55.

118 9 0
                                    

Po práci som nemala chuť sa ani pohnúť, no musela som sa prinútiť trochu rozhýbať stuhnuté svaly a boľavé kosti. Hoci som len pred niekoľkými rokmi prekročila prah dvadsiatky, práve teraz som sa cítila ako prinajmenšom šesťdesiatročná babička.

Nahovorila som Tyovi, že potrebujem ešte niečo vybaviť , preto prídem domov trocha neskôr. V očiach sa mu odrážal nesúhlas a strach, ale aj napriek tomu všetkému kývol na súhlas, že ma chápe. Dokonca sa spýtal, či nepotrebujem niekde odviesť. Záporne som pokrútila hlavou, sledujúc ho, ako bere svoje sako z vešiaka, pri už opravených dverách, a opúšťa miestnosť s nečitateľným výrazom hráča pokru.

Počkala som, kým úplne opustí budovu a išla si zavolať taxík. Usadila som sa na zadnom sedadle, potiahnutom chladnou čiernou kožou, nadiktovala taxikárovi adresu najbližšieho baru, kde som čas od času zvykla zájsť na drink spolu s Jordan a pohodlne sa zaprela do miestami vydratej sedačky.

Na chvíľu som zavrela oči a snažila sa, rovnako márne ako ráno utriediť svoje mnohopočetné myšlienky a zmiešané pocity.

"Slečna, už sme tu", prebral ma rozjímania nad mojím životom taxikár. Dostala som svoje unavené telo von z priestoru auta, poďakovala, podala mu niekoľko libier a potom sme šli každý svojou cestou. Ja k baru s obrovským svietiacim nápisom a on po ďalšieho zákazníka.

Vyhadzovač si ma zvedavo obzeral, dokonca aj spoza chrbta som začula niekoľko opĺzlostí, na ktoré som ako inteligentná žena nereagovala. Prešla som vstupnými dverami do vnútra, kde mi priamo do nosa vrazil pach zmesi cigaretového dymu zmiešaného s alkoholom. Skrivila som tvár do znechutenej grimasy a namierila si to priamo na toalety, aby som sa trocha upravila. Ako kancelárska krysa som sa predsa pri bare ukázať nemohla.

✔Sekretárka (Korekcia prebieha)Where stories live. Discover now