🎄 P A T N Á C T Ý

455 85 10
                                    

,,Víš, co by řekla McGonagallová?"

,,Chováte se jako malé děti!"

•••

/

rok 1985

,,Lyžoval jsi někdy?" podívala se Milka na Remuse, který s upřeným pohledem hleděl na své lyže.

,,Ne," přiznal a pohled přesunul na Milku. ,,A ty?"

,,Já taky ne," uchechtla se, ,,možná skončím na Vánoce se zlomenou nohou a vánoční večeři si užiju v nemocnici."

,,To zní jako povedená oslava Vánoc," poznamenal Remus a posadil se vedle Milky, ,,nevíš, jak se do toho leze?"

,,Leze se třeba do stanu, ne do lyží, řekla bych," zasmála se, ale ona sama z toho nebyla moc moudrá. ,,Počkej, zkusíme si dát nohy sem...a tady to zapnout...trochu ještě utáhnout...hele, asi jsem na to přišla!" Milka si vítězoslavně stoupla a dala si ruce v bok.

Remus se upřeně zadíval na její lyže a pak pobaveně poznamenal: ,,Milko, zlato, myslím, že ty lyže máš obráceně."

Milka zmateně otočila hlavu dozadu a pohlédla na lyže. Nenápadně si odkašlala a znovu si sedla. ,,Máš pravdu. A já si říkala, že je to nějak nepohodlný."

Když si lyže oba dva konečně správně nandali, vzali si do rukou lyžařské hole a nejistě se zázračným způsobem dostali ke svahu.

,,Milko," polkl naprázdno Remus, který poněkud vyděšeně sledoval svah, ,,začínám si říkat. Že to nebyl dobrý nápad."

,,Ale prosím tě," zavrtěla hlavou Milka, ačkoliv uvnitř sebe si tak jistá nebyla. Přesto si nandala brýle a než se nadála, už sjížděla svah dolů. ,,Ááá!" ječela jako smyslů zbavená a snažila se udržet rovnováhu. Za pár chvil ale najela na hrbolek a spadla obličejem do sněhu.

,,Milko! Jsi v pořádku?" zahalekal s obavami Remus a nejistě se šoupal. Naklonil se a chtěl zavolat ještě jednou, když v tom mu podjela noha a on po zádech sjel dolů. Milka mezitím zvedla hlavu, obličej a oblečení od sněhu, dokonce měla i ten sníh v puse. Natočila se tak, aby viděla na Remuse, který se zastavil opodál.

Hned, jak mohl, vstal, a snažil se doběhnout k Milce. Jenže když máte lyže, je to poněkud obtížné, a než k ní Remus doběhl, několikrát se svalil do sněhu. Nakonec přistál vedle Milky, a padl obličejem do sněhu jako předtím ona.

,,Pfuj," vyprskl sníh a posadil se. Milka se hlasitě smála. Rem něco zabručel a začal si sundavat lyže. ,,Tohle není nic pro mě."

,,Ani pro mě ne," řekla s pobavením v hlase Milka a začala si také sundavat lyže. ,,Jsme prostě nemehla."

,,Lyžování, to není nic pro nás," ušklíbl se a položil lyže vedle sebe. Pak počkal, než si ty svoje sundá i Milka. Jenže sotva otevřel pusu, už mu v ní přistála koule sněhu. Když viděla jeho překvapený pohled, když viděla, jak začal plivat sníh, hlasitě se rozesmála.

,,Ty jedna malá!" zavrčel Remus a rozeběhl se za Milkou. Ta se při běhu snažila uplácat další sněhové koule, které po něm házela, jenže on se jim úspěšně vyhýbal. A nakonec doběhl i Milku, kterou za jejího hlasitého pištění shodil do sněhu. Jenže ona mu nějakým záhadným způsobem podkopla nohy, a tak se svalil vedle ní. Oba se smáli a hlasitě oddechovali.

,,Proč my máme vždycky tak divný Vánoce?"

,,Protože jsme divný," Milka se přetočila na břicho, aby na něj lépe viděla. ,,Víš, co by řekla McGonagallová?"

,,Chováte se jako malé děti!"

Other Slytherin girl: Bonuses ✔Where stories live. Discover now