pozrel na nás. Nesústredil sa preto na Zabiniho, ktorý naňho vyslal nejakú kliatbu. 
,,Protego!" skríkla som a vyslala som kliatbu pred Siria, čím som zabránila tomu, aby ho zasiahla. Bola to nejaká kliatba, o ktorej som ešte nepočula. Škaredo som na Zabiniho zagánila a chcela som naňho dačo vrhnúť, keď tomu profesor zabránil tým, že oznámil koniec hodiny. To mal Zabini teda poriadne šťastie. Regovi som hlavu zase premenila späť a všetci sme sa pobrali von z učebne. Avšak, podarilo sa mi aspoň zafarbiť tomu slizolinskému chalanovi hlavu na zeleno. Vyšla som teda von a chcela som ísť akurát na herbológiu, keď ma niekto zdrapol za plece. Bola to nejaká slizolinčanka. Mala veľmi bujaré kučeravé vlasy a boli úplne tmavé. To by bola iná pecka, keby sa zrazu z ničoho nič zmenili na blond. Vymýšľala som už nejakú pomstu, lebo som vedela, že si ma určite neodchytila len preto, aby ma pochválila. 
,,Počúvaj ty krvyzrádkyňa. To, čo si spravila cez prázdniny. Draho za to zaplatíš zlatko." vyhrážala sa mi a vypúlila oči tak, že som si myslela, že jej o chvíľu ujdú na prechádzku. Premerala si ma ešte raz pohŕdavým pohľadom a potom sa otočila. Usúdila som, že to Bola tá Siriusova šialená sesternica Bellatrix. Otočila som sa teda aj ja a ponáhľala som za babami, ktoré mi stihli ujsť. Keď som ich konečne dobehla, na moje prekvapenie boli aj s chalanmi.  A Lily sa bavila s Jamesom. Normálne. Je síce pravda, že od zimných prázdnin sú z nich aspoň aký taký kamaráti, ale ešte stále sa Lily na Jamesa dokázala naštvať. Pridala som sa k nim. V krátkosti som im vysvetlila, že si ma odchytila Bellatrix a že sa mi vyhrážala a podobné blbosti. 
,,Dobrý deň sir Nicholas," pozdravili sme všetci zborovo okolo nás letiaceho ducha. Aj on nám kývol na pozdrav a ponáhľal sa ďalej. 
James práve dopovedal nejakú smiešnu historku a všetci sme sa začali smiať. Avšak, smiech nás prešiel, keď sme chceli výjsť na dvor, ale vo vstupnej hale sme narazili na istú slizolinskú partičku, na čele s mojou známou Bellou. 
,,Bratranček drahý aj so svojou humusáckou spodinou!" zaškerila sa Bella a zvyšok jej kamarátov sa náramne smialo. Všetci sme mali čo robiť, aby sme na nich nevybehli. Našťastie Lily, Rem a Alice mali dostatok rozumu, aby nás krotili. 
,,Bella, ani nevieš, ako rád ťa vidím," povedal sarkasticky Sirius, ale bolo počuť aj dávku obrovského znechutenia. 
,,Nevyškieraj sa tu ty krvyzrádca!" štekla po ňom. Pochytila ma znova obrovská zlosť. Všimla som si, že aj Sirius už vyťahuje prútik.
,,Sirius, kašli na to a poď," chytila ho Lily za okraj hábitu a snažila sa ho ťahať preč. 
,,Ty sa do toho nemiešaj ty špinavá humusáčka." skríkla na Lily a to už môj pohár trpezlivosti pretiekol. Všimla som si, že aj James a Sirius sa chystajú niečo spraviť. Nanešťastie ich stihli zachytiť skôr, akoby mali niečo spraviť. O mne sa to povedať nedalo. Vyrazila som k Bellatrix, zatiaľ čo som jej kumpánov zhodila z nôh. 
,,Ada nie!" počula som za sebou, ale ignorovala som to.
,,Ty jedná odporná smrťožrútka!" zasyčala som na ňu, zatiaľ čo som ju zatlačila k stene a lakeť som mala pod jej krkom. ,,Mojich priateľov urážať nebudeš! To si vyprosím. Ešte raz to spravíš a tvoja hlava bude škarediť túto stenu!" ukázala som nad seba. ,,Hoci by som mala ísť aj do Azkabanu!" dodala som. Lakťom som jej ešte stále tlačila na krk.
,,Niekto sa tu chce biť!" zaškerila sa. Pritlačila som ju k stene ešte viac, ale to sa už zo šoku spamätali jej kumpáni.
,,Protego!" započula som zboku a potom som už len videla, ako do ochranného kúzla narazili tri kliatby. Zvyšné tri však narazili rovno do mňa. Ledva som sa udržala na nohách. Bellatrix sa začala škaredo smiať. 
,,Ešte stále sa chceš hrať, ty krvyzrádkyňa? Si úplná nula! Ty, aj tvoji odporní priatelia." povýšene sa na mňa pozrela a potom presmerovala svoj pohľad aj na mojich kamarátov.
,,Oveľa lepšie mať takých priateľov, ktorí o mňa stoja! Nech sú akýkoľvek, mám ich rada. Ale to ty, o svojich smrťožrútskych kamarátoch povedať nemôžeš. Keď ti kryjú chrbát, si tá najsilnejšia, čo? Bez nich si ale úplná nula ty!" skríkla som na ňu a potom sa mi už iba zatmelo pred očami. Cítila som, ako ma niekto stihol zachytiť pred pádom na zem. Neviem, čo sa dialo potom, ale k úplnému vedomiu som prišla až po pár elixíroch od madam Pomfreyovej. Ospravedlnila ma aj z vyučovania a ja som tam ostala ležať. Po vyučku ku mne všetci prišli a rozpovedali mi tú udalosť z ich pohľadu. Dozvedela som sa, že Alice ma chcela zachytiť, keď som bežala k tej krave, ale vyšmykla som sa jej. No a keď potom videli, že na mňa idú páliť, tak chalani vytvorili predomnou ochranné štíty, ktoré zadržali ďalšie tri kliatby. Mysleli si, že keď do mňa narazili tri kliatby, že už bude po mne a Sirius takmer použil Avadu, ale James ho našťastie stihol zastaviť. Namiesto toho ich potom radšej všetkých odzbrojili. Nezabudli mi tiež spomenúť,  že ten incident videla takmer polovica školy.  Taktiež zdôraznili, že všetci máme trest u Minnie. Pekná nespravodlivosť. Oni si predsa začali. 

Na ošetrovni som ležala až do neskorého poobedia, kedy Pomfreyová rozhodla, že už môžem ísť. Keď sme spoločne s mojimi kamarátmi vošli do klubovne, strnula som prekvapením. Všetci Chrabromilčania do jedného tam stáli a tlieskali. Najskôr som si myslela, že to tlieskajú chalanom za nejaký skvelý žart, ale potom som si uvedomila, že ten potlesk je venovaný mne. Všetci sa zhŕkli okolo nás a chrlili samé pochvaly. Začala som sa usmievať ako slniečko na hnoji a spoločne s mojimi spolužiakmi som si užila skvelý večer kydaním na slizolinčanov.


  

Why Me?  (Marauders)Where stories live. Discover now