#17. Fejezet

642 50 0
                                    

Ma kerül sor a Griffendél-Hollóhát összecsapására. A kviddics-meccs reggel jutott eszembe, hogy ma lesz. Szerencsére tegnap egész éjjel virrasztottam, így sikerült elkapnom a Salmander ikreket, és nem tudták elvinni a seprűm.
- Cunfundo! - szegeztem rájuk a pálcám. Miután eltámbolyogtak (kétszer mentek neki az ajtónak a konfúziós-átoktól), átöltöztem a vörös-arany kviddics-ruhámba. Betty a szemét dörzsölgetve indult volna a seprűjéért, de megállítottam.
- Konfúziós-átkot szórtam Jake-re és Jack-re. - magyaráztam. Az éjjeli virrasztástól viszont annyira fáradt voltam, hogy konkrétan állva elaludtam. Madam Hooch meg is jegyezte, hogy így nem fog menni a gól lövés. Csak megvontam a vállam, mert reggel hétkor képtelen voltam felfogni.
- Rose! De jó, hogy jössz! - futott felém Lily.
- Mi történt?
- Háát... Most jött Gina és mesélte, hogy a hollóhátasok hajnali edzésén Kyrát eltalálta egy gurkó, pontosabban Liam Stocker gurkója és Kyra bokája eltört. Rita Stone játszik helyette, aki őrülten jó. Plusz Liam akciója miatt, Madam Hooch kiállította és helyette Russell játszik. Rus pedig szintén nagyon jó. Kemény meccs lesz, Rose. - sóhajtotta Lily. Megveregettem a karját, miközben ásítottam egyet. Az éjjeli virrasztás előnye: Jake és Jack nem tudja elvenni a seprűm. Hátránya: elalszok meccs közben. James bemeglegítést vezényelt. Mcgalagony megérkezett és kissé vonakodva átadta Dannek a megafonját. A meccs elkezdődött.
- Üdvözlök mindenkit, a Griffendél-Hollóhát összecsapására ma kerül sor. - kezdte Dan. - A Hollóhát fogója, Kyra Adams, az edzésükön bokán ütötte Liam Stocker gurkója. Kyra bokája eltört, így nem játszhat. Helyette Rita Stone lesz. További szomorú hír a hollóhátasok számára, hogy Liam-et is kiállították, mert állítólag szándékos volt a lövés. Russell Smift játszik helyette. Lehet, hogy mégse szomorú hír? Russell és Rita elképesztően jók. Szóval... A kvaff a Hollóhátnál, Orion Thomas megszerezte. Lily Potter elveszi. Lily továbbadja Bettynek, Betty Rose-nak... De Rose elvéti és ismét a Hollóhátnál a kvaff. Ejnye, Rose szedd össze magad! Russell Smift gurkót küld Albus Potterre, aki kitér előle. Jól van Albus, legalább te formában vagy...

- 20-50 a Hollóhát javára. - jelentette az állást Dan.
- Fenébe - szitkozódtam. Ki fogunk kapni. A Hollóhát nagyon jó.
- Gyerünk, Griffendél! - biztatott minket Dan. - A kvaff Thomas-nál és ő bedobja. A fenébe, James! A Hollóhátnak napja van, úgy néz ki. És igen... Rita Stone megdönti a seprűjét. Lát valamit vagy csak trükköz? Albus is arra indul... De Rita gyorsabb, az tényleg a cikesz? - gondolkodott Dan. Én is arra fordítottam a fejem... Albus seprűje megállt a levegőben. Nem tudott tovább menni. Láttam a kétségbeesést át arcán. Valami nem stimmelt. Rita a cikesz felé repült. El is kapta. Albus pedig nem tudott mit tenni. Ki tette és miért?

Rose Weasley Élete [javítás alatt]Where stories live. Discover now