77.

383 49 0
                                    

S ryšavými súrodencami a ich bratrancom Jimom sa rozlúčili na vlakovej stanici, kam síce najskôr mierili všetci piati, no potom sa ich plány zmenili. Konkrétne plány mladej snúbenice a jej spoločníka blogera.
„Páči sa mi ten plagát. Oco má rád tento štýl grafiky." podotkla Viola, keď sa pred poludním so svojim kúpením obedom zložili na námestí neďaleko veže, ktorú si fotila.Vee si viacej všímala to, že jej otec je bláznivý bývalý hipisák, čo opravuje rádiá, než to, že je vyštudovaný umelec. V skutočnosti sa do takýchto vecí naozaj vyznal. Pozerajúc na plagát v odtieňoch tmavožltej a oceľovo modrej jej ho veľmi pripomenulo.
„Čo to vlastne je? Nejaká retro párty?" uškrnul sa Jim.
„Vyzerá to tak." podotkol Shawn po preštudovaní plagátu. Viola od Timotiho vedela, že všetci traja si teraz vyberajú svoj rok voľna po strednej. Teda...hlavne Dianne, ktorá bola zhodou náhod rovnako stará ako ona, jej bratranec Jim si vyberal už svoj tretí rok voľna a Shawn, hoci študoval, si povedal, že mu mesiac na cestách určite nezaškodí. Tak brázdili Kanadu zhora dole, cez hory a mestá, ako sa im chcelo. Viola sa na svojom úteku zdržiavala hlavne v malých mestách a hoci bola preč z domu asi dva týždne, zdalo sa jej to ako celá večnosť. Nevie si predstaviť, že by bola preč mesiac. To by bez Tya ani neprežila!
„Tam by som šla." pokývala snúbenica hlavou a predstavila si zvŕtanie sa v nejakých pekných šatách. Rifle a svetre už nemohla vystáť! Timothy kriticky skontroloval obsah svojej peňaženky, potom sa pozrel na vyčerpanú, no spokojne sa tváriacu Violu a spontánne vyhlásil: Tak poďme.

runaway.Where stories live. Discover now