26.

243 27 1
                                    

Derek

              Afurisita aia mi-a dovedit încă o dată că nu toate fetele sunt la fel!
Poate ar fi trebuit să mă fi obişnuit deja, dar mă ia prin surprindere de fiecare dată. Pot jura că din acea seara m-am comportat mai frumos, m-am comportat altfel odată ce...

            Nici măcar nu contează! Dacă ea va afla pot să-mi iau adio de la tot, iar eu nu sunt dispus să o las să plece atât de uşor. Ok, nu oi fi vreun expert, dar nu era fata care trebuia să-l schimbe pe tip? Adica ea să încerce să-i schimbe atitudinea, inima şi alte prostii? Mă rog, ea reuşeşte să facă şi acest lucru, dar de ce mama naibii vrea să fie atât de dificilă? Aş mai avea un şir lung de întrebări la adresa ei, dar dacă vreau să mai ajung la acea prostie de bal trebuie să mă opresc. Totuşi, de ce vrea să fie atât de complicată? Ar fi mult mai uşor pentru mine şi ea dacă pur şi simplu ar încheia tot acel joc al ei.

                 Adică... Nu este normal ca o fată să fie atât de rece? Nu este normal nici să-i dai cale liberă iubitului tău pentru a te înşela doar pentru că respectiva nu este încă gata de sex. M-a enervat la culme în acea seara, dar m-a ajutat să-mi dau seama de ceva. Poate nu a făcut-o intenționat, dar a fost suficient pentru ca să îmi dau seama că ține la mine. Ar fi putut să mă lege de ea până în noaptea nunții, chiar dacă nu am ajunge vreodată acolo, dar nu! Ea a ales să-mi dea libertatea! Libertatea pe care nu mi-o doream de altfel. Nici măcar nu îmi trecuse prin cap aşa ceva....

                 Am început oricum să mă obişnuiesc cu ea, dar este frustant uneori. Mă bucur că încearcă în anumite dăți. Este de apreciat.

               Mi-am mai desfăcut un nasture la cămaşă, acea strânsoare enervându-mă, iar apoi mi-am încheiat sacoul. Mi-am mai trecut mână de câte ori prin părul acum scurt. A fost o schimbare destul de majoră, dar este doar păr. Va creşte.
Am părăsit camera mea şi m-am îndreptat către cea a mamei. În ultimele săptămâni ba s-a simțit mai bine, ba mai rău. I-am putut auzi tusea încă de pe hol, iar asta îmi făcea pielea de găină. Magda s-a dus până în oraş să ia nişte medicamente deci trebuie să o verific.

                 Am intrat direct, fără   să mai bat la uşă, iar chipul când palid când vinețiu al mamei mele m-a întâmpinat, forțând un zâmbet slab. Mi-am tras scaunul de la vechiul ei birou, unde obişnuia să lucreze şi i-am luat o mână în palmă. S-a uitat la mine, iar apoi mi-a vorbit cu o voce răguşită:

                 — A venit timpul să pleci? m-a întrebat, asmirându-mi ținuta. Întotdeauna i-a plăcut să port un costum. Din câte îmi asuc aminte şi Katy a spus că adora costumele o dată.

                   — Da, i-am răspuns încet. Mă întorc după miezul nopții.

                    — Derek... Eşti băiat mare! Nu mai trebuie să îmi dai raportul. În plus, nu e ca şi cum aş putea merge până acolo şi să te urechesc dacă faci vreo prostie.

                     — Ba sunt destul de sigur că ai putea, am glumit, făcând-o să râdă însă imediat s-a transformat într-o croză de tuse de necontrolat. I-am dat paharul cu apă şi am ajutat-o să le înghită. După aproximativ un minut s-a calmat, iar tot atunci intrase şi sora mamei.

                    — Bănuiesc că a venit venit timpul meu să plec!

                   Amândouă mi-au urat distracție plăcută. Am coborât grăbit scările, verificând ceasul. Dacă nu pornesc în următoarele cinci minute, voi întârzia, iar Katy a fost suficient de clară acum o săptămână că urăşte să aştepte. Din nou, nu credeam că o fată poate înjura atât de mult... Sau că poate să bată atât de bine!

Pentru prima datăWhere stories live. Discover now