Κεφαλαιο 3

161 4 1
                                    

-«Μάνο, τι κάνεις εδώ; Πώς είσαι.Μου έλειψες. Ένα τηλέφωνο να δεις τι κάνω δεν με πήρες. Τι καλός που είσαι ρε....» του είπα , τα τελευταία λόγια με μία δόση ειρωνείας για να τον πειράξω λίγο. «Οι αδερφές σου πού είναι. Ούτε αυτές δεν με θυμήθηκαν ε; »

Ο Μάνος είναι ο ξάδερφος μου. Τον περνάω 2 χρόνια. Έχει άλλες 2 αδερφές. Την Μαρίνα και την Γεωργία. Έχω να τους δω πάνω από 4 χρόνια.

-«Και εμένα μου έλειψες ρε. Οι άλλες άστα να πάνε. Φύγανε και με παράτησαν μόνο και έρημο.Η Μαρίνα κάνει το μεταπτυχιακό της για την Ιατρική στην Γερμανία και η Γεωργία πήγε στην Αγγλία για να γίνει ηθοποιός.»

-«Μια χαρά είναι και οι δύο.Λοιπόν....ε..είσαι μόνος σου; Έλα να σε γνωρίσω στην παρέα μου. »

-«Ευχαριστώ για την πρόσκληση αλλά δεν είμαι μόνος μου. Περιμένω την κοπέλα μου και μου είπε θα έρθει και ο ξάδερφος της. Αν θες να σου την γνωρίσω.»

- «Ευχαρίστως αλλά μία άλλη φορά. Τώρα έρχεται μια φίλη μου.»

Ο Μάνος κοίταξε προς την κατεύθυνση που του υπέδειξα και έμεινε έκπληκτος.

-«Μαρία, αυτή είναι η κοπέλα μου.»λέει καθώς η Τζένη έρχεται προς το μέρος μας.

-«Μαρία, τι κάνεις εδώ; Γνωρίζεις τον Μάνο;»

-«Ναι. Είναι ξάδερφος μου.Εσύ που τον γνωρίζεις;»

-«Γνωριστήκαμε σε ένα πάρτι......Κοίτα έρχονται τα παιδιά προς τα εδώ.»

Εκείνη την ώρα ο Θάνος , ο Γιώργος και η Χρύσα ερχόντουσαν με γρήγορα βήματα. Αφού γνωριστήκαμε όλοι, εγώ με τον Άρη πήγαμε στο μπαρ. 

-«Τι θα πιεις;» με ρώτησε .Του είπα και αφού πήραμε τα ποτά μας αρχίσαμε να μιλάμε.

  -«Κοίτα Άρη, θέλω να σου ζητήσω συγγνώμη για το μεσημέρι.» του είπα. Με κοίταγε καλά καλά, λες και ήμουν εξωγήινη. Αριανή.  

    -«Δεν χρειάζεται. Άσε κατάλαβα. Δεν ήξερα ότι μπορούσα να γίνω τόσο αντιπαθητικός σε μία μέρα. Και δεν λέω για τις  βλακείες που έλεγε ο φίλος σου, αλλά γενικά.»   

    -«Μα...» πήγα να μιλήσω αλλά το μετάνιωσα. 

-« Τέλος πάντων, πόσα χρόνια είστε φίλες με την Τζένη;»     

-«Περίπου πέντε χρόνια.»  του είπα. Πάντως ακόμα μου κάνει εντύπωση που δεν μας μίλησε ποτέ.

 -«Και ας υποθέσω ποτέ δεν με ανέφερε , έτσι;» με ρώτησε. Δεν του απάντησα αμέσως. Σκεφτόμουν γιατί ποτέ δεν μας μίλησε για εκείνον. 

-«Όχι. Ποτέ. Και μου κάνει εντύπωση.» του είπα. Ζήτησα από τον Μπαρμαν να μου βάλει άλλο ένα ποτό.     

-«Δεν πειράζει.Κάποιο λόγο θα είχε να το κάνει. Εσύ αδέλφια;» με ρώτησε.

-« Θα είχα στην ηλικία μου, αλλά πέθανε στην γέννα.» του είπα.

-« Λυπάμαι.» μου είπε και πήγα να γελάσω, αλλά απλά του χαμογέλασα. Λυπάται για κάτι το οποίο έγινε 17 χρόνια πριν... Απλά θέλει να είναι  ευγενικός. Δεκτό...  

-«Ας αλλάξουμε θέμα καλύτερα. Μην ψυχοπλακωθούμε βραδιάτικα.» του είπα και γέλασε. Έχει πολύ ωραίο χαμόγελο. Και τα μάτια του είναι γαλανά σαν την θάλασσα. Και τα μαλλιά του είναι... Μαρία σύνελθε. Σύνελθε κοπέλα  μου... 

-«Έχεις χιούμορ.» μου είπε.

-«Ναι έχω και από αυτό.» του είπα.

-«Κατά βάθος έχεις πλάκα.» 

 -«Στο πολύ βάθος όμως. Στο πάρα πολύ βάθος.» του είπα και γέλασε λίγο, ύστερα όμως σοβάρεψε.  

 -«Μερικές φορές είσαι ψυχρή με τους ανθρώπους. Γιατί; » 

 -«Υποθέτω ότι έτσι μου βγαίνει. Δεν το κάνω με την θέλησή μου. Απλά έχω συνηθίσει να είμαι ψυχρή.Στις μόνες που είμαι πραγματική είναι τα κορίτσια. Δεν θέλω κανένας άλλον να βλέπει την ψυχή μου. Να δει τον πραγματικό μου εαυτό
Ο κόσμος είναι καλός  ο και σε εκμεταλλεύεται με κάθε ευκαιρία, και το να δείχνεις ποιος είσαι, είναι  δυνατό όπλο στα χέρια του.»  του είπα και με κοίταγε λίγο περίεργα. 

 -«Μάλιστα. Μου επιτρέπεις; Επιστρέφω αμέσως.» μου είπε και έφυγε με αποτέλεσμα να μείνω μόνη μου. Είδα να πλησιάζει η Χρύσα και με ρώτησε που είναι ο Άρης αλλά εγώ απλά της είπα ότι δεν ξέρω. Έκατσε λίγο μαζί μου και μετά έφυγε.

Πέρασε αρκετή ώρα από τότε που έφυγε  και έτσι αποφάσισα να πάω λίγο στο μπάνιο να φρεσκαριστώ λίγο όπως μου έμαθε η Χρύσα, αλλά μόλις μπήκα μέσα είδα τον Άρη με μία ξανθιά να φιλιούνται πράγμα που με έκανε να τσαντιστώ και να θυμώσω ακόμα περισσότερο για δύο λόγους. Πρώτον: Με αφήνει μόνη μου στο μπαρ για τον δεύτερο λόγο που είναι για να ικανοποιήσει τις ορέξεις του. Τουλάχιστον ας με άφηνε με κάποιον άλλο. 

Δεν έμεινα για να δω αυτό το θέαμα και έφυγα τρέχοντας από την τουαλέτα και βγήκα έξω από το κλαμπ.

Μακριά σου.(Υπό διόρθωση.)जहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें