101.

373 65 5
                                    

Viola siahla na kľučku v momente, keď slabý vetrík roztancoval zvonkohru na verande. V jej vnútri to vrelo a vôbec nevedela, čo má robiť alebo hovoriť až sa ocitne zoči voči svojej rodine a Tylerovi.
Bob stál za jej chrbtom, akoby sa bál, že znovu ujde.
Dievčina váhavo vkročila dnu.
"Som doma!" zvolala s hlbokým výdychom a z obývačky sa ozval šum. Ako prvá dobehla Rosie, čo Violu šokovalo. Tyovu sestru sotva poznala.
"Hej, je to ona!" potvrdila Rosie bezstarostne, akoby Viola bola preč osemnásť minút a nie osemnásť dní.
"Miláčik!" Gloria svoju dcéru zovrela v náručí a jej krátke čierne vlasy Violu pošteklili na nose. Viola zhodila ruksak na zem a chcela sa rozplakať. Stevie ju zdvihol kúsok od zeme, ako keď bola malá a Jimmy jej venoval úsmev. Jediný kto sa mračil bola Celeste a Gillbert Whiteoví. Ani jedného netešilo, že také nezodpovedné správanie jej len tak prejde.
Celeste si myslela, že Viola je naozaj správne dievča, ale sled udalostí z posledných týždňov jej názor zmenil.
Gillberta vôbec netešila predstava, že by táto divoška bola súčasťou jeho rodiny.
Viola medzi tvárami hľadala tú, na ktorú sa tešila najviac a na malý moment sa zľakla, že tu nebude. Zaslúžila by si, aby tu Tyler nebol.
Ale bol.
Pozrela naňho a bála sa čo urobí. A tiež ju prekvapilo ako vyzerá- inak, než na čo bola zvyknutá.
No bolo jej to jedno.
Nech si robí čo chce- veď môže.
Ty bol prekvapený. Viola vyzerala akoby sa vrátila z dlhého festivalu. S opálenou tvárou a zvlnenými vlasmi by ju na ulici hádam ani nespoznal! Nevedel čo má robiť a povedať, ale potreboval jej dokázať, že mu šialene chýbala.
Možno to bolo chabé gesto, ktoré nehovorilo ani spolovice toľko, čo by chcel, ale zovrel ju v objatí. "Nabudúce ujdem s tebou!" zašepkal a cítil, ako si Viola s úľavou vydýchla.

runaway.Where stories live. Discover now