15.

550 79 0
                                    

„Takže si stratená." chalan z vlaku si k nej opäť prisadol. Sedela v najzačmudenejšom a najhroznešom pajzli aký našla. Bála sa čohokoľvek chytiť, aby nedostala žltačku, no prekonala sa a objedanala si na večeru menu z obeda. Bolo za polovicu a ona potrebovala šetriť. Mala so sebou pomerne malý obnos peňazí. A ešte kreditku, ale tú nechcela použiť, pretože podľa pohybov na účte sa taktiež dala vystopovať polha. Sama bola prekvapená, že má lepšie skúsenosti v tom ako niekoho nájsť než v tom, ako sa stratiť. Chvíľu pozerala do prázdneho taniera a potom pokývala hlavou.
„Utekám z domu." zamumlala. Nevadilo jej, že mu to hovorí, pretože nevyzeral, že by okamžite zašiel nahlásiť ju. Sám vyzeral ako nejaký bezdomovec. Mal nohavice s neidentifikovateľnými škvrnami, vydratú modrú mikinu a podobne nechutný ruksak. Obdivne hvízdol.
„A prečo?" vyzvedal hneď oveľa zaujatejšie. Viola nemohla vedieť, že si z nej neuťahuje, že toho chalana zaujímajú ľudia. Ich príbehy. Ich obavy. Že preňho je každý deň dobrodružstvom a že považuje každú osobu za úžasnú. „Lebo." odsekla mu. 

runaway.जहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें