4.7

65.2K 4.7K 358
                                    

-17.09.17

Ava Max - Who's Laughing Now

💦

"Oraya ulaşamıyorum ya ben, sen çıksana?" dedim, masum masum Ekin'e bakarak. Resmen her şeyi ona yaptırıyordum. Fakat yapacak bir şey yoktu ona göre ben bayağı kısa kalıyordum.

"Sen bana mı kakalıyorsun buraları?"

"Aa, ne münasebet canım." dedim, elimdeki toz beziyle, diğer rafları silerek. Arkamdan güldüğünü hissettiğimde, istemsizce gülümsemiştim. Rafta kalan birkaç kitabı alıp yanımdaki masaya bıraktım.

Kütüphaneyi temizliyorduk.

Kocaman kütüphaneyi.

Sadece ikimiz.

Temizlemeye başlayalı nerdeyse bir saat olmasına rağmen ben şimdiden çok yorulmuştum. Alt rafları ben silerken, üst rafları Ekin bir yandan siliyor diğer yandan kitapları yerleştiriyordu.

"Neden kütüphane? Hayır, yani bahçeyi falan anlarım ama kocaman kafam kadar yer. Biz burayı nasıl temizleyeceğiz yahu?" dedim, hâlâ hayıflanmalarıma devam ederken.

"Kafan o kadar büyük mü senin?"

"Dalga geçme." dediğim an kıkırdamıştı. Gözlerimi devirerek karşı kitaplığa doğru adımladım.

"Acaba burayı saat kaçta bitiririz?"

"Sen böyle uyuşuk uyuşuk devam edersen akşama anca eve varmış oluruz,"

"Yuh ama, ben mi uyuşuk uyuşuk yapıyorum? Ellerim koptu be,"

"Evet, hâlâ toz alıyorsun. Diz artık şu kitapları," dedi, üsten bana bakarak sağ eliyle masadaki kitapları işaret etti. Sinirle arkamı dönüp bir elimi belime yasladım.

"Hâlâ toz alıyorum öyle mi?" dedim, gözlerimi kısarak ona bakarken.

"Öyle,"

"Yapmıyorum, hadi şimdide bana zorla toz aldırsana?" diyerek elimdeki kırmızı bezi yere attım. Gülerek bana döndü.

"Buna gerek yok, sen zaten burayı bitirmeden çıkamayacağını bildiğin için o toz bezini geri alacaksın." itinayla tek kaşını kaldırarak gözlerime baktı. Yerimde tepinip kısa bir sinir krizi geçirdim.

"Yeter be, yeter." dedim, yerdeki toz bezini alıp Ekin'e kınayan bir ifadeyle bakarken. Hırsla kitaplığın kenarlarını silmeye başladığımda arkamdan gür bir kahkaha attı.

Hayatımda ondan başka gıcık bir insan daha görmemiştim.

💦

"Çekil şuradan, orayı daha yeni sildim!"

"Kızma, tamam." diyerek, kenarlardan geçerek karşımdaki masanın üzerine kuruldu. Elimdeki vileda sopasını masaların altına doğru sokuşturup silinmedik yer bırakmamaya çalıştım. Hızla yerleri silmeye devam ederken o işini çoktan bitirmiş masanın üzerinde oturarak beni bekliyordu. Önüme gelen bir tutam saçı üfledim. Kollarım o kadar yorulmuştu ki resmen koca bir kayayı kaldırmış gibi hissediyordum.

"Sonunda bitti," diyerek, alnımda biriken ter damlalarını kolumla sildim.

"Şurası tozlu hâlâ," Sağ işaret parmağıyla duvar kenarını gösterdi. Kaşlarımı çatarak tekrar aynı yeri sildim. "Sildim ya orayı," diyerek arkama döndüğümde şaşkınca Ekin'e bakıyordum. Sildiğim yerlere resmen bilerek basıyor ayağını ileri geri iterek kaygan zemine sürtüyordu.

"Yok artık,"

Omuz silkerek bana bakarken sinirle elimdeki vileda sopasını ona doğru savurdum. Kolayca benden kaçarken sildiğim yerlerde koşmaya başladı.

"Ya insafsız mısın? Kurumasını beklesene!" diyerek ona doğru atılacaktım ki ayağımın kaymasıyla kalçamın üstüne yere yapıştım.  Fazlasıyla canım yanmıştı.

"Yaaa," dedim ağlamaklı bir ses tonuyla. O beni umursamadan halime gülerken sinirle ellerimi yere vurdum. Bu seferde sert vurduğum için avuç içlerimdeki yanma hissine acıyla yakınmıştım. Acıdan sıkıca yumduğum gözlerimi sinirle açarken bakışlarımı ona çevirdim. Gülen ifadesi endişeli bir hale dönüşsede bana doğru gelmeye cesaret edemeyecek gibi bir hali vardı. Bakışlarımı ondan çekip etrafta göz gezdirirken yanımdaki su kovası aklıma bir şeyler getirmişti. Ekin'de benim gibi yere kapaklansa en fazla ne olurdu ki sanki?

Alayla gülüp tekrar bir metre ötemdeki Ekin'e döndüm.

"Sen şimdi böyle gülünce korktum ben,"

"Kork, kork." der, demez yanımdaki su dolu kovayı vakit kaybetmeden elimle itekledim. Köpüklü su hızla yerde süzülmeye başladığında Ekin aceleyle bir anda geriye adım atmış ve zaten ıslak olan yerin daha da ıslanmasıyla tıpkı benim gibi kalçasının üstüne düşmesi kaçınılmaz olmuştu.

Onun yerdeki şaşkın haline öyle bir güldüm ki, Ekin bir ara acılı inlemelerine son verip beni izlemekle yetindi.

💦

Bölümleri peş peşe attım umarım kaçırdığınız olmamıştır.

Oy ve yorum istiyorum.

Kendinize dikkat edin.

Seviliyorsunuz. 🧡

-Yaren

PORTAKALLI SÜT | Texting Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin