Traders

390 52 0
                                    

Аракар не се помая и я метна на рамо. Дагон го гледаше. Съмнението в очите му не беше изцяло заменено от твърдостта. Двамата другати и припадналото момиче се насочиха на запад където очакваха да намерят Кралицата на елфите.
                      ***
Арос се зачуди къде е изчезнала Ро. Бяха прекарали страхотен ден. Той се изчерви при спомена как я беше притиснал на земята под дъба и се бе опитал да я целуне, а тя с проницателният си поглед веднага го бе хванала, че неговото привличане е изцяло физическо. Беше го изгледала насмешливо и го бе избутала с думите "Ще намериш своята любов"
Той се бе засмял и и бе казал, че не става въпрос за любов, а тя му бе казала, че ще му е приятелка, но не и забавление.
И така великият Арос бе отрязан и оставен със съвет да намери любовта. Той се усмихна в себе си и се зачуди кога ли ще се появи магическото момиче което ще плени сърцето му.
Огънят бавно гасенеше и превръщенецът се притесни още повече.
-Аракар!-извика той шепнешком от което го заболя гърлото. Останалите будни превръщенци го изгледаха сърдито.
-Дагон! Къде сте?-продължи шептящият си вик той след като с изплези на намръщрните им лица. Само тишината му отговори.
Той забърза към изхода.
-Роксана?-в гласа му се появи нотка на паника. Нещо се бе объркало болезнено. Ужасно и лепкаво чувство се появи в стомаха му при вида на полянката отпред. Мястото където имаше следи на мъже и жена имаше и едно от спящите цветя. Миризмата на Ро се смесваше със страх и объркване, миризмите на Ар и Дагон пък бяха пропити със съжаление, съмнение, страх, нерешителност и надежда. Изведнъж една ужасна картина се избистри пред ума му и замъгли погледа. Арос разбра какво се бе случило. Тялото му отрейгира преди мозъка. Едрите му ръце несъзнателно се превърнаха в лапи, тялото му се покри с гъста козина а вместо вик на ужас от устата му излезе мечо ръмжене което разтресе цялата гора. Забравил колко е късно, и че кланът му спи той изръмжа и побегна в нощта по посока на запад, към първата му истинска приятелка която бе в смъртта опасност.

Кристална надеждаWhere stories live. Discover now