Anlaşma

132 5 0
                                    

Kai'den

Günlerdir kollarımda uyuyordu. Benim evime götürmüştüm onu. Odamı revire çevirdik. Iki hemşire bakımını yapıyordu. Sürekli serum takviyesi yapılıyordu. Hala uyanmamış olması beni huzursuz etse de ona sarılıp yatabilmenin keyfini sürüyordum.

Olayın olduğu akşam yaşlılar konseyi toplanmıştı. Huan bana destek olmak için yanımda gelmişti. Huanın varlığı ailemiz açısından önem teşkil ediyordu. Genç Lider olabilme olayı yaşlılardaki silsileyle aynıydı. Bu şeref en güçlü en başarılı en bilge gence verilirdi. Genç lider ben olmuştum ama Huan gençler arasında en güçlüsüydü. Yaşadığı o kötü olaylar olmasıydı şuan benim yerimde -genç lider- o olurdu.

Huanı yanımda gören yaşlıların kimi mutlu kimi şaşkın kimi de kıskançlık içindeydi. Özellikle öz amcamız olan -yaşlıların lideri- Yang amca sevinçten ağlayacak gibiydi. Normalde bu toplantıda genç lider harici hiç bir genç bulunamazdı. Huanın aileye dönüşü şerefine yaşlılardan hiç biri onun varlığına itiraz etmedi. Gece, basşaldığı gibi güzel bitmedi.

"Çok özür diliyerek söylemek istiyorum ki yeğenime yapılan bu terbiyeszliğe göz yummamalıyız. Sizce de öyle değil mi lider Yang?"

"Size tamamen katılıyorum Ming. Kai bu konuda söylemek istediğin bir şey var mı?"

"Ne tür bir ceza düşünüyorsunuz amca Ming?"merakla Chunun amcasına çevirdim bakışlarımı.

"Genç lider Kai siz de biliyorsunuz ki o bir yabancı ve bu cezanın karşılığı ölüm." dedi düz bir ses tonuyla. Amca Ming, Chunun aksine herkes tarafından sevilen saygı gösterilen bir adamdı. Kendisi de yeğeinden hoşlanmazdı fakat bu olay ailesine yapılmış bir hakaret olarak görünür ve gösterilirdi. Bu yüzden de ailesinin adı için kaideleri uygulatmak zorundaydı. Huan ile birbirimize baktık bir süre sonra amacama dönüp

"Sizin kararınız nedir lider Yang?" dedim

"Kuralları uygulamalıyız Genç lider Kai."

"O kızı öldüreceksiniz yani?"

"Kız sizin için bir önem mi teşkil ediyor?" diye soruma soruyla cevap verdi amcam. Hiç düşünmeden "Evet!" dedim aynı hızla sözümü toparlamak için Huan atağa geçti

" Evet çünkü kız bizim için çalışıyor. Gizli görevdeydi Chu onun peşine takılana kadar." deyip imalı bir şekilde amca Minge bakış attı.

"Bay Huan sizi aramızda görmekten ne kadar mutlu olduğumuzu bilemezsiniz. Bizi aydınlatmış olmanız ne kadar da güzel." amcamın sesi sevinç doluydu. Tüm samimiyetiyle konuşuyordu ve gerçekten mutluydu.

"O halde kız Bay Ming e teslim edilsin gerekli cezayı kendileri versin." dedi yaşlılardan biri. Huan adamın sözü biter bitmez

"Kız Kai taraından uygun bir şekilde cezalandırıldı efendim. Hatta şuan doktor gözetiminde evde baygın bir şekilde yatıyor. Inanmakta zorluk çekiyorsanız size eve kadar eşlik edebilirim." dedi.bu sözlerden sonra karnıma bir yumruk yemiş gibi hissettim. Lamiayı o hale ben sokmuştum.

Huan bu liderlik işine benden çok daha fazla yakışıyordu. Onu bu toplantıya yanımda getirmeseydm herşeyi mahvedebilirdim. Onun cevapları sayesinde Lamiayla ilgili olumsuz bir karar alınmadı ve benim yabancı bir kadınla ilişkim olabileceği fikri kimsenin aklına gelmedi.

Huana minnet doluydum. Toplantı sonrası amcamın sıkıştırmalarından da o kurtarmıştı beni.

"Yabancılarla ilgili bazı faaliyetlerin yürürtüldüğü duyumunu aldık. Kaiye bir süredir yardım ediyorum. Kız güvenilir bir kaç aydır bizimle birlikte. Yanlış anlaşılacak veya yorumlanacak bir durum yok." dedi amcama. Huanın kendinden emin tavrı sonunda amcam olayı daha fazla kurcalamadı.

ACİZHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin