39.

157 9 0
                                    

Vymotávať sa ráno po zakrákaní otravného budíka z Taylerovho horúceho náručia, aby som sa obliekla do práce, bola asi najťažšia vec, ktorú som za dva dni s ním bola nútená urobiť.
Jeho som nechala spať a zavrela sa spolu s kôpkou vecí do pre moje potreby postačujúcej kúpeľne, ktorej biela podlaha a obkladačky  mi často spôsobovali depresívnu náladu.

Vliezla som do vane, dala si rýchlu sprchu, navoňala sa voňavkou, ktorú mi odporučila predavačka v drogérii na predmestí Londýna a nasúkala sa do marhuľovo oranžového pracovného kostýmu. Tú farbu neznášam, no na moju smolu to bol jediný komplet, ktorý mi v čase nákupu sadol ako uliaty. Všetky ostatné buď na mne vyseli, alebo som do nohavíc nenapratala svoje široké stehná. Načo mám vôbec ploché brucho, keď tie nohavice nenatiahnem cez stehná?Toľká nespravodivosť!

Po asi polhodine maľovania a úpravy vlasov som odtiaľ vyliezla a chystala sa odísť do kuchyne, aby som pripravila raňajky, keď som pristihla toho pána Božského, ako sa mračí na svoj odraz v zrkadle a snaží sa uviazať si kravatu. Chvíľu som ho len pozorovala a dobre sa zabávala na jeho trápení, no napokon som uznala, že by bolo na čase pomôcť mu.

"Dobre sa zabávaš?"Ozval sa naoko ranene a otrčil pery ako malé dieťa, ktoré nedostalo druhý kúsok koláča.
"Dokonca az pridobre. Kebyže nás netlačí čas, rada by som sa na to dívala hoc aj celý deň."
Videla som, ako sa mu na tvari rozlial samoľúby úškrn. "To som taký úžastný?" Nič nové na Zemi. Prosím, typické chlapské ego...
"Bohužiaľ, musím ťa sklamať, ale nie. Nevieš totiž viazať kravaty." Zatváril sa naozaj ublížene, takže som si nebola istá, či to zobral osobne, alebo nie.

"Poď sem, pomôžem ti,"preriekla som nakoniec. Neznášam, keď neviem na čom som. Tá neistota ma naozaj zabíja.
Keď však vykročil mojím smerom, všetko napätie nahromadené v žalúdku ako jedna veľká guča, sa vyparilo akoby mávnutím čarovného prútika.
Zastal predo mnou a ja som zodvihla golier snehobielej košele vyššie, napravila dĺžku oboch stán pásu saténovej látky a pár rýchlymi ťahmi, ktoré som získala praxou, som ju uviedla do želaného tvaru.
"Ďakujem," šepol a pritisol svoje pery k môjmu lícu.

✔Sekretárka (Korekcia prebieha)Where stories live. Discover now