Annesinın Oğlu

2.8K 105 31
                                    







Mehmet tebessüm ederek telefonu kapatmasıyla korku dolu bakışlarımı ona yollamıştım. Yine ne olmuştu. Yanıma yaklaşıp kafamı yanaklarımı tutup anlımı öptü.

-Bir şey yok hayatım. Bizim Sinan bir kahve dükkanı satın almış.Akşama oraya gidip maç izleyecek.dediğinde ise dışarıya sıkıntılı bir nefes verdim.

-Madem öyle niye öyle korku dolu bakışlarını bana yolladın. dedim.

-Canım ne diğim ki ben Fatih işde biliyorsun kahvede maç izlemeği abartıyor abartıyor bende dedim heralde bir şey oldu.Bu arada da yarın sonra holdingin kuruluş balosu olacak hayatım.dedi

Dudağıma küçük bir öpücük koyup geri çekilirken karımı da öpmeyi ihmal etmemişti.

-Ne balosu ! Nerden çıktı bu balo gelmek zorunda mıyım?

-Tabiki de bebeğim ama benim şimdi çıkmam lazım? diyerek dudağıma bir öpücük seri adımlarla odamdan çıkarken bende sadece arkasından baka kaldım.dışarıya derin bir nefes verdim.

Nerden çıkmıştı bu balo ! Karnım burnumda iken hiç bir kıyafetimin içine giremezken yarın ki  baloya ben ne giyecektim.Dışarıya derin bir nefes verip sandalyeme oturdum. Kapımın çalınması ile gir komutu verip kapıya gelene baktım.

-Melis hanım doktora sınav sonuçlarınız açıklanmış. diyen sekreterime heyecanla kafamı sallayıp onayladım.

-Tamam teşekkür ediyorum. dediğimde hemen bilgisayarına döndüm.Kapı kapanmasıyla sisteme giriş yapmış öğrenci numaramı ve şifremi de girip sistemin açılmasını beklemeye başladım.

Elim karnıma giderken ister istemez içim bir tuaf olmuştu. Şuanda karnımda oğlum varken sınava girdiğim zaman ise karnımda bir kızım vardı.Her ne kadar onu küçük kaybetsem de rüyama girdiği kız bebekten kız olacağını kestirmiştim.

Belkide öyle inanmak istemiştim. Mehmet her ne kadar cinsiyeti belli olmayan bebeğe kızım desem de beni pek sallamasa da ben bir kız annesiydim.Yüzümde oluşan tebessüm ile sistemin eror vermesiyle düşmüştü.

-Doktorayı kazandığını söyle ! Kardelenin yarım açtığı kapıdan cıyaklaması üzerine tebessüm ederek ona baktım.

-Sistem error veriyor! diyerek sayfamı güncellediğimde kardelen çoktan masamın yanında soluğu almış ekrana bakıyordu.

-Yüklenme var sanırım !dedi

-Sanırım.dedim.Kafamı olumlu anlamda sallayarak.

-Kazanamadım. deyip ekranı kapatırken kardelen anlamsız bakışlarıyla bana bakıyordu.Biliyorum şuanda belkide saçmalamıştım ama içimde kazandığıma dair bir heyecan yoktu. Kazanmış gibi de hissetmiyordum.

-Aaa ne oldu ama ya ? Kız belki kazanmışsındır açsana şu ekranı ?

-Yok kardelen içimde hiç bir heyecan yok zaten. Hem doktora olsa da nasıl yurt dışına çıkarım hem Mehmet'in haberi bile  yok bu sınava girdiğimden. deyip yüzümü düşürdüğümde kardelen umut verir bir şekilde elimi tutdu.

-Mehmet Öküz bir adam değil canım hem ayrıca da seni ve senin başarılarınla övünen bir adam. Kaldı ki de doktoralıyı kazansanda sevinir tamam başlarda senin yorulacağın için pürüzsüzlük çıkartsa da eminim ki oda çok sevinecek.

-Bilmiyorum belki de . dediğimde odamın kapısı açıldı içeriye giren Elif ile ona bakıp ayağa kalktım.

-Canım hoş geldin.

-Aaa lütfen kalkma.deyip beni oturttururken seri şekilde yanıma gelip kısa bir merhabalaştık.

-Kızzzz kara nerelerdesin sen ! diyen kardelene tebessüm ederken Elifte masamın karşısındaki koltuklarda yerini almıştı.

Püsküllü BelamWhere stories live. Discover now