🎄 D V A C Á T Ý Š E S T Ý

405 72 5
                                    

,,Nečekala jsem, že přijdeš tak brzy," poznamenala potěšeně, ,,právě jsi zabránil tomu, aby se Lily rozplakala."

,,Tak to považuji za největší úspěch v mém životě," v hlase mu při tom zazníval pobavený tón.

/rok 2002

Milka kouzlem zdobila stromeček. Šestiměsíční Lily ležela na bříšku a zvedala hlavičku, aby mohla svou maminku pozorovat při práci. Sobius byl zaujatý hračkami Lily, jednu po druhé totiž ožužlával a stromečku nevěnoval žádnou pozornost.

Lily něco zakňourala a Sobius jí podal chrastítko. Ona na něj upřela své modré oči a Sobius hračku strčil do pusy.

,,Fuj!" vykřikl a oslintané chrastítko hodil na deku, na které seděli. Respektive on seděl, jeho mladší sestra ležela.

,,Sobiusi, kolikrát ti mám opakovat, že hračky se do pusy nestrkají," pokárala ho Milka a na chvilku ustala ve své práci. Položila hůlku na pohovku, což nebyl dobrý nápad. Sobius si toho všiml a černá očka se mu rozzářila. Vstal a opatrnými krůčky došel k pohovce. Vzal hůlku do ruky a začal s ní mávat. Snažil se kouzlit, ale když se nic nedělo, zklamaně začal popotahovat.

,,Ještě jsi moc malý, Sobiusi," usmála se Milka a vzala ho do náruče. Posadila si ho na klín a jemně mu vzala hůlku z ruky, aby se nerozplakal. ,,Máma ti něco ukáže, ano?"

Sobius nadšeně zatleskal ručičkama a Lily dychtivě zvedla hlavičku. Milka se musela usmát a pak pozvedla hůlku a tiše pronesla: ,,Expecto patronum!"

Ze špičky hůlky vytrysklo stříbrné světlo a patron začal formovat do své podoby. Za pár chvil už místností probíhal stříbrný koloušek a obě děti na něj fascinovaně hleděly. Pak se zvíře zastavilo, sklonilo svou hlavu a zadívalo se Sobiusovi do tváře. Chlapeček natáhl ručičku a dotkl se jeho hlavy.

,,Je krásný, viď?" zašeptala Milka s úsměvem svému synovi do ucha. Lily začala znovu kňourat a natahovala ručičky ke kolouškovi a Milce. V tu chvíli se ale u ní objevila laň, která ladně klusala pokojem. Lehla si k Lily a zadívala se na ní. Děvčátko se usmálo a nadšeně zatleskalo. Pak stejně jako Sobius natáhla ručičky, aby se jí mohla dotknout.

Najednou ale koloušek zvedl hlavu a přestal se soustředit na Sobiuse. Všiml si laně, pohodil hlavou a rozešel se k ní. Druhý patron si toho všiml a vstal od Lily. Laň se postavila před ní, až to vypadalo, jako by jí chtěla před kolouškem ochránit. Ale jeho Lily nezajímala. Začal skotačit kolem laně a tím obě děti rozesmál. I černovlasému muži, jenž stál u dveří, zacukaly při téhle podívané koutky. Milka se teprve teď podívala na druhého patrona a očima bruslila po pokoji. Když si všimla Severuse u dveří, zářivě se usmála.

,,Nečekala jsem, že přijdeš tak brzy," poznamenala potěšeně, ,,právě jsi zabránil tomu, aby se Lily rozplakala."

,,Tak to považuji za největší úspěch v mém životě," v hlase mu při tom zazníval pobavený tón, ,,asi ses nudila, že? Když už jsi ozdobila stromeček."

,,Nečekala jsem, že sem přijdeš tak brzy a budeš celý natěšený, že nazdobíš stromeček," uchechtla se. Děti byly stále zaujaty patrony a příchodu svého otce si nevšimly.

,,Na to čekám celý rok, to už bys mohla vědět," odvětil ironicky a odešel od dveří. Sedl si na pohovku a konečně si Sobius s Lily všimli jeho přítomnosti.

,,Tati!" vykřikl Sobius a vymanil se Milce z náruče. Opatrně došel až k němu a Severus ho musel zachytit, aby nespadl. Lily se zahihňala a doplazila se k Milce, která jí vzala do náruče.

,,Tady je náš malý Sobius," zvedl koutky do úsměvu a posadil si ho na klín. Jeho syn mu hned vzal z ruky hůlku a začal s ní mávat.

K překvapení všech vylétlo pár zelených jisker. Sobius překvapeně vykulil oči a pak se mu rozzářila tvář.

,,Tvůj vánoční dárek, Sobiusi," zasmála se Milka, ,,už kouzlíš, viď?"

Je zveřejněný Valentýnský speciál, tak kdo se mrkne, budu ráda:D

Other Slytherin girl: Bonuses ✔Where stories live. Discover now