🎄 P R V N Í

1.6K 149 51
                                    

,,Co ty tady tak sama?" zeptal se s malým úsměvem.

,,Co by," pokrčila rameny. Remus jí opatrně položil ruku na rameno. Zachvěla se.

,,Nechci, abys tady seděla tak sama. Jsou přeci Vánoce. Všichni by měli být šťastní a trávit čas společně."

•••

/rok 1971

Za rohem chodby zmizely rudé vlasy. Millie Pembertová běžela na vánoční snídani do nádherně vyzdobené Velké síně. Zase zaspala, ale jelikož byly prázdniny, nic se nedělo.

,,Cissy," usmála se smutně Millie a posadila se vedle své nejlepší kamarádky. Narcissa Blacková a Millie Pembertová se spřátelily hned ten den, co se potkaly na nástupišti.

,,Dobré ráno," pozdravila jí Cissy, která už byla zřejmě po snídani. Ona a její starší sestra Andromeda se na Vánoce vracely domů. Millie zůstávala v Bradavicích, jelikož její teta měla moc práce a Millie tuhle školu milovala. Jen ji trochu děsila představa, že tu zůstane bez své nejlepší kamarádky. Co jen tu bez ní bude dělat? Unudí se k smrti.

,,To je taková škoda, že odjíždíš," povzdechla si malá Millie a na vánočku si namazala slabou vrstvu másla.

,,Já vím," přikývla Cissy. Andromeda, jež studovala také ve Zmijozelu a teď seděla vedle Narcissy, se trochu závistivě dívala na svého bratrance Siriuse. Ten seděl se svými nejlepšími přáteli u nebelvírského stolu a smál se. Na svátky zůstával v Bradavicích a to mu Andy záviděla. Ona takové štěstí neměla.

,,Ciss, měly bychom jít, za chvilku nám odjíždí vlak z Prasinek a rodiče by asi nebyli rádi, kdybychom domů nepřijely," Andromeda se neochotně zvedla a usmála se na Millie. ,,Veselé Vánoce, Mills. Užij si je." No jo, jenže jak si je má užít, když obě odjíždějí domů?

,,Děkuju, vy taky," vynutila úsměv, který působil dost křečovitě, jenže ona moc nedokázala zakrýt zklamání. Cissy také vstala od zmijozelského stolu a Millie lehce objala.

,,Budu ti psát, klidně každý den," ujistila ji. ,,Měj se hezky a přežij to tu s nimi," hodila pohledem k nebelvírské partičce. ,,Tak ahoj. Budeš mi chybět."

,,Ty mně taky," zamumlala Millie, jenže to už Cissy kráčela s Andromedou pryč. Andy ještě zavolala na svého bratrance narozdíl od Narcissy, která mu ani pohled nevěnovala. Millie se ušklíbla. Věděla, že Andy by mnohem radši seděla u nebelvírského stolu než u zmijozelského. Jenže v rodině Blackových celé generace studovaly ve Zmijozelu. Výjimkou byl pouze Sirius, jenž hrdě nosil svou nebelvírskou kravatu.

Zrovna když Millie dojídala snídani, do Velké síně vkročil Severus Snape, chlapec, který s ní chodil do Zmijozelu. Nikdy spolu zrovna dvakrát nemluvili, ale ochotně si vždycky pomohli, když ten druhý potřeboval. Podle většiny studentů v Bradavicích to byl "divný kluk". Byla pravda, že ho už od začátku fascinovala černá magie a také mu šly velice dobře lektvary, stejně jako Lily Evansové, studentce Nebelvíru. I Millie nebyla v lektvarech špatná, jen jí až tak moc nebavily.

Když Severus prošel kolem Millie, kývl jí na pozdrav, což mu oplatila. Se Severusem nikdy nevedla dlouhé rozhovory, on prostě nebyl komunikativní typ a ona byla na navazování přátelských vztahů stydlivá. A tak jen vedle sebe mlčky seděli a věnovali se snídani.

•••

Jak Millie zjistila, i Severus tady zůstával na Vánoce. Jenže se nejevil jako ten nejlepší společník, a tak strávila celé odpoledne v knihovně. Jenže už se blížil večer a ona sama seděla ve Velké síni a pohrávala si s lemem svého vánočního svetru. Stydlivě klopila zrak a odmítala se na někoho podívat. Přes tvář jí ale přelétl stín a ona překvapeně zvedla hlavu.

Nevěděla, že jí jeden nebelvírský chlapec už dobrou chvilku zvědavě pozoroval.

Podívala se do hnědých a příjemných očí jednoho člena nebelvírské party. Byl to Remus Lupin, ten chlapec, se kterým se srazila tehdy ve vlaku. Moc spolu nemluvili a když se potkali na chodbě nebo na hodinách, jen se pozdravili. Konec. Proto byla překvapená, když se najednou objevil u zmijozelského stolu.

,,Co ty tady tak sama?" zeptal se s malým úsměvem.

,,Co by," pokrčila rameny. Remus jí opatrně položil ruku na rameno. Zachvěla se.

,,Nechci, abys tady seděla tak sama. Jsou přeci Vánoce. Všichni by měli být šťastní a trávit čas společně."

,,Jenže moje nejlepší kamarádka odjela," zamumlala Millie.

,,Ale koukni, je tu několik dalších spolužáků. A my vážně nechceme, abys svoje první Vánoce v Bradavicích strávila sama, smutná a bez přátel. Můžeš si jít sednout k nám, nebude nám to vadit," promlouval k ní tiše Remus a sledoval její reakci.

Millie váhala. Pak se ale od stolu zvedla a s úsměvem následovala Remuse za jeho přáteli.

Ahojky, tak tu jsem s tím slíbeným vánočním bonusem. Nevím, jak budu stíhat psát, ale pokusím se. Jen mě mrzí, že mě to nenapadlo dřív😕😅
Doufám, že se vám první příběh líbil a budu ráda za názory🙈
(A ano, bude to psané er-formou😄)
Neplecha ukončena.
Thx, ILY❤
-Milka, která se vrátila😂🙈💕

Other Slytherin girl: Bonuses ✔Where stories live. Discover now