#33. Fejezet

535 48 9
                                    

Rose szemszöge
Roxmortsi hétvége. Scorpiusszal már régebben megdumáltuk, hogy együtt megyünk. Jó, bevallom. Tetszik. Valószínűleg már régebben is tetszett, csak nem ismertem be. De nem vagyok szerelmes belé. Csak tetszik. Mert helyes. Tejfölszőke haj, szürkéskék szem. Kétségtelenül sokak szerint ő az álompasi. Scorpiusszal a Mézeafalás előtt beszéltük meg a találkozót. Október lévén kezdett hűvös lenni, így egy bordó pulcsi, sötétkék farmerleggings és sportcipő mellett döntöttem. Betty egyedül megy, Kyra pedig értelemszerűen Jamesszel. Evelyn Dylannal, szerintem egyre gyanúsabb, hogy lesz köztük valami.
- Hol kezdjük? - érdeklődött Scorpius.
- A... Három Seprűben. - mondtam. Scorpius tipikusan olyan, aki nem kezel nehezen egy randit. Spontán jönnek az ötletei, nem fogy ki a beszédtémából. A Három Seprű után a Mézeafalás következett. Egyszer csak észrevettem Jade-et Jack-kal csókolózni. Ezt nem tudtam mire vélni.
- Te. - böktem meg Scorpiust. - Albus és Jade szakítottak?
- Aham.
- Hogyhogy?
- Albusnak elege lett a csajból. - vonta meg a vállát.
- Scorpius...
- Igen?
- Ki vele!
- Mivel?
- Albus miért szakított Jade-del?
- Mikor szállsz le a témáról? - érdeklődött.
- Ha elmondtad.
- Nem szokásom elmondani a legjobb haverom titkait. - mondta és a cipőjét bámulta.
- Malfoy...
- Hé! Nemrég leszoktál a malfoy-ozásról! - háborodott fel.
- Scorp... - folytattam.
- Neem. - vigyorgott.
- Légy szíves... - próbálkoztam.
- Nope.
- Akkor vegyünk Bogoly Berti Felé Mindenízű Drazsét. - sóhajtottam feladva. Scorpiuson ott virított a nyertesek mosolya.
A nap jól telt. Beszélgettünk, nevettünk.
- Mutatni akarok valamit. - ragadta meg a kezem hirtelen Scorpius és húzni kezdett. Ezt nem tudtam mire vélni, de követtem. A Csillagvizsgáló-toronyba vitt. Már késő volt és sötét volt kint. Scorpius megtámaszkodott a korláton és lebámult a mélybe.
- Nézd! - bökött hirtelen az ég felé. A csillagok gönyörűek voltak. Csak bámultam őket. Úgy éreztem mintha Scorpius közelebb húzódott volna hozzám. Nem véltem semmire, továbbra is a csillagokat néztem. Scorpius már teljesen mellém araszolt. Feszültté tett a közelsége. Tekintete egy pillanatra a számra siklott. Az adrenalin szintem a magasba szökött. Scorpius már teljes figyelmével engem nézett, szürke pillantásától zavarba jöttem. Egyre közelebb jött hozzám. Már szinte összeért a homlokunk. És mivel nem tiltakoztam (teljesen lefagytam) egy gyors mozdulattal száját az enyémhez érintette. Nem volt erőszakos csók, sem túl gyenge. Épp tökéletes. Ekkor döbbentem rá, hogy valóban szerelmes vagyok belé. Igyekeztem viszonozni a csókot. Másodpercek, percek, vagy akár órák múlva elemelte a fejét és mélyen a szemembe nézett.
- Szeretlek. - mondta ki. Megdermedtem, habár számomra ez nem volt új infó. De nem akartam sokáig habozni.
- Én is téged. - feleltem és éreztem, a sötétben hogy elvörösödöm. Még sose vallottam szerelmet senkinek. Sőt, meg kell hogy mondjam, még szerelmes se voltam. Nekem pont egy Malfoy jutott. Van ez így. Scorpius újra megcsókolt.
- Leszel a barátnőm? - kérdezte én pedig bólintottam.

Rose Weasley Élete [javítás alatt]Where stories live. Discover now