Κεφάλαιο 11

387 29 2
                                    

Πήγα σπίτι αργά. Όλοι κοιμόντουσαν. Ανέβηκα γρήγορα αλλά αθόρυβα τα σκαλιά. Πρώτο δωμάτιο, το δικό της. Κοντοστάθηκα λίγο. Σκέφτηκα να μπω μέσα και να την χαζέψω λίγο. Ή να ξαπλώσω μαζί της, έτσι για να την τρομάξω λίγο το πρωί. Αλλά όχι, θα μου έρθει παντόφλα στο κεφάλι. Ανοίγω την μισάνοιχτη πόρτα.

Στιγμές ξαναπερνάνε από τα μάτια μου, αλλά είναι τωρα είναι ακόμα πιο έντονες. Διαδραματίζονται μπροστά μου. Νιώθω το απαλό δέρμα του λαιμού της, τα χείλη της, το άρωμά της, το άγγιγμα της. Όλα. Ένα παράξενο συναίσθημα εμφανίζεται μέσα μου. Σαν νοσταλγία και έξαψη παράλληλα. Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι...Πάντως είναι έντονο.

Προχώρησα στο δωμάτιό μου και ξάπλωσα με τα ρούχα στο κρεβάτι. Έβγαλα ένα πακέτο τσιγάρα από το κομοδίνο και το άναψα. Μόλις το άναψα και τράβηξα τον καπνό μέσα μου, ένιωσα τα πνευμόνια μου να γεμίζουν και να μου καίει τον λαιμό. Ζαλίστηκα λίγο. Αλλά η αίσθηση είναι υπέροχη. Ο καπνός έβγαινε πυκνός από το στόμα μου. Έκλεισα τα μάτια μου και η εικόνα της μου ήρθε στο μυαλό. Την μέρα που την πρωτοείδα. Τόσο όμορφη και τόσο ψυχρή παράλληλα.

Γαμώ, πως τα έχω κάνει όλα τόσο χάλια; Ναι... Μελό...Χάσε άνθρωπό σου να σου πω μελό...

Το τσιγάρο τελείωσε. Στάχτες παντού. Στα σκεπάσματα, πάνω μου, στο πάτωμα. Αλλά δεν με ένοιαζε. Άναψα κι άλλο. Έτσι και με καταλάβει η ξαδέρφη μου την έβαψα. Δεν της αρέσει το κάπνισμα, βασικά το μισεί και άμα με πάρει πρέφα την γάμησα.Το τσιγάρο τελείωσε γρήγορα και αποκοιμήθηκα.

Το επόμενο πρωί σηκώθηκα και κατέβηκα κάτω. Έβαλα σε μια κούπα, καφέ που είχε φτιάξει η Τζένη και κατευθύνθηκα στο σαλόνι. Εκείνη την ώρα άκουσα φωνές.

-«Και τι θα κάνεις τώρα; Είναι εδώ και δεν μπορείς να το αλλάξεις.»

-«Τζενη, μου είναι δύσκολο. Μπορεί να μου αρέσει ακόμα, αλλά θα πληγωθώ, πονάω, πως να το πω. Εχθές...έγινε κατι μες στο δωμάτιο μου... Με φίλησε... Και λύγισα, ενώ έβαζα όλη μου την δύναμη στο να μην το κάνω. Μου είναι δύσκολο να είμαι στον ίδιο χώρο μαζί του, πόσο μάλλον στο ίδιο σπίτι...»Αυτό πόνεσε. Πιο πολύ από όσα είπε εχθές. Αλλά δεν ξέρει την αλήθεια γαμωτο. Πρέπει να της εξηγήσω γαμωτο. Ίσως τότε αλλάξει γνώμη. Δεν θέλω να πιστεύει για μένα ότι την χρησιμοποίησα.

Μπήκα στο δωμάτιο προσποιούμενος ότι δεν άκουσα τίποτα. Τις καλημέρισα και άρχισα να μιλάω με την ξαδέρφη μου για κάποια πράγματα. Ένιωθα το βλέμμα της πάνω μου ανά στιγμές. Εγώ πιο πολύ κοίταζα εκείνη παρά την Τζένη. Το ένιωθε. Ήμουν σίγουρος.

Μακριά σου.(Υπό διόρθωση.)Where stories live. Discover now