78.

104 6 0
                                    

" Si si istý, že tá technológia nezlyhá?" uisťovala som sa naposledy, než sme ako špióni z Mission Impossible opustili priestor modrého Range Rovera, zaparkovaného v tieni mohutných stromov.

Danov byt sa nachádzal v jednej z tých lepších newyorských štvrtí. Stačilo vyliezť k nemu do bytu, nájsť potrebné papiere a mala som ho v hrsti. Ale čo ak, ich niekde presunul? Nemôžem si dovoliť rozhádzať mu celý byt. Keby sa pred jeho dverami hneď na druhý deň objavili poliši, určite by vedel, koľká bije a pokúsil sa zdupkať. To ale nesmiem dovoliť. Musí pykať. Musí byť potrestaný. Za všetko, čo kedy urobil ostatným a hlavne - za všetko, čo kedy urobil mne. Vo väzení si s ním určite poradia spôsobom, ktorý by som ja  ako citlivá ženská bytosť vykonať nedokázala. Kiežby hrali podľa jeho vlastných pravidiel, aby si do sýtosti užil vlastnej medicíny.

" Nemaj obavy. Nenechal by som ťa v tom.Čo by som to bol inak za chlapa, keby nechám v štichu peknú ženskú? A mimochodom, brat ma uisťoval, že je všetko odskúšané a v najsamlepšom poriadku", uisťoval pre zmenu on mňa a chlácholivo mi položil ruku na rameno.

" V to dúfam", poznamenala som s iróniu v hlase," v inom prípade totiž buď budeme visieť  na rúrach v suteréne tejto budovy, kde má pán Skvelý mraziaci box a naporcuje nás ako kurčatá, alebo v tom lepšom - skončíme na policajnom oddelení s novým záznamom v trestnom registri."

" Bože ženská, nedramatizuj. Už ma normálne začína bolieť hlava z toho, ako v jednom kuse maľuješ čerta na stenu. Ešte som nestretol väčšieho pesimistu. Skús si tú akciu poriadne užiť a nemysli hneď na najhoršie, okey?" navliekol si na tvár čiernu škrabošku. Najskôr som ten nápad považovala za komický, no pri pohľade na moje nové kvalitné talianske pančucháče som usúdila, že to bude omnoho lepší nápad. Nielenže to bude vypadať na tvári lepšie než čierne pančuchy, nebudem si navyše pripadať ako blbec.

"Okey, ale potom mi nehovor, že som príliš spontánna", vytiahla som z ruksaku tú svoju a zhlboka sa nadýchla. Misia s krycím názvom Odhalenie sa môže uskutočniť.

Už sa len modliť, nech ten tenký ľad, na ktorý sa chystám vstúpiť nepraskne hneď po pár krokoch...

✔Sekretárka (Korekcia prebieha)Where stories live. Discover now