🎄 D V A C Á T Ý S E D M Ý

409 71 12
                                    

,,Chceš mouku zdarma?" zahihňala se.

,,Myslím, že bez toho přežiju," ujistil ji, ,,vážně bys toho měla nechat, nebo to tady podpálíš."

,,Nevěříš mi?"

,,Když jsi v kuchyni? Ani v nejmenším," ušklíbl se na ni.

/rok 2012

,,Sobiusi, pojď mi pomoct se zdobením stromečku," požádala svého bratra netrpělivě Lily a stoupla si před něj s rukama v bok. Byla maličká a hubeňoučká, a tak Sobius jen zvedl oči a při pohledu na ní se musel ušklíbnout.

,,Ne," odsekl a otočil na další stránku. Po svém otci zdědil nadání v lektvarech, ale i - k Milčině zlosti - zálibu k černé magii.

,,Ale máma říkala-"

,,Máma říkala tohle, máma říkala tamto. No a co? Já nebudu pořád poslouchat mámu," řekl jí nepříjemným tónem a Lily se ošila.

,,Proč se chováš tak zle?" zeptala se ho tiše. Když jí neodpověděl, vzdala to a odešla zpět ke stromečku.

Lily byla odjakživa trošičku snílek, a tak si klekla před stromeček a začala si prohlížet ozdoby, jednu po druhé. Sobius mezitím odešel nahoru a Milka nakoukla do obýváku, aby se podívala, jak to Lily jde.

,,Lily, zlato, ten stromeček se sám neozdobí, a moc času nemáme," pokárala ji jemně, ,,kde je Sobius, proč ti nepomáhá?"

,,Nechce," pokrčila rameny Lily a vstala. Začala zavěšovat ozdoby na stromek.

,,Sobiusi! Pojď dolů!" křikla Milka nahoru a o chviličku později zaslechli dupot po schodech. ,,Pomoz Lily se zdobením stromku."

,,Já nechci," zamračil se.

,,Já se tě neptala, jestli chceš," odvětila Milka, ,,říkala jsem, ať Lily pomůžeš se zdobením stromku. Jinak žádné dárky, a tu novou lektvarovou soupravu nedostaneš."

Její syn něco zabručel, ale malá výhružka zřejmě zabrala. Přešel ke stromku a začal na něj ledabyle zavěšovat ozdoby, což se zase nelíbilo Lily, která chtěla mít všechno perfektní.

,,Tak si to máš zdobit sama!" vyjel na ní, když ho už po několikáté napomenula, že te stromek má zdobit hezky.

,,Ale Sobiusi, vždyť jsou Vánoce!" zvolala pohoršeně a v očích se jí zaleskl smutek. ,,To se alespoň na Vánoce nemůžeš chovat normálně?"

,,Ty jsi zase maminčin mazánek!" vyprskl a samým vztekem na svou mladší sestru upustil ozdobu, která se rozbila na maličké kousíčky.

,,Co se to tady děje?" objevil se u nich Severus, který se akorát letaxem přemístil z Bradavic domů.

,,Tati!" vypískla Lily a objala ho. Nemohla se dočkat, až ho zase uvidí, protože byl v jednom kuse v Bradavicích.

,,Ahoj Lily," pousmál se a vzal ji do náruče. Sice ten pocit, že už vyrostla z maličkého miminka v dívku, která půjde do Bradavic, potlačoval, zbavit se ho ale úplně nemohl.

,,Sobius upustil ozdobu," řekla hned svému otci. Malý černovlásek klečící u stromku a rozbité ozdoby tiše zavrčel. Trochu se bál na svého otce podívat za to, co provedl. Vždycky se snažil být jako on.

,,Abys to hned nenapráskala, co," zavrčel Sobius. Severus položil Lily na zem a poslal ji za Milkou. Pak si klekl k Sobiusovi a vytáhl hůlku.

,,Reparo," namířil hůlkou na ozdobu, a po rozbitých kouskách nebylo ani památky. ,,Co se děje, Sobiusi? Proč nevycházíš se svou sestrou? Ani s maminkou?"

,,Ony nejsou jako ty," odpověděl automaticky, ,,Lily je pitomá-"

,,Ale no tak," zamračil se Severus a jeho syn sklopil pohled.

,,Prostě se chová strašně. Jako by se furt předváděla a chtěla mámě dokazovat, že je lepší."

,,Ale máma vás má oba dva stejně ráda," odporoval mu Severus, ,,jen má pocit, že se jí vzdaluješ, protože stále ležíš v knihách."

,,Zajímají mě," bránil se Sobius.

,,Já to chápu," ujistil ho jeho otec, ,,taky jsem byl jako ty. Ale neměl jsem žádného sourozence."

Na to už neměl Sobius co říct. A tak Severus vstal, rozhodnutý, že zajde za Milkou. ,,Dozdob ten stromeček. Lily a máma budou rády."

Když přešel do kuchyně, našel tam Milku, která měla oblečení od mouky, jak se snaží naučit Lily po mudlovsku vykrajovat cukroví. Tiše se opřel o futra a bavil se pohledem na Milku, která se nemotorně snažila udělat plno věcí najednou.

,,Měla bys toho nechat, kuchyně není dobré místo pro tebe," ozval se potom pobaveně.

,,Taky tě ráda vidím," prošla kolem něj s úšklebkem Milka. Severus nevěděl, co ho to najednou popadlo, ale přitáhl si jí k sobě a políbil ji. ,,Chceš mouku zdarma?" zahihňala se.

,,Myslím, že bez toho přežiju," ujistil ji, ,,vážně bys toho měla nechat, nebo to tady podpálíš."

,,Nevěříš mi?"

,,Když jsi v kuchyni? Ani v nejmenším," ušklíbl se na ni.

,,Lily, běž si umýt ruce a běž dozdobit ten stromeček, myslím, že teď tvého tatínka upeču místo krocana," broukla nevinně Milka. Její dcera se zatvářila zmateně a pohlédla na svého otce, který ji ujistil, že to bude v pořádku. Tak se tedy zvedla a odešla se umýt.

,,Jsi si jistá, Milko?" ušklíbl se a přešel k ní.

,,Měl bys jít dál ode mě, nebo tvůj černý hábit už nebude černý," usmála se na něj sladce.

,,Řekl bych, že máš nedostatek mouky," popíchnul ji.

,,Ach jo. Ty musíš prostě vždycky vyhrát," zatvářila se naoko naštvaně. Chytil jí za předloktí a znovu si ji přitáhl k sobě.

,,Jako kdyby ti to vadilo," pousmál se.

,,Vlastně-"

,,Mami, mami! Pojď se podívat!" uslyšeli křik z obýváku. Milka se zmateně vymanila ze Severusovy náruče a nahlédla do obýváku. Musela se usmát, když spatřila krásně ozdobený stromeček a své děti, které se objímaly.

Other Slytherin girl: Bonuses ✔Where stories live. Discover now