74.

112 5 0
                                    

V krátkosti som ho oboznámila so svojím plánom, čo na jeho strane samozrejme vyvolalo otázky. Riadiť sa Chamurapiho zákonmi v dnešnej dobe je totiž veľmi nebezpečné a ľudia sa tak ľahko dostávajú do problémov, no to nie je nič, čoho by som si nebola vedomá. Niekedy však je zákon na takýchto "ľudí" veľmi krátky a to hovoria, že justícia vidí všetko.

Ako je potom možné, že stačí zašuchoriť vo vrecku peniazmi alebo predložiť zdrap papiera o akejsi imunite a hneď sa všetko zmetie zo stola a žalobca stíchne?

Trvalo pomerne dlhšiu dobu, kým som sa od jeho osoby dočkala akejkoľvek reakcie. Nečudovala som sa. S takýmito šialenými ľuďmi ako som ja sa zrejme nestretáva na dennom poriadku. Veď kto by riskoval svôj vlastný život, keď ho za neho môže riskovať kvôli peniazom pohľadný, sexy a neohrozený chlapík? Ľudia si len doma vyložia nohy a čakajú na výsledky jeho práce. Tak egoistické...

"Nuž", odkašľal si, " musím povedať, že na z minúty na minútu prekvapuješ. Poznáme sa síce len niečo okolo hodiny, ale musím uznať, že guráž a túžba po spravodlivosti ti rozhodne nechýba. Uprimne - teším sa na našu spoluprácu. Ak by bolo niečo nové, pošli mi to na e-mail,   v inakšom prípade sa vidíme v utorok. Na mieste ti podám presnejšie informácie, ako to celé bude prebiehať a potom sa môžme vrhnúť na vec. Platí?" Upieral na mňa svoje čokoládové oči plné otáznikov.

Spočiatku som váhala, veď ho ani len dobre nepoznám, no túžba po pomste bola silnejšia. Tento muž má predsa skúsenosti a odporúčania. Prečo by som mu nemohla dôverovať?

"Platí", vyriekla som čo najistejším hlasom a natiahla ľavú ruku za pohárom s vodou, aby som si ovlažila vyschnuté hrdlo. Vôbec som si nebola istá správnosťou svojho konania, ale bola to moja jediná, možno aj posledná nádej na záchranu. Seba, svojej rodiny a všetkých, na ktorých mi záleží.

Po mojich slovách vstal od stola a nedojedenej večere, hodil na jeho  drevenú dosku zopár bankoviek, nechal ma tam sedieť s prrkvapeným výrazom na tvári  a bez slova sa otočil k odchodu. Mohla som sledovať akurát súhru jeho svalov, šantiacich sa po celej ploche jeho vzďalujúceho, luxusného chrbta.

✔Sekretárka (Korekcia prebieha)Where stories live. Discover now