🎄 D E V Á T Ý

535 90 9
                                    

,,Tetičko, tohle je Millie Pembertová, vyprávěla jsem ti o ní," zatetelila se Bellatrix a zvedla se ze židle, aby Millie přivítala a představila.

,,Ach! Tak to mne těší, Walburga Blacková," usmála se na ni Bellina teta, ale Millie moc dobře poznala, že úsměv nebyl upřímný.

•••

/rok 1979

Sídlo rodiny Malfoyových bylo na Milliin vkus poněkud nóbl. Všude se to jen blyštilo čistotou, vše bylo perfektně uklizené, večeřelo se přesně načas. Millie se cítila lépe v prostředí svého domu, kde měla neustálý nepořádek, kterému říkala "umělecký chaos". No, vyznala se v něm, tak proč ne? A navíc věčně nestíhala.

,,No a tady dole už je jen jídelna," dokončila prohlídku Malfoyovic sídla Narcissa a vytrhla tak Millie z hlubokého dumání nad tím, že Abraxas Malfoy, otec Luciuse Malfoye, má na obraze poněkud divný nos. Zakřenila se a obrátila svou pozornost k Cisse.

,,Je to tu moc hezké," usmála se na ni. ,,Jsem ráda, že ses provdala za Luciuse. Určitě se máte hodně moc rádi."

,,Ehm," odkašlala si blondýnka a pohlédla na hodiny, ,,večeře bude každou chvíli, Lucius nemá rád nedochvilnost. Měly bychom jít, zvlášť když je to dnes vánoční hostina."

,,Asi máš pravdu," zamumlala Millie a snažila se zabránit povzdechu. Teď bude minimálně hodinu sedět u stolu s rodinou Malfoyových i Blackových. Litovala, že přišla, ale Cissa byla její nejlepší kamarádka. Kdyby byla opět podnikla něco s Poberty, možná by si Vánoce užila víc. Co asi dělají?

,,Dobrý večer," pozdravila Millie důstojně paní Blackovou, která překvapeně otočila hlavu a přestala se o něčem bavit se svou neteří Bellatrix.

,,Tetičko, tohle je Millie Pembertová, vyprávěla jsem ti o ní," zatetelila se Bellatrix a zvedla se ze židle, aby Millie přivítala a představila.

,,Ach! Tak to mne těší, Walburga Blacková," usmála se na ni Bellina teta, ale Millie moc dobře poznala, že úsměv nebyl upřímný.

,,Mě také těší," usmála se co nejvěrohodněji.

,,Tak se posaď k nám!" pobídla ji Bella, a tak Mil schytala to nejhorší místo ze všech: seděla hned vedle matky Siriuse.

,,Říkala jsi Pembertová, drahá Bellatrix?" zeptala se černovlásky Walburga. Ta přikývla a Millie poskočilo srdce. Třeba tento večer nebude tak strašný. Třeba se něco konečně dozví o své rodině! ,,Hm," zamyslela se paní Blacková, ,,Pembertovi... Pembertovi... To jméno mi nic neříká..." Millie pokleslo srdce. Když jméno "Pembertová" Walburga nezná, je malá pravděpodobnost, že její rodiče byli čistokrevní.

,,Ale teto, Millie je skvělá čarodějka a navíc chodila do Zmijozelu, musí mít dobré předky," zašeptala jí do ucha Bellatrix a Walburga se potěšeně usmála.

,,Jistě! Proč mi to nedošlo hned? Jinak bys tu přeci neseděla s námi," zasmála se hlasitě.

Millie vynutila úsměv a snažila se nedát najevo zklamání. Tak moc doufala, že Walburga Blacková řekne, že její rodiče moc dobře zná!

,,Kdyby tady tak byla drahá Druella," povzdechla si najednou paní Blacková a napila se ze svého poháru. ,,Byla by nadšená, že se její dcera tak dobře provdala!" mluvila spíše k Millie než k Bellatrix, protože ta o něčem hovořila se svým manželem Rodolphusem.

Večeře začala. Domácí skřítkové nosili na stůl plno jídla a byli neustále v jednom kole. Hosté hovořili mezi sebou a Millie se do hovoru zapojovala jen málo, hlavně když byla tázána. Po pár hodinách toho měla dost, protože nikdy neuměla vést zdvořilou konverzaci, neměla ráda tuto povýšenou společnost a hlavně nikdy nebyla v místnosti s tolika čistokrevnými kouzelníky.

,,Proč už odcházíš?" ptala se zklamaně Narcissa, která ji jako správná paní domu šla vyprovodit.

,,Promiň, Ciss, bylo to tu vážně skvělé, ale tohle není nic pro mě," vydechla Millie a přehodila si přes sebe cestovní plášť. ,,Tolik přetvářky, faleše, tolik čistokrevných lidí... Já mám radši klid a čas trávený s nejbližšími přáteli, ne s těmihle lidmi. Užij si to," políbila ji na tvář, ,,a veselé Vánoce."

Other Slytherin girl: Bonuses ✔Where stories live. Discover now