#22. Fejezet

586 45 4
                                    

Rose szemszöge
Nemsokára itt a vizsgaidőszak. Nyúzom Albust, Kyrát, és persze Hugót. Az idióta öcsém annyira be akar vágódni Jamesnél, hogy az már fáj. Folyamatosan a nyakában lohol és igyekszik bebizonyítani, hogy ő jó terelő. Ezt mindenki tudja, de ettől függetlenül próbálkozik. James alig bírja lerázni. Ami azt illeti, nekem is volt dolgom bőven, Albus és Kyra üldözésén kívül. Továbbra is nyomozunk Tallia-ügyben, amit nehéz a tanulás és a mások helyette tanulás mellett. Ráadásul Teddy válaszát is vártam. Kviddics-meccs egy hét múlva lesz, most nagyon nem várom. Töprengésemből Crystal zökkentett ki.
- Rose! - haja kócos volt és fáradtnak tűnt. Én se festhettem jobban. Alice húgát szörnyen rég láttam.
- Hát te? - ásítottam.
- Nem tudok aludni. - vont vállat.
- Crystal, éjjel fél 4 van! És te 11 éves vagy! Hogy fogsz felkelni holnap?? - kezdtem a kioktatást. Crystal felnevetett.
- Nem érdekel. Nincsenek barátaim. Nincs mit várni a holnapban. - Crystal a hajába túrt.
- Azt mondtad, vannak barátaid csak mardekárosok.
- Kiakadtak, hogy griffendéles lettem. Összevesztünk. És azóta nem beszélünk. Ők lettek a Mardekár csicskái én pedig a Griffendél 'forever alone' - ja. - mesélte.
- Biztos vannak kedves lányok is a Griffendélbe. Ott van... - gondolkodtam. - Zoe Xuee. Másodéves és kedves lány. Majd beszélek vele. Ő is mindig egyedül van.
-Könnyen beszélsz, neked vannak barátaid. De engem mindenből kihagytok, mert 'kicsi' vagyok. Ti nyomoztok és szinte nincs szabadidőtök. Én unatkozom. Mindent megtanultam, amikor Alice tanulta. De nem vagyok bátor. Még csak néhány velem egyidős lányhoz se merek odamenni. Inkább a Hollóhátba illenék. Vagy a Hugrabugba. - tűnődött.
- Lóghatnál velünk, de ez tényleg nem neked való. Nyomozunk, gyanúsítunk, nem alszunk, egyesek beáldozzák a tanulmányi átlagukat is. - céloztam Hugóra. - Ez az életmód nem 11 éveseknek való. Élj nyugodt életet, szerezz barátokat! De ne éld be magad egy krimi-filmbe. Ez a valóság. Nem oldódik meg minden magától. Itt dolgozni kell a sikerért. Ne áldozd be a magánéleted! 11 évesen én se tettem volna meg.
Crystal elmosolyodott.
- Akkor megyek is. Jó éjt, Rose! - intett és kifelé indult.
- Jó éjt, Crystal!
Fáradtan meredtem a házira. Nem bírtam ránézni se. Leragadt a szemem.

Rose Weasley Élete [javítás alatt]Where stories live. Discover now