Him?!

401 48 0
                                    

Като се убеди, че елфа го е загубил Морт се изправи. Изпука гърбината си изправяйки се като войник. Махна дрипите изпод който се подадоха кожени панталони и бяла риза. Въздъхна меко смъквайки от лицето си силиконовата маска. Прибра я във вътрешният си джоб за спешни случай и извади огледалцето. Видът му се бе променил коренно. Беше млад. Е..максимум на четиресед и осем което си беше младо спрямо седемдесет и осем годишната му маскировка. Засмя се звънко.
-До кога ще се връзват на този номер?!-гората зад него прошумоля. Една сянка се мерна.
-Мейза? Еней ще се окаже прав, че тук е по претъпкано от замъка.-изкикоти се пак мъжа обръщайки се към гората.
-Защо ти беше това?-изсъска женски глас без да излиза от сянката.-Ще провалиш всичко!
-Моля ти се! И в двата случая ти ще напуснеш този свят през западната порта, защо не ме оставиш да се позабавлявам?-поклати глава мъжа разтърсвайки светлата си коса.
-Защото ще ме прецакаш. И двамата го знаем. Западната порта има нужда да бъде заредена, Фаира ми каза, че имам шанс ако искрицата на влюбени се вплете там.
-И какъв е проблема?
-ЕНЕЙ НЕ МОЖЕ ДА ЧУСТВА!!-изкрещя сянката. Чу се рязко поемане на дъх преди студеният глас да продължи.-Ако Роксана се влюби в някой от мечоците те ще успеят да заредят портата колкото да се прибера.
-Ти си срам за титлата Жрица.-поклати глава Морт.
-Ако имаше грам усет, или не ти беше замъглен, щеше да усетиш, че няма значение с кой от двамата ще бъде. Любовта им ще е достатъчно силна за да зареди мижавата ти порта и да те върне за да посрещнеш кервана.
-Не споменавай кервана!-изсъска тя.-Ти и само ти си отговорен!
Вятъра изви шибайки младите листенца. Клоните се заудряха панически един в друг носейки миризмата на лятото със себе си. Слънцето се скри за секунда и когато се появи обратно и вятъра заглъхна сянката вече я нямаше. Мейза бе изчезнала.
-Толкова си егоистична Мейзи. Дори не ти хрумва, че и аз искам да се прибера при брат си. Нищо. Аз също се се прибера.
Мъжа се обърна и се отдалечи от мястото на неочакваната среща. Запъти се по посока запад.
-Ще видиш Мейзи, всичко ще се нареди. Ще се приберем. Той ще ни чака.

Кристална надеждаWhere stories live. Discover now