#43. Fejezet

399 32 6
                                    

Kyra állt ott.

Nem akartam elhinni. A legjobb barátnőm az áruló. Nem. - szólt egy másik hang a fejemben. - Biztos ez csak egy véletlen egybeesés.

- Helló, Rose! - szólalt meg Kyra gúnyosan.

Ekkor már tudtam, hogy szó sincs tévedésről. Minden egybevágott. Kyra nem jelent meg az utóbbi gyűléseken, több hollóhátas lány mondta, éjjel üres az ágya. Egyik merényletnél se volt velünk. Ő mondta el Delphinek, hogy megyünk kémkedni, hiszen tudott a tervről. Hogy is nem jöttem rá...?

- Hogy voltál képes rá!? - kiáltottam egykori barátnőmre. - Bíztunk benned! Tudod, te voltál az, aki fel sem merült, mint gyanúsított! Mióta tart ez a játékod? Valami igaz volt amit tettél vagy mondtál?

Kyra gúnyosan elmosolyodott.

- Volt igaz, és volt hamis része. Eleinte tényleg barátomnak tekintettelek. Csak később tudatosult bennem, hogy számodra én mintha nem is léteznék. Én csak egy pótbarát vagyok. A te igazi legjobb barátnőd mindig is Betty volt és sosem én! Te voltál az, aki mindig mindent elvitt, én voltam az örök második! Tudod te, milyen érzés, amikor nem vesznek rólad tudomást? Hát persze, hogy nem tudod! És hogy mióta? Körülbelül egy éve!

- Egy éve hazudsz nekünk! - üvöltöttem rá. - Mondd, mi volt a célod ezzel?

- A koboldinárusok rádöbbentettek, hogy mennyivel jobb lenne a világ a Potter-félék nélkül. Egy fiú, Martin fogadott be. Delphinek fogalma sincs róla, hogy ki vagyok én. Még a nevemet sem tudja, nemhogy azt, hogy hollóhátas vagyok és a te barátod. És nem is kell tudnia. Neki dolgozom. Fizet azért, hogy szállítom az információt.

- És miért? - kiabáltam. - Miért álltál át hozzájuk?

Kyra vállat vont.

- Kellett a változás. Meguntam, hogy örökké jó vagyok. Abban nincs semmi izgalmas. Semmi... Érdekes. Így döntöttem. És nem tudsz befolyásolni.

- És James? - kérdeztem. - Vele mi lesz, ha megtudja mit tettél? Az is hazugság volt, ami köztetek volt?

Kyra szemébe könnyek szöktek.

- Szeretem Jamest! - kiabálta. - És nem tudom, mit fog tenni, ha kiderül. Nyilván szakít velem. Talál egy másik lányt, feleségül veszi, lesznek gyerekeik, boldogan élnek még meg nem halnak! Én nem akarom ezt, de nincs más választásom!

- De van! - ordítottam rá. - Visszaállhatsz hozzánk! Nem kell ezt csinálnod!

- És akkor mi lesz? - üvöltött. - Mindenki ugyanúgy fog bánni velem, mint előtte! Én leszek az okos, szép, hollóhátas lány, aki olyan átlagos, hogy mindenki elfelejti! Szerinted ezt akarom? A koboldinárusok nem rossz emberek! Ismered Talliat! Ő se rossz! A többiek miért lennének azok? Delphi miért lenne az? Honnan tudod, hogy nem ti álltok a rossz oldalon?

Normál esetben belegondoltam volna abba, amit mondott, de most nem volt normál eset.

- Szerinted az a jó oldal, ahol embereket ölnek, zsarolnak, főbejárató átkokat használnak és sötét varázslókat akarnak feltámasztani? Mondd, miért ölted meg kis híján Roxane-t és Alicet?

- Nem akartam megölni őket! Roxane véletlen volt, csak kísérleteztem! Alice pedig idegesített és véletlenül szórtam rá a sárkány- harapás átkot! - kiáltotta.

- És miért pont Tallia? Miért kented rá az egészet? - kérdeztem, mert ezt a részét még nem értettem.

Kyra vállat vont.

- Ő jutott eszembe. Hallottam, ahogy Denerys-szel beszélgetnek arról, hogy otthagyják a koboldinárusokat. Gondoltam, megérdemli hogy rászálljatok.

- Tudod, hogy mennyi energiánkat öltük bele abba, hogy megtudjuk melyik Talliáról van szó és hogy megtaláljuk!?

- Persze, hogy tudom, hiszen ott voltam. - bólintott.

Ez eszembe se jutott. Az egész kínlódásunkat végignézte, pedig ő végig tudta.

- És most mit csinálsz? Megölsz? - kérdeztem ironikusan.

Megrázta a fejét.

- Nincs tervben. Csak fogva tartalak.

Értetlenül meredtem rá. Legyintett, majd elővette a pálcáját. Lassan lengette, miközben varázs-igéket mormolt. Felépült körülöttem egy láthatatlan és lebonthatlan téglafal. Csapdába estem.

Sziasztok! Itt a rész, hamarabb mint terveztem, de nem akartalak tovább kínozni titeket. Vélemény erről a részről kommentbe, illetve ha tetszik vote! A következő lehet, hogy ma vagy holnap de még nem tudom.

Eszti

Rose Weasley Élete [javítás alatt]Where stories live. Discover now