85.

123 6 0
                                    

"Pripravená?" hádzala na mňa ustarostený pohľad Sandy. Vyše pred týždňom zatkli Daniela aj spolu s jeho kumpánmi, keď predával v Bronxe nový tovar. Ako mi Rafael hovoril - aj profík sa občas šmykne a tak ho dostali pekne na tácni aj s prílohou. Zabudol si totiž preveriť starých dobrých "priateľov". Tí mu vrazili dýku do chrbta, len čo na nich polícia trochu zatlačila.

Keď ma Rafael, ako moja nová, schválená ochranka ubezpečil, že už je všetko bezpečné, zavolala som Sandy, aby priletela a dodala mi trochu odvahy. Mama ešte ostala s Jo a Tylerom. Dala sa tiež počuť, že zvažuje ostať žiť v Británii. Vraj, ak jej to úrady dovolia.

"Ja-ja neviem," šepla som ticho. Raf so Sandy sa na seba pozreli vševediacim pohladom a obaja mi povzbudzlivo stisli ramená.

"Neboj, už len to dotiahnúť do konca. V stredu je súd a potom budeš c úplnom bezpečí. Program na ochranu svedkov ti zabezpečí nový život. Nový začiatok. Odídeš do inej krajiny, kde začneš odznova bez akýchkolvek problémov. Bez tieňov minulosti."

"Si si istý? Daniel má dosť kontaktov. Je možné, že sa toho stredajšieho procesu ani nedožijem," precedila som pomedzi zuby. Keď som s tým začínala, vedela som, aké riziko mi hrozí, no až teraz si ho začínam plne uvedomovať.

"Neboj sa, Tyler aj Rafael sa o teba postarajú, žmurkla San na môjho bodyguarda." Tyler. Pýtal sa na mňa, no to je všetko. Chcel by ma aj po tom všetkom, čo som urobila chrániť?

" To je samozrejmé. Za svoje odhodlanie a odvahu si zaslúžiš, aby ti už nikdy nikto neublížil."

"Ďakujem", šepla som a uprela pohlad do zeme. Strach mnou lomcoval maximálne. Doslovne ma ovládal

Posotili ma k dverám a ja som s malou dušičkou si sadla oproti mikrofónu na studenú železnú stoličku, pripravená čeliť otázkam policajta.

"Môžeme začať, slečna?" prepichoval ma pohladom šlachovitý šesťdesiatnik.

"Áno"odpovedala som najhlasnejšie, ako mi úzkosťou stiahnuté hrdlo dovolilo.

Blížime sa do finále...

✔Sekretárka (Korekcia prebieha)Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang