#34. Fejezet

505 41 2
                                    

Halloween-bál. Amire Scorpius és én egy pártként érkezünk. A hír gyorsan terjedt, fél nap után az egész Griffendél ház, egy nap után az egész Roxfort. Tök jó. Így még több lány méreget ellenségesen. Tallia felszívódott. Nem látom sehol. A bál után (nem volt nagy szám, táncoltunk meg kajáltunk), Betty elég szomorú, mert Albus nem hívta el. Nem akartam megmondani neki, de ha Al eddig nem lépett akkor már nem is fog. Nem vagyok pesszimista, de ez közel áll az igazsághoz. Bár ki tudja. Lehet, hogy Albus pont idén zúgott bele Bettybe, és akkor még nem késő. Evelyn és Dylan összejöttek. Ez nem volt meglepő. Bár ettől Betty még jobban kibukott, hogy már ő az egyetlen, akinek nincs senkije. Kyrával alig győztük vigasztalni.

* Hollóhát-Mardekár meccs*
Ma játszik a Hollohát és a Mardekár. Hátulra ültem, mert elől a tahó mardekárosok foglaltak helyet. Pff. Betty nem jött ki a meccsre, mert tegnap egész éjjel az esőbe állt és tüdőgyulladást kapott. Így jár, aki szerelmi bánat miatt 5 fokban van kint a szakadó esőben. Grat neki. Az előttem ülő lány szőke haja vizes volt, és tarkóján egy tetoválást vettem észre. Fura szokásom, de mindig megnézem mások tetkóit, hogy mit ábrázolnak. A rajz egy nyílvesszővel átdöfött szív rajta ez a felirat: Amíg a halál el nem választ. Martin és... A második nevet nem tudtam elolvasni mert eltakarta a kapucnija. Pedig nagyon érdekelt. Martin és ki? Ki az a Martin? Elővettem a varázspálcám és kiábrándító-bűbájt tettem a póló hátsó részére. A név láthatóvá vált. Martin és... Tallia. Francba! Nem mertem semmit tenni, csak annyit, hogy készítettem egy fotót a tetkóról. És levettem a kiábrándító-bűbájt. Tallia azt hiszen, megérezte, hogy figyelem, mert bár nem fordult hátra, felismertem a hangját.
- Fejezd be, Weasley. Úgyse tudsz legyőzni. - mondta hidegen.
- Nem is tudtam, hogy ekkora az egód, Nott. - vágtam rá.
- Fogd be! - sziszegte.
- Ó, félsz, hogy rájönnek a kis titkodra? Hogy sötét varázslókból álló csapatot szervezel hobbiból?
- Kuss, Weasley! - suttogta fenyegetően és a következő pillanatban éreztem, hogy pajzsbűbáj feszül ki kettőnk közé.
- Láttam a tetkód. Ki az a Martin?
Tallia elvörösödött.
- Semmi közöd hozzá. - felelte végül.
- Úgyis rájövök. Viszonozatlan szerelem, hm? És áldozatul magadra tetováltatsz valamit, ami úgyse lesz sose igaz. - mondtam könyörtelenül. Ha nincs a pajzsbűbáj, valószínűleg ott helyben laposra ver. De szerencsére volt. Hátrafordult és tekintetét az enyémbe fúrta.
- Hidd el, Weasley, én is tudok rólad dolgokat, amiket nem mondasz el senkinek. Még a lúzer barátnőid se tudják. Mindenkinek vannak titkai. Te tudod az enyémet, én a tiédet. - suttogta, majd visszafordult. Kővé dermedten ültem. Mire gondolt? Mi az a titkom, amiről még Betty és Kyra se tud? És első dolgom lesz kideríteni, ki az a Martin.

Tallia szemszöge
A. Rohadt. Életbe. Rose meglátta a tetkómat, amit Lionel csinált. Zara bátyja jófej volt, hogy kivarrt, bár kicsit elcseszte, mert kilátszódik a széle. Vagyis konkrétan az egész. És az a gond, hogy Rose telibe trafált. Átlátott rajtam. Ami megalázó volt. A valódi énemet igyekszem mindenki előtt elrejteni, Rose mégis kiismert, úgy, hogy kétszer beszélgettem vele egész életemben. És igen, Martin nem szeret. Tudom. Mégis megcsináltattam Lionel-lel ezt a tetkót, ami totális hazugságot tükröz. Még a halál el nem választ. Hogyne. Martin szerintem kifejezetten fog örülni, ha meghalok. Eddig barátok voltunk, de ahogy bevallottam, mit érzek iránta (tudom, hogy megfogadtam, nem fogom, csak azért tettem meg, mert a tetkót úgyis észrevette volna, hála Lionel-nek), megutált. Gyűlöl. Kerül, rám se néz, időnként fellök. Mindig is irigyeltem az álompárokat, mint James Potter és Kyra Adams. Vagy Rose Weasley és Scorpius Malfoy. Sandra és Yunk Oxs. Sandra ronda és idióta, Yunk mégis szereti. Zara és Ben. Ők folyton veszekednek, totál szeretik egymást. És? Engem ki szeret? Mert Martin nem. De nekem meg sajna ő kell, nem tudom, miért mindig csak a méretes tulkokba tudok beleszeretni.

Sziasztok! Sajnálom a csúszást. A tetkós ötlet nem saját, egy sorozatból van (sem a szöveget sem az ötletet nem én találtam ki).
Eszti❤❤

Rose Weasley Élete [javítás alatt]Where stories live. Discover now