BÖLÜM 15: İHTİMALLERE TEMAS ETMEK

6.6K 318 107
                                    

       Otel odasında yatağına serilmiş giysileri inceleyen Miray; kıyafetlerin şıklığının coşkusuna kapılırken, "biricik" partneriyle yan yana oturdukları halde surat asma yarışına girdikleri iki buçuk saatlik araba yolculuğunu, unutmuş gibi görünüyordu. Neyse ki iki saat boyunca arka koltuktaki ölüm sessizliği, çekim ekibince sabah altı buçukta yola çıkılmış olmasına yorulmuştu. Aynaya bakarken elindeki boğazlı kısmı bol ve geniş olan, bordo kalın örgülü kazağı üzerine tuttu. "Buna el koymalıyım" diyerek kıkırdadı. O kadar yumuşacıktı ki giyince üstünde eskimeden bırakamadığı parçalardan biri olurdu muhtemelen. "Tavşan tüyü var yününde, o yüzden bu kadar yumuşak." Miray kazağı kedi gibi yanağına sürüp oynarken içeri giren stilist Yelda Hanım'a yakalanınca gözleri mahcupça bir şaşkınlıkla açıldı. "Çok güzelmiş, diğerleri de çok güzel ama kazağa bayıldım." Kadın anlayışla gülümsedi "Bol bol giyersin o zaman sonuçta bunlar sana hediyemiz olacak" "Hepsi mi? Süper!"
 

Kadın genç kızın bu samimi sevinci karşısında, ciddiyeti bırakarak gülmeye başladı. Gardıroba doğru yürüyüp elindeki siyah kılıflı elbiseyi dolap kapağını üst kenarına dikkatle asarken kaşıyla işaret etti. "Ancak bu hariç. Bu parçayı çekim için kiraladık. Dönünce mağazaya iade edeceğiz maalesef. Genç kız hevesle dolaba doğru koşup kılıfın fermuarını açtı. Uzun kollu olmasına rağmen omuzları açıkta bırakan derin göğüs dekolteli kayık yakası, belden yere kadar açılarak uzanan hareketli eteğiyle sanat eseri gibi altın renkli bir elbise, gözlerinin önüne serilirken Miray dayanamayıp bu güzelliğe dokundu.İpek ya da saten gibi kendinden ışıltılı olan ama mat görünümlü bir kumaş ellerinden kayıveriyordu. Kumaşın üzerinde ışık altında görülebilen küçücük koyu yeşil yaprak desenleri vardı

"Hiç böyle güzel bir şey görmemiştim. Bunu bana verseniz de duvarıma asar bakarım artık. Altın Küre'ye falan gitmedikçe bu kadar elit,şık bir şeyi nerede giyeceğim ki." Yelda tek kaşını kaldırdı "Modadan anlamadığını söylemiştin görüşmemizde, ama ne nereye yakışır iyi anlıyorsun belli bence." Kız birkaç saniyeliğine elbiseyi incelemeyi bırakıp kadına sorar gibi bakınca "Oscar De La Renta, gerçekten de ödül törenlerine layık bir parça" derken fermuarı kapatıp dudaklarını büzdü. "Tam da bu yüzden o kadar pahalı ki çekim için ancak ödünç alabildik." Yataktaki kazaklara, paltolara atkı ve şapkalara bakan Miray kadına çekinerek "Yalnız, kar çekimi için bu elbise biraz..." derken "Fazla mı şık?" cevabını alınca biraz utanıp sıkılarak devam etti "Fazla ince mi diyecektim, donarım ben bunu giyersem" İçeri girdiği için son diyaloglarını duyan kuaför ve stilist birbirlerine bakıp gülüştüler.Gökmen Bey Miray'a aynanın önündeki tabureyi işaret etti. Saçlarını açıp işaret edilen yere oturan Miray,tarzını adamın ellerine bıraktığında gözleri hala merakla bakıyordu. "Elbise gece otel içindeki çekim için.Bir daha ki sayıda sizin röportajınızın olacağınızı internet sitesinden ve sosyal medyadan duyurmak için bir ya da iki yılbaşı temalı fotoğraf çekeceğiz aşağıda şömine başındaki çam ağacının önünde. Amaaaa önce kimse hastalanmadan hızlıca kar çekimlerini halletmemiz lazım"

Stilist ve kuaför işlerini bitirdiğinde; Miray'ın koyu mavi kürk montunun yakalarına dağılan dalgalı saçları, beyaz kalpak benzeri şık bir şapkayla taçlandırılmıştı. Karla çirkin bir zıtlık oluşturmaması için hafif yapılmış makyajıyla bembeyaz karların ışıltısı pürüzsüz cildine karışan kız, taş bebekler gibiydi. Hep birlikte çekim yapılan yere geldiklerinde fotoğrafçının çoktan Boran'ın tek çekimlerine başladığını görünce, izlemeye başladılar. Siyah boğazlı kazağın üzerinde dizlerinin biraz üstünde biten koyu gri bir palto giyen genç adam karda yürürken yan profil fotoğrafları tek kelimeyle nefes kesici olmuştu.Yakın plan karelerde elini alt dudağına götürerek gülümseyen adamın karşısında, daha fazla duramayıp bir şeyler almak bahanesiyle içeri kaçtı genç kız. Geri döndüğünde o günün eziyet olacağı fotoğrafçının ağzından çıkan cümlelerle kesinleşmişti.

TEMASWhere stories live. Discover now